Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DolnoŚlązaczka....

Bezsenność

Polecane posty

Gość DolnoŚlązaczka....

Niedawno skończyłam 40 lat. wiem, wiem - to już sporo :-) Przeżyłam kilka m-cy temu duży stres i od tamtej pory sypiam czasem 2-3 godziny na dobę. W tej chwili jestem na lekach, ale nie chcę się uzależnić. Może ktoś ma rady na bezsenność. A może to organizm już nie potrzebuje 8 godz. snu w tym wieku?

Gość szkrabku
po szoku organizm się rozregulował i trzeba go znów poukładać że tak powiem. mam kilka rad. 1. zawsze wywietrz przed snem pokój. 2. trzymaj się ustalonego schematu dnia (staraj się chodzić spać zawsze o tej samej porze nawet jak nie jesteś śpiąca) 3. przed snem nie jedz co najmniej 2h, raczej nie oglądaj tv (mózg musi mieć czas na wyciszenie-jak u niemowlaka) 4. codziennie idź na spacer-niezależnie od pogody, mózg musi mieć się kiedy dotlenić 5. jeśli problem się przeciąga skorzystaj z terapii u psychologa 6. jeśli nie chcesz się uzależniać od leków (a masz rację) kup sobie w aptece apisen-naturalny środek wspomagający zasypianie (wyciąg z chmielu itp) bezsenność to poważny problem. nie bagatelizuj go!!

Gość DolnoŚlązaczka...
Kochana - Nie bagatelizuję problemu. Nawet nie wiedziałam co to znaczy tak męczyć się po nocach :-( Biorę leki od psychiatry, ale nie wiem czy dobrze robię, że do niego chodzę.... Zasypiam łatwiej przy telewizorze. W ciszy słyszę tylko moje serce, które wali jak młot.... Dziękuję za rady ❤️ 🌻