Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annorl1

czy modlicie się razem z mężem/żoną ?

Polecane posty

jak w temacie, ciekawa jestem czy w tych czasach w wielu domach ludzie się jeszcze razem modlą. z mężem jesteśmy młodym małżeństwem(od 2 lat) ciężko nam to przyszło ale modlimy się razem jak tylko możemy. niełatwo nam to przyszło dlatego że u mnie w domu nikt się nie modlił nie mówiąc już o modlitwie na głos u mojego męża podobnie, ale udało się. jak było w waszych domach? jak jest?

Gość ja też często klęczę
przed mężem:P;):D

Gość lena.............
U mnie w rodzinnym domu modlitwa nie byłą niczym krępującym, w moim małżeństwie niestety można to tak nazwać. Mój mąż jest niewierzący i swojego czasu nawet spotykałam się z krytyką z jego strony.

do ja też często klęczę: jeśli masz coś głupiego do powiedzenia to lepiej nic nie pisz! chciała bym porozmawiać z ludźmi, którzy żyją w prawdzie i swoje życie składają w ofierze Bogu.

lena...... u nas było odwrotnie, u mnie w domu nikt nie przykładał wagi do naszego życia chrześcijańskiego. było tak, chcesz iść do kościoła, idź-nie chcesz to siedź w domu. nie było wspólnej modlitwy, ba w ogóle nie było modlitwy. natomiast u mojego męża kładło się duży nacisk na wiarę, ale nie modlono się wspólnie. ja chciała bym kiedyś aby do wieczornego pacierza klękała cała rodzina. gdy od księdza który udzielał nam ślubu dostaliśmy 2 różańce, jeden powiesiliśmy w aucie, a 2 mamy w domu przy łóżku i modlimy się na nim wspólnie jeśli tylko możemy, bo wiadomo nie zawsze jesteśmy razem... u mnie było tak, że to mąż mnie nawrócił na dobrą drogę, ale też wszystko zmieniło się w dniu ślubu kościelnego, poczułam się naprawdę ważna w życiu Boga.

Gość roladinia
piękna rzecz modlitwa wspólna ,