Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XteckX

WŁOSY!! POROST WLOSÓW!!

Polecane posty

Gość XteckX

Cześć! Wiem, że tego typu tematy były na tych forach poruszane już wielokrotnie, mianowicie.. Farbowałam włosy na jasny blond ( z natury jestem ciemną blondynka) przez jakieś 3 lata albo i więcej, prostowałam.. no i dało to popalić moim włosom. Stały się suche, łamliwe i w ogóle nie rosły. Od jakichś 4 miesięcy nie używam żadnych prostownic, suszarek, nie farbuję, myślę o przejściu do naturalnego kolorku, ale pozostaje jeden dylemat a wręcz prośba! Chodzi tu u POROST WŁOSÓW! Znacie jakieś dobre sprawdzone metody bądź też różne specyfiki? Używałam już odżywki WAX, Skrzypowity, Placenty itp i kompletnie nic.. włosy są miększe ale no jednak długość ich pozostała taka sama. PORADŹCIE COŚ, NAPRAWDĘ JAKIEŚ GODNE SPOSOBY!!! Z góry dzięki! :)

Gość XteckX
hmm a może go używałaś/łeś?

Gość jedyny ratunek to
rycyna, rycyna, rycyna Nic innego nie działa

Żeby tabletki zadziałały musisz je stosować regularnie przez ponad dwa miesiące. Przede wszystkim zdrowo się odżywiaj, to też wpływa na porost włosów, przynajmniej ja zauważam to u siebie. Myślę, że mogłabyś spróbować maseczki z jajka (jako (całe: i żółtko i białko), jedna łyżka oliwy i dwie łyżki nafty kosmetycznej) wymieszać po czym przed umyciem na lekko zwilżone wodą włosy nałożyć tą miksturkę. Spiąć włosy klamrą i chodzić tak przed godzinę, potem normalnie umyć włosy: BAAAARDZO DOKŁADNIE, dać nawet dwie dawki szamponu). Maseczki tej używać jedynie raz w tygodniu, przez dwa miesiące regularnie. Później najlepiej odstawić na jakiś czas, bo co za dużo to też jednak nie zdrowo.

Gość XteckX
rycyna? też stosowałam :P i nie zauważyłam efektów, niestety

Gość XteckX
niestety... te maseczki też stosowałam.. i żadnych efektów ;// to jest już jakaś paranoja, albo moje włosy nie są podatne na takie coś albo.. nie wiem już co. ;|

Gość jdjsllojnbhhh
polecam RADICAL ampułki wcieranie w skórę głowy soku z czarnej rzepy no i ostatnie moje odkrycie AMLE

Gość jdjsllojnbhhh
jest to olejek który wciera się w skórę głowy i włosy wejdzcie na wizaż i poczytajcie olejek Amla

Gość anetak
zadne maski papki itp! tylko sobie mozna od tego gruczoły łojowe na skorze głowy rozregulowac, skóra głowy powinna byc czysta by móc oddychac a nie oklejona jakimis silikonami z tych cudownych "odżywek", tez to przerabiałam co ty spalone blond "włosy" i wracanie do naturalnego koloru, najlepiej sciac jak najwiecej tego siana a na szybszy porost i ładniejszy włos tylko dieta bogata w witaminy b, siarke, biotyne, cynk, dodatkowo łykam tez biotyne, humavit(drozdze, pokrzywa i skrzyp), silica. tran, multiwitamina z minerałami, dużo wody, latem tylko odrzywki i szampoty z filtrem uv, nie uzywam tez suszarki ani prostownicy, nie chodze spac z wilgotnymi włosami

Gość XteckX
Okej! Dzięki za wszelkie wskazówki :) Zacznę działać, zobaczymy co będzie za efekt! ;-)