Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałeŚwinki3

Do mam które niedawno rodziły.Jakie kosmetyki dla noworodka trzeba mieć do szpit

Polecane posty

Gość MałeŚwinki3

Co zabrałyście do szpitala dla swojego noworodka??? Jakie kosmetyki do mycia? pieluszki? Ubranka?

Gość cdcdvvvv
Ja nic nie biorę bo wszystko zapewnia mi szpital:) ale rodzę prywatnie

Gość mamachichi
ja miałam linomag i chusteczki nawilżane, prawie wszystko było w szpitalu-wawa inflandzka

Gość MałeŚwinki3
Ja rodzę w szpitalu publicznym więc niestyty pewnie nic nie zapewnią.....Zastanawiałam się czy trzeba mieć płyn do mycia ciaała dla noworodka czy pielęgniarki same myją noworodka?

Płyn to szpital mają zazwyczaj, potrzebujesz pieluszki, chustki mokre i kremik, no i ubranka.

Gość MałeŚwinki3
Ja wolę mieć wszystko swoje, mam płyn Johnsons B., pieluszki, chusteczki, smoczek,ręczniczek, butelkę i nawet mleko początkowe w razie gdybym nie miała pokarmu.

Gość MałeŚwinki3
A jaki kremik? Taki na odparzenia? Bo mam oliwkę z Johnsons B. i ją też zabieram ze sobą. Nie chcę by mi potem łaskę robiono

Gość MałeŚwinki3
ANECZKA 86 ja też mam termin na 25 luty :)

Gość mychowatka
ja rodziłam w państowym szpitalu w świętochłowicach na śląsku i musiałam mieć tylko linomag i chusteczki nawilżające, cała resztę łącznie z ubrankami, rożkiem zapewniał szpital, zresztą opieka była tam super

Gość ToJużLadaChwila
Ja na wszelki wypadek spakowałam dla swojego Skarba , rzeczy które tez mają niby być w szpitalu, tak na wszelki wypadek. -2 pieluszki tetrowe - pieluszka flanelowa - parę pampersików - krem bambino - chusteczki nawilżone - body, kaftanik, pajacyk, kombinezon na wyjście, niedrapki, skarpetki, czapeczki, (podzieliłam ubranka na wyjście, na pierwsze ubranie) kurcze nie pamiętam co tam jeszcze jest, pakowałam się jakiś czas temu

Gość ToJużLadaChwila
a i jeszcze rożek

Gość ciekawska karolina
a w jakim szpitalu rodzisz?

ja tez rodze w panstwowym szpitalu, a musze zabrac tylko pampersy, chusteczki i linomag. W szpitalu nie urzadzaja niemowlakom kąpieli jak w domu tylko są opłukane w umywalce więc po co te mleczka do mycia ciała itd:)

chusteczki nawilzane, krem do pupy a jak rodzisz zima to moze sie przydac krem do buzi na wyjscie ze szpitala

Gość anna ...............
ja rodzilam w UK i mam pytanie odnosnie chusteczek. Tutaj zabraniaja do ktoregos tam tygodnia ich uzywac do pupy... Myje sie woda i wacikiem. Prawie kazda z WAs pisze, ze musiala je miec w szpitalu. To juz takim maluchow myje sie pupy tymi chusteczkami w Polsce?

Gość mamannnnnnnnn
jeżeli chodzi o chusteczki to każdy je używa z wygody. Nikt szczególnie tego nie zabrania. mój synek jak miał odparzenia pupy to lekarz zakazał używania chusteczek tylko opłukac czysta woda i przeszło jak ręka odjął. Chusteczki zawsze podrażniają!