Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CoJeszczeWymysla...

Co jest zmyślone, a co jest prawdą?

Polecane posty

Gość CoJeszczeWymysla...

Dziewczyny jak to jest? Może, któraś z Pań doświadczyła tego na własnym przykładzie? herbata z malin lub świeży ananas, ostre danie przyspieszają poród? Ciepła kąpiel lub umycie okien tez może wywołać poród? Może znacie jakieś inne "metody", "mity" , które usłyszałyście od mamy, babci, koleżanki lub wyczytałyście w książkach bądź internecie.

Gość ja słyszałam
herbata z lisci mali (na macice badz przyspieszenie porodu olej z wiesiolka na szyjke macicy przysiady-na przyspieszenie , moim zdaniem nieskuteczne chodzenie po schodach, szczypanie sutków - wydziela sie oksycyna podszczypywanie boków brzucha seks

Gość ja słyszałam
o ananasie tez slyszałam , propagowane w uk-trzeba jesc pod koniec ciazy

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuu
a gówno prawda, ja byłam po terminie i mi nic nie pomogło

Gość Ależ kulturą zajechało od :O:O
Kobieta pyta, bo najwidoczniej nie wie, ale kultura na kafe to podstawa , no nie? :D o ananasie tez slyszalam, moze nawet sprobuje. Ten wywar nic mi nie pomaga ... tez jestem ciekawa, co jeszcze tu przeczytam.

Gość ja słyszałam
mi po terminie "chyba" pomogła herbata , ale to był taki mix z lisci malin i owoców pisze chyba , bo pewna nie jestem , aczkolwiek zaczełam ją pić 2-3 dni i sie ruszyło

Gość taka jedna..
nic nie przyspieszy ci porodu.to wszystko to mit. bo nawet zastrzyki czy globulki z oksy nie pomoga,jak nie nadszedl twoj czas.

Gość perła_z_lamusa
olej rycynowy-u mnie wywołał poród. Wcześniej oczywiście mnie przeczyściło, ale nie jakoś gwałtownie. Jest to bardzo stara metoda na przenoszonąciążę:)

Herbata liści malin nie przyspiesza porodu tylko ma za zadanie przygotować szyjkę macicy do "współpracy" przy porodzie, a przez to go ułatwić. Ja piłam od 36 tygodnia i rodziłam niecałą godzinę! Tak więc mi nikt nie powie, że to nie działa.

Gość jak idziesz
nie seks tylko sperma ma działanie przyspieszające poród.