Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flobots.......s.s

JEST TU KTOŚ KTO ZNA ROSYJSKI I SIĘ NUDZI?

Polecane posty

Gość Flobots.......s.s
to jak dasz radę to przetłumaczyć ? :)

Gość Flobots.......s.s
up

Gość Flobots.......s.s
up

Gość Flobots.......s.s
u0

Gość Flobots.......s.s
up

Gość znam rosyjski
Ale litości, tego jest strasznie dużo! A przecież jak jesteś w LO, to chyba coś tam rozumiesz...

Gość Flobots.......s.s
no właśnie nie :/ bo zmienli nam nauczyciela ,a tamten niczego od nas nie wymagał

jak mi dasz chwile moge sprobowac. nie wiem na ile pamietam. Znam rosysjki tzn zdawalam mature z tego jezyka a nudze sie potwornie

Gość Flobots.......s.s
Serio ? Dzięki :D wrócę tu za godzinkę wiec się nie musisz się spieszyć :)

свин'ая отбивн'ая - kotlet schabowy к'ислая кап'уста - kiszona kapusta карт'офель - frytki нал'истник c сырe(m) rosyjskie m :) nalesniki солёные огурц'ы; / kiszone ogorki nie chce mi sie pisac rosyjskich literek, kicha na kompie jest. jak czegos nie rozumiesz napiosz przetlumacze i powiem co powinno byc

Gość fx2fx
Poszła oglądać telewizję :D

Gość mam dziwoląga :-)
ksero 4 ćw. 1 1.Po co Paweł dzwoni do Nataszy 2.Co chłopiec chce przygotować? 3.Jakie produkty on musi przygotować? 4.Jak on będzie przyrządzał sałatkę? o to chodzi?

ćw. 5 przykład: To jest owoc, on rośnie kiściami. Jagody bywają zielone lub fioletowe. To jest winogrono 1. jabłka A. okrągłe, pomarańczowe, soczyste, dla soku 2. Marchewka B. długi, zielony, solony, do sałatki 3. ogórek C. pomarańczowa, długa, rośnie w ziemi, do sałatki lub zupy 4. brzoskwinia D. soczyste, czerwone, żółte, rosną w sadzie (ogrodzie), do kompotu ćw. 6 po kolei po lewej: mąka cytryna mleko pietruszka marchewka jabłka sól prawa kolumna: ogórek cukier drożdże tarty ser masło (może roslinne? nie umiem przeczytać, za małe litery) śmietana kawior

ćw. 7 na lewej kartce: twardy ser - 400 gramów czerwone jabłka- 3-4 korzeń selera - ok.200 majonez - 3-4 łyżki stołowe na prawej kartce soczyste jabłka - 4 nie przeczytam dowolny tarty twardy ser - 2 szklanki sól do smaku zielenina :-) majonez

oczy mnie rozbolały. Idę się uczyć swojego.

6) co najczesciej jesz i pijesz na obiad? to juz pikus przyklady macie w zeszycie, formula ja obycno em etc tego nie kumam :) chyba o objadanie sie chodzi gdzie jesz naczesciej obiad? ja obycno em w doma 7) пью едят пьёт едим пьёт ест 8 i 9? jakim cudem kazala Wam zrobic cos co wczesniej trzeba bylo posluchac? hm? a 8 to sobie spisz od kogos :p ja nie mam osc z kombinowaniem z jezykiem w kompie 2) 1, 3, 5 3) patamu szto on chatiel zdjelat objed :D dupa, bez rozyskich liter

Gość Flobots.......s.s
dziękuję bardzo mi pomogłyście ! :D Bóg wam wynagrodzi :D