Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona z obawami

Przyrośnięcie wargi sromowej mniejszej do dużej u dziewczynki. Pomóżcie.

Polecane posty

Dzisiaj zauważyłam, że córka ma tak jakby przyrośniętą wargę sromową mniejszą po lewej stronie do dużej:( Przestraszyłam się i teraz nie wiem czy rzeczywiście jest sklejona czy poprostu tak ma być. Córka ma 10 miesięcy i nie wiem do jakiego lekarza bym miała się udać. Czy któraś z was miała podobną sytuację ze swoim dzieckiem?

Nikt mi nie pomoże?

Gość jak widzisz
że coś jest nie tak to idz do pediatry.Jak trzeba będzie to on cię pokieruje tam gdzie trzeba

Wiem, że muszę udać się do lekarza, ale chciałam dowiedzieć się czy któraś tutaj mama miała podobną sytuację ze swoim dzieckiem.

ale czy dzieciaczek ma przyrośnięte te wargi powierzchniami na całej długości, czy tylko przy samej skórze przy podstawie? bo ja na przykład od urodzenia mam tak, że mam delikatnie prawą małą zrośniętą z prawą dużą, ale tylko na 3-4 mm od skóry:) jakby się nie przyjrzeć to nawet nie widać tego. i nic w tym złego-taka moja uroda mimo wszystko ja bym zapytała przy najbliższej wizycie u lekarza

Koleżanka tak miała z roczną córeczką. Miała sklejone częściowo wargi. Lekarka kazała jej przez 2 tygodni smarować jakimś kremem a potem miała do niej przyjść na wizytę żeby to rozerwać. Powiedziała, że podobno tak się u dziewczynek dzieje, to może być od kremu sudocrem, że on podobno może sklejać wargi.

Używam sudokremu od urodzenia małej, ale tylko zawsze smarowałam pupcię. Nigdy wyżej, bo tam nie było zaczerwienień. Jakby wam to opisać. Warga sromowa mniejsza jest tak jakby przyklejona od połowy długości do dużej. Natomiast prawa warga sromowa mniejsza jest luźna tzn odstaje od dużej. Widzę różnicę między lewą strona a prawą. Codziennie rozchylam wargi i tam myję przy przewijaniu. Więc skąd to mogło się przypatoczyć.

Idź z tym do lekarza i zapytaj czy to uroda córeczki czy właśnie z jakiegoś powodu przyrosła. Pozdrawiam

to troszkę niedobrze, bo to nie możliwe, by dziecko miało tak i byłoby to prawidłowe pamiętaj o tym, że jak malutka urośnie to będzie miała tą wargę wywiniętą w stronę majteczek i raz, że będzie ją obcierać to boleśnie, a dwa- wargi sromowe mniejsze powinny zamykać wejście do pochwy by nie łapała infekcji, a u twojej niestety tak się nie dzieje idź do lekarza, może po prostu trzeba będzie to rozciąć chirurgicznie

moja córka miała sklejone wargi sromowe , ja sie nie znam , a pediatra do której chodziłam to konowałka i nie zauważyła tego ( 10 miesięcy) ! Przy wizycie u innego lekarza okazało sie ma te sklejenie i prawdopodobnie od urodzenia ( nie uzywałam sudocremu tylko linomag ) . Zabieg wygladał tak że pielęgniarka posmarowała jakąś maścią , lekarka wzięla szczypce i powoli rozklejała . Powiedziała że w takim wieku to nie jest bolesne dla dziecka, aczkolwiek moja córa płakała , moze ze strachu - ja oczywiście razem z nią .. .Lekarka powiedziała że to coś takiego jak stulejka u chłopców.

Gość gość
Jak sie to skonczylo? Trzeba bylo robic jakis zabieg?