Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A witam !

Olastry antykoncepcyje czy skuteczne ?

Polecane posty

Gość A witam !

j.w zamierzam sie nimi zabezpiecac wiem sa dsc drogie i na recepte ale nie musze codziennie poaietac o tabletce na konkretna godzine tylko raz na tydzien zmienie i juz . Prosze o opinie

Gość A witam !
oczywiscie chodzilo mi o plastry antykoncepcyjne . Przepraszam za literowke

Gość ja,,,
ja nie polecam,odklejaja sie,brzydko wygladaja brud dostaje sie po plaster mi nie odpowiadały

Gość alaa ma kotaaa
a ja byłam bardzo zadowolona :)

A ja wręcz przeciwnie, polecam i to bardzo, mi się nie odklejają, tylko kąpieli nie powinnaś z nim brać, ale prysznic jak najbardziej, a kąpiel możesz brać zawsze w ten dzień kiedy zmieniasz plaster. A jeśli chodzi o skuteczność, to stosuje je już jakieś pół roku i jak na razie dzidziusia nie ma, a współżyje regularnie bez innych zabezpieczeń.

Gość A witam !
Powiedzcie mi jeszcze czy miejsce gdzie nalepia sie paster musi byc jedno i to samo to musi byc dokladnie tutaj na dole brzucha ?

Gość Witam !
up

nie musi być to samo, ja na początku próbowałam kilka miejsc, aż znalazłam odpowiednie, czyli kość ogonowa.

Gość Witam !
A po jakim czasie one zaczynaja chronic przed ciaza ? Po przyklejeniu rano na wieczor mozna juz sie kochac do konca??

ja używałam plastrów jakieś 1,5 roku i byłąm bardzo zadowolona, aktualnie staram się o dziecko, ale gdybym miała z powrotem się zabezpieczać, to ponownie wybrałabym plastry. ja przyklejałam na plecach, nad łopatką, to takie miejsce gdzie się nie odklejał w zasadzie wcale, i nie był podrażniany jak np na dole brzucha przez zakładanie spodni, rajstop itd. co do efektu antykoncepcyjnego to już nie pamiętam, w ulotce jest na pewno napisane, ale wydaje mi się, że lepiej przez kilka dni stosować na wszelki wypadek np. prezerwatywę, żeby hormony zaczęły działać właściwie i żeby nie mieć niepotrzebnych nerwów

Gość Witam !
A czy mialyscie jakies skotki uboczne zle samopoczucie spadek libido itp ?Jak to bywa przy tabletkach

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
uzywam od pół roku i jestem bardzo zadowolona, zero skutków ubocznych, plaster naklejam na ramie lub na łopatke, nie odklejaja sie wcale no i działaja ;)

Gość cdcdvvvv
Ja używałam i po 1 opakowaniu wylądowałam w szpitalu z krwotokiem więc osobiście nie polecam.

Ja używałam, byłam średnio zadowolona, spadek libido, przytylam itd. Natomiast jeśli zależy ci na tym, żeby nie martwić się o przyklejanie, czy branie tabletek, polecam Nuva Ring. Krążek zakłada się raz na 3 tygodnie, potem wyciąga na tydzień i po sprawie.