Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamypytaniemam

w którym rozmiarze dziecko wiecej chodzi i trzeba wiecej kupic?

Polecane posty

Gość mamypytaniemam

rozmiar 56 przeszedl nam oczywiscie blyskawicznie, 62 tez....68 chodzi teraz ale pewnie juz niedlugo, ma teraz 4 miesiace i mam pytanie, z którego rozmiaru kupic mam wiecej ubranek? 74, 80, wieksze? czy z nich tez nie warto za wiele kupowac? jak kupuje sporo to co prawda prac czesto nie musze ale jednak ubranka chowam wogóle nie zniszczone, jak mało kupie to boje się że wtedy akurat bedzie dlugo w nich chodzil....prosze doswiadczone mamy o rade

Gość mamypytaniemam
aha wiem że niby można później dokupic ale ja zamawiam z reguły teraz przez neta i nie opłaca sie póxniej dokupowac...

Gość chyba najdlużej w
86 moje dzieci chodziły.

Gość ja studiowałam
80 i 86 najdłużej ma 1,5 roku i jeszcze niektóre ponosi.

Gość mama xxx
a skad mamy wiedziec jkie rozm twoje dziecko najdluzej ponosi? ty jakas tepa czy co? nie wiesz ze kazde dziecko inaczejsie rozwija?

witaj! najlepiej nie kupuj w ogóle ciuchów na wyrost. Chyba, że trafisz coś extra w dodatku za jakieś małe pieniądze, to okej. Bo z dziecmi, to tak jest, że jedno dłużej sie trzyma w jednym rozmiarze,. inne nie. np. moje długo chodziło w rozmiarze 68 a teraz w wieku 15 m-ce od dłuższego czasu ma rozm. 80. czasami ciuchy ciuchom też nie są równe i rozmiary też nie. wiadomo że starsze dziecko samo chce jeść, pić, bawić sie i co za tyl\m idzie wiecej sie brudzi, moczy, oblewa. wtedy musisz częściej przebrać, Ale są teź pono c dzieci, które sie nie brudzą:)

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
myślę że po roku czyli 80 i 86 wtedy dziecko wolniej już rośnie

Gość Moja corka ma teraz
13 miesiecy a nadal chodzi w ciuszkach rozmiar 74 tak ze to wszystko zalezy od dziecka .

Gość MOJA CÓRKA MA 10
miesięcy ,68 nosiła długo , 74 prawie wcale teraz nosi 80 zobaczymy co będzie dalej

Gość to moze i ja sie wypowiem
ja kupiłam odrazu rozm. 62 (nie miałam mniejszych). W tym rozmiarze dziecko pochodziło do 3 miesiecy - jak śpioszki były lekko przydługie to nakładałam skarpetki żeby nózka nie wpadała do środka - zreszta i tak była zima więc ok. Mała szybko wyrosła. W rozm. 68 pochodziła kolejne max. 3 miesiace. Rozm. 74 już dlużej bo z 5 m-cy. Około 1 roczku miała rozm. 80. 1,5 roku rozmiar 86 Rozmiar 92 - 2 lata I tak każdy rozmiar się wydłużał 6 m-cy, 1 rok. Teraz ma 5 lat i ubranka nosi nawet 2 lata.

Gość to zalezy od dziecka
mój syn długo nosił 74, 80 może z 2 m-c , teraz ma rozm. 86 rozm, 74 nosił 7-15 m-cy , next i H&M rozmiarówki różnych firm też się różnią

u mnie chyba najdłużej w 86, najkrócej w 74 cm. Po 1,5 roku już w ogóle wolniej rośnie i ubranka starczają na coraz dłużej.

po roku zazwyczaj dziecko zwalnia,u Nas 86 utrzymuje się jak narazie długo,ale na wiosnę już w 92 wchodzimy ;)

Gość xxxxxxyyy
Ja kupuje na wiek, ale jak mi sie cos spodoba i jest sprawdzonej firmy to kupuje na wyrost i tak juz od ponad roku moja corcia, ktora wcale nie jest ulomkiem i miesci sie w 50 centylu biega na okraglo w 3 tych samych sweterkach - fakt do tanich nie nalezaly, kupilam bo mi sie spodobaly , ale nie sadzilam, ze beda az takie nie gniotsa nie lamiotsa - szczerze to juz mi sie marzy by kupic jakies nowe, ale rozsadek i maz podpowiadaja , ze po co skoro te nadal sa swietne (nie tylko nasze subiektywne odczucie - czesto ludzie podziwiaja te sweterki - fakt sa naprawde fajne i inne , ale ile mozna:) ). Ze spodniami dokonalysmy podobnego cudu - owszem ma kilka roznych i z czesci np. typowych dzinsow faktycznie wyrosla, ale np. welurowe dresiki H&M rozmiar 6-9 mies. nosi do dzis - wpierw byly to dlugie dresy a teraz pumpy do rajstopek - i tez czesto nas inne mamy pytaja gdzie takie swietne pumpy kupilysmy az wstyd sie przyznac, ze to za male dresy sa po prostu. I jeszcze w przypadku dziewczynek dobrze jest kupowac proste sukienki dzianinowe lub typu empire i A-line - spokojnie na poczatku mozna kupic dluzsza taka do pol lydki a potem jak dziecko podrosnie taka sukienke mozna zakladac jako tunike do spodni.