Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marina2011

wymioty w ciąży

Polecane posty

Gość marina2011

Dziewczyny, jestem w 12 tc ciązy i od 7 tc cały czas mam mdłości i wymioty. Jestem juz tak słaba ze nie mam na nic siły. Tylko spie i leze. Mało pokarmów mogę jesc bo od wiekszości mnie odrzuca. Nie przyswajam niektorych wedlin, gotowanego miesa, od chleba tez mnie odrzuca...prawie od wszystkiego. Przez te mdłości, wymioty a tym samym osłabienie oragnizmu schudłam i boje sie anemi. Powiedzcie mi czy te mdłosci mogą trwac całą ciąze? moze jakies witaminy stosowac? ginekologok kazała tylko kwas foloiowy. Na necie czytałam ze witamina b6 pomaga..jak było u Was?

Gość marina2011
:(

Gość natulka87
Hej sama przez to przechodziłam:( Wczoraj na jednym z topików " Ciąża... długo wyczekiwana" napisałam odnośnie właśnie wymiotów. Mi pomógł PRENATAL COMPLEX Z IMBIREM dzięki niemu nie oparłam się w szpitalu. Bardzo polecam naprawdę. Przepisał mi go mój gin, on jest bez recepty. Tylko musi być koniecznie z imbirem. Pozdrawiam

Dziewczyny nie przesadzajcie, ja tak miałam 2 miesiace bite i jakos zyje i dziecko tez. PRzez to trzeba przejsc, co wy zrobicie jak bedziecie miały dopiero rodzic. A w ciazy i tak kwas foliowy trzeba brac

czasami kobieta może mieć mdłości całą ciążę..nikomu nie życzę, mimo że sama miałam do 16 tygodnia.wymiotowałam tylko 1 raz,ale ciągłe mdłości i ''rwanie'' skutecznie zniechęcało mnie do jedzenia-kompletnie nie jadłam mięsa,warzyw,szynek.żywiłam się tylko mlekiem z płatkami,jogurtami,sokami owocowymi i pomarańczami/mandarynkami.wszelkie inne było bee.więc dieta też niezbyt bogata... :/ jeśli bardzo Cię męczy idź do lekarza po poradę i odpowiedni zestaw witamin.niestety taki to jeden z uroków ciąży.najpierw wymioty,senność(ja zasypiałam przy każdej okazji..) a potem bóle pleców,hipopotamia.. :)

Ja bylam tak odwodniona ze mnie na ostry dyzur wiezli. Sa kobiety ktore wymiotuja mniej inne wiecej. Zapisze sobie te nazwe na przyszlość...

Gość magnezzziiaaa
ja mialam od 6tc mdlosci i wymioty az do dnia porodu wiec nie pociesze cie a co mi pomagalo? male ilosci jedzenia ale czesto popijalam coca cole i staralam sie po jedzeniu polezec

Ja tez wesoło nie miałam bo z byłam ciagle tak głodna, ze z tego wymiotowałam, a jak zjadłam to wymiotowałam jeszcze bardziej wiec co bym nie zrobila to wymioty. Noi moj organizm akceptował tylko i wyłącznie pomarancze, banany noi delikatne zupki takie jak rosołek i krupniczek