Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość msrmaru

Jestem w ciąży i nie wiem czy z obecnym czy z byłym chłopakiem!!!

Polecane posty

Gość *************************bęc
ja nie rzucę... ale tylko z jednego względu: ta osoba nosi w sobie niewinne stworzenie i jest przez to pod ochroną

Gość Uważam....
wybaczać ludzka rzecz i więcej tolerancji, bądz co bądz jesteśmy ludzmi i popełniamy błędy. Więc jak pisałam wcześniej nie nam jest dziewczyne oceniać, bo nie tego po nas oczekiwała, po prostu chciała się swoim problemem podzielić, więc najlepiej anonimowo. Drażni mnie wypisywanie że to ku... , szm... itp itd bo tak naprawde każdy ma z nas coś na sumieniu.

Gość *************************bęc
Uważam... nie ma czegoś takiego, jak: każdy, zawsze i nigdzie ale z drugiej strony ludzie mają prawo oceniać, przecież ona pisząc to zdawała sobie sprawę,że będzie oceniana. Chyba nie była aż taka naiwna, żeby wierzyć,że nikt jej nie będzie potępiał? Ale fakt faktem, że to nie ci faceci, tylko ona dostanie po dupie /nie wspominając o maleństwu:(/

najprawdopodobniej to dziecko Twojego facets. Lekarz okresla tydzien na podstawie pierwszego dnia Twojego cyklu, wiec raczej nie wydedukujesz kto jest ojcem :( Co za sytuacja przesrana. Moim zdaniem musialabys powiedziec swemu chlopakowi co sie stalo. Pewnie ni ebedzie chcial z Toba byc, ale testy tak czy siak trzeba bedzie zrobic po narodzinach. Dziewczyny, skonczcie pisac o jakiejs aborcji, dajcie spokoj. Nie z takich sytuacji ludzie wychodzili cali!!! To bedzie jej dziecko, ten kto sie okaze OJCEM tez na pewno pomoze pozniej... Nie musisz z nim byc, jzu trudno, stalo sie, nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Teraz wazne, bys wziela sie w garsc, jesli jzu wszystko powiesz swojemu obecnemu na pewno Ci ulzy. tak czy siak prawda wyjdzie na jaw! pogadaj tez z ex, to najprawdoodobniej jego. a moze on chcial cie tym sposobem zatrzymac przy sobie?

Gość anonimowa79
nie absolutnie ja jej nie kaze klamac.Mowie ,ze niech powie ,ze bardziej jest pewna ze to bylego bo z tamtym sie zabezpieczala.A oczywiscie test bedzie musiala zrobic i oczywiscie wtedy wszyscy beda wiedziec.

Gość anonimowa79
atorko i jak porozmawialas z kimkolwiek? Na prawde zycze Ci zeby sie wszystko ulozylo.

Gość CO ZA BABA
O kurwa mać ja pierdole ! :D Przeczytałem Twoje wypowiedzi autorko i tak zakłamanego babiszcza usprawiedliwiającego swoje skurwienie jeszcze nie czytałem. Masz fałszywą moralność i siano w głowie. Usprawiedliwianie popuszczania szpary exowi tym że trzeba było razem mieszkać mnie rozpierdala :D i nie wiem co na to odpisać. Dawałaś dupy bez gumy dwóm kolesiom na raz ! Zastanów się na spokojnie który Ci się spuścił w pizde i odrazu będziesz wiedziała kto jest ojcem, ale ja sądze że ty wiesz kto jest ojcem a udajesz głupią. I szukasz usprawiedliwienia tutaj. Powiedz smiało obecnemu chłopakowi to Cię pierdolnie z kopa w dupe z takiego pół obrotu że zrobisz fikołka.

Gość młody stary kawaler
WOW! Jak mi sięprzyjdzie kiedyś żenić i mieć dzieci to dam je na badania DNA, tak tylko by mieć pewność :P

Gość cóż
skoro sie bzykalas jeszcze z bylym to chyba cos do niego czujesz.. uwazam ze to jego dziecko wiec skoro cos do niego czujesz to do niego wrocisz ale jesli nie chcesz to nie wiem..

Gość w gureee
dd

Gość geretta
tez czekam na rozwoj wydarzen;p

Gość dalej nic nie będzie, bo
autorka wymyśliła sobie temat i śmieje się teraz z podniecających się tematem dewotek

Gość msrmaru
rozmawiałam z byłym i powiedział, że on nie poczuwa się do ojcostwa i w tej sytuacji nie jest w stanie mi pomóc a mój obecny kazał mi usunąc ciąże, bo ... wiadomo.Umówiłam się już z lekarzem i musze sama rozwiązac problem

Gość nie podejmuj pochopnych decyzj
nie podejmuj pochopnych decyzji !!! ci faceci to debile, skończeni idioci... a Ty usuniesz ciążę i już do końca życia nie będziesz sobą... sumienie nie da Ci spokoju.

Gość to twoj byly
nie chce zebys do niego wrocila???

Gość anonimowa79
spal z Toba i nie poczuwa sie do ojcostwa?

Musisz pójść do lekarza, potwierdzić ciążę. Sprawdzić czy wszystko przebiega prawidłowo. Dwie kreski na teście nic nie znaczą dopóki nie otrzymasz potwierdzenia od lekarza. Poza tym nawet potwierdzenie ciąży przez lekarza nie gwarantuje że ciąża będzie dalej się rozwijać... Wizyta u lekarza na pewno pozwoli Ci zwiększyć prawdopodobieństwo określenia ojca dziecka. Ja myślę, że Twój były musi oswoić się z tym faktem. Na razie jest w szoku. Obecny chłopak również jest w szoku...ale za krótko z nim jesteś żeby to było prawdziwe uczucie, za krótko żeby był w stanie zaakceptować że jego kobieta niestety jest w ciąży z innym. Na Twoim miejscu kopnęła bym go w d..... bo jeśli facet od razu kazał usunąć Ci ciąże to przykro mi ale nie jest niczego wart...

Gość msrmaru
decyzje już podjęłam, nie mam innego wyjścia

Porządny facet - nawet jeśli istniało by prawdopodobieństwo że kobieta jest z nim w ciąży powinien zareagować jak facet - otoczyć ją opieką... każdy kto idzie z kimś do łóżka powinien liczyć się z tym, że nie ma 100% zabezpieczenia przed ciążą... ryzyko jest zawsze i trzeba ponieść konsekwencje swoich czynów.

będziesz tego żałować. Licz się z tym. Poza tym nie będziesz z żadnym z tych facetów. Z resztą, jeśli chcesz usunąć to jest najlepsze wyjście. Bo jak mogłabyś żyć obojętnie z którym, ze świadomością że usunęłaś to właśnie jego dziecko? A poza tym jest ryzyko że po zabiegu, nawet farmakologicznym nie będziesz już nigdy mieć dzieci.

Bzykac to się chciało ... ale wychowywac nie ma komu...coś wątpie w tą historię...a lekarza, już tak od ręki masz? myślałam, że będzie z tym trudniej bo jakby nie było to karalne jest...i nei każdy się podejmie a jak już to raczej po cichu....a gdy się nie reklamują to trudno do nich dotrzec...

Po usunięciu nie umiałabym żyć w zgodzie z własnym sumieniem. Nie mogła bym na żadnego z nich patrzeć...w szczególności na tego, który kazał mi usunąć... Oni są żałośni...

Gość aniiula
ludzie lubią ubliżać, jeżdzicie po tej dziewczynie jak po maśle. Mało jest jakiś konkretnych porad a porady w stylu usunąć ciąże to już przesada.Po aborcji problem zniknie ale napewno na zawsze to co zrobiła pozostanie w jej psychice więc nie namawiajcie jej do usuniecia bo nie tędy droga. Idz do lekarza, dowiesz się który to tydzień i pomyślisz co dalej/ Trzymj się Pozdrawiam!!!

do alei w każdej gazecie reklamują się - farmakologiczne przywracanie spóźniającej się miesiączki... dają pewnie prochy i spier.......... a jakby się coś działo to nigdy Cię tu kobieto nie było.

Przyznam, że nigdy mnie to nie interesowało bo w życiu bym nie zabiła własnego dziecka może i się jednak reklamują, ale ta kobieta jeśli by sobie tego czasem nie wymyśliła to i tak już ma psychikę zwichniętą czy usunie czy nie i tak coś jest nie tak.

ja bynajmniej nie namawiam na usunięcie. wręcz przeciwnie. namawiam na wizytę u lekarza, ale w celu potwierdzenia ciąży. Namawiam a jakże do zostawienia tych dwóch facetów... nie warci są zachodu obaj... po urodzeniu dziecka zrobiłabym badania genetyczne i wystąpiła o alimenty... :)

nie podejmuj pochopnych decyzj wiesz nawet kobiety czasem nie maja instynktu macierzyństwa, i sa bez uczuc. Dziecko to nie jest pryszcz czy kamien na nerce ze można to od tak usunąc, jednak nie każda to zrozumie nawet jeśli tłumaczac staniemy na głowie po prostu takie pipy istnieją czy tego chcemy czy nie ;) jak ona tak postępowała z tymi chłopakami i nie widzi w tym nic złego co się dziwic i jak ją nazwac?

Gość wanna z gorącą woda
kapiel w gorącej wodzie i kilka aspiryn na przeziebienie wcześniej, 50tka wódki. Jutro będzie po problemie.

Gość to nie taka prosta sprawa
niby ciezko jest moralnie, ale zastanówmy się, co się stanie z tymi ludfźmi najpierw 9 miesiecy oczekiwania, czyje to dziecko potem szarpanie - bo żadnemu z nich się nie uśmiecha bycie tatusiem ona musi przeorganizować swoje życie i cudze, bo jakiegoś tatausia się zmieni ja jestem w takiej sytuacji, ze była dziewczyna mojego chłopaka tak wyskoczyła z ciążą. i co teraz zrobić? ma on do niej wrocić? ja tez sie spodziewam dziecka i jak teraz te dzieci mają sie wychowywać, ojciec ich do konca zycia juz bedzie zdyskredytowany i nie bedzie mógł wychowywać kazdego swojego dziecka. a moze ja powinnam usunąć, bo ona była pierwsza. niech ktos oceni moralnie, co teraz zrobic w mojej sytuacji

to nie taka prosta sprawa jest gotowa na seks powinna być gotowa na konsekwencje nikt jej nie kazał zdradzac u Ciebie Twój facet zostaje z Tobą płaci alimenty tamtej po co zabijac bo to brzydko wyglądałoby w życiorysie? Stało sięmorderstwo też będzie brzydko wyglądac