Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blubelka

Problem z bratem ;/

Polecane posty

Gość blubelka

W skrócie: mój brat ma 23 lata, nie uczy się nie pracuje, pół dnia spędza przed TV, na noc wychodzi spotkać się z kumplami. Wkurwia mnie to, bo trwa to już ileś lat: jedną klasę w LO powtarzał trzy razy :o Nic na niego nie działa. Ja kończę studia i mam dalsze plany naukowe, pracuję od trzech lat i dobrze sobie radzę, to samo rodzice. A on? Szlag mnie trafia, kiedy widzę, jak odpyskowuje na nasze wszystkie uwagi. Według niego to my mamy problem, nie on, i powinniśmy się od niego odczepić :o Nic nie da sobie powiedzieć. Ja już powiedziałam rodzicom kilka razy, że powinniśmy po prostu wywalić go z domu, może to by go trochę otrzeźwiło. Bo póki co, on na nas pasożytuje i bardzo mu z tym dobrze.

Gość aklmla
trzeba bylo ćwoka do zawodówy wysyłac, a nie do liceum :-0 jak to biedni, zakompleksieni ludzie lecza kompleksy. nawet kosztem tłuczkow, ktorzy maja mozgi wilkosci orzecha :-0 :-0 🖐️

Gość blubelka
Zrozum, że nikt tu nie leczył kompleksów, tylko on sam zdecydował, do jakiej chce szkoły :o To chyba ty leczysz kompleksy, wygłaszając takie uwagi. Mi chodzi o jakies realne rady, a nie twoje ***** od rzeczy.

Gość sittt rebox
Taaaa...już to widze.Siostrzyczka kujonka,podlizywaczka....ohhh i ahh po prostu. A to że brat troche odbiega od normy to już powód żeby rodziców buntować przeciw mała szujo ?? Już ja znam dobrze takie wredne babska. Mój brat też 2 lata balował z kolegami i co stało sie cos? W końcu wziął sie do roboty,ma własne auto,stać go na utrzymanie. Po prostu twój brat jest jeszcze niedojrzały. Gdzie byl Twój tatuś gdy on go potrzebował??? Wina leży po stronie twoich rodziców. A on na świat sie nie prosił. Skoro postanowili mieć bachora to niech go utrzymują...a jak już jest dorosły to rzecz jasna rodzice mają odłożone dla Was pieniądze na jakies mieszkanie i na 'start' ? Może chłopak ma po prostu doła,depresje...a ty od razu go na zbity pysk byś chciała s.uko wywalać.

Gość to ja Halinka Kiepska
Ja mam takie same problemy z Ferdkiem.

Gość blubelka
"trochę" odbiega od normy, taa. Weź sobie tę normę i z nią zamieszkaj, inaczej porozmawiasz. O mnie się nie wypowiadaj, bo mnie nie znasz. A z nim problem jest taki, że jemu się po prostu NIE CHCE, obojętnie, miałby zawód, czy nie, i nie są to dwa lata. A dorosłych dzieci utrzymywać już nie ma obowiązku, więc nie pierdol. Zresztą, do kogo ja mówię.

Gość aklmla
sam sobie szkołe wybral :-0 :-0 :-0 gratuluje rozeznania w rozmiarach inteligencji brata i syna-ćwoka 🖐️ kiedys ktos, kto chodzil do liceum to byl gość!! dzisiaj startują tam półgłówki z mozgami dresiarzy, ktorych pseudo ambicje przerastają :-0 :-0 :-0 wybral liceum :-0 :-0 :-0 to powiedz jeszcze, ze sie doopek interesuje literaturą, teatrem lub kręci go matematyka lub poznawanie języków obcych, co..?? :-p :-p :-) irytujesz sie, bo prawda boli...!!!!! 🖐️

Gość sittt rebox
To ty nie pier.dol bo do 25 roku życia jak sie dziecko uczy to rodzić MUSI utrzymywać. Całe życie rodzic również musi utrzymywać dziecko gdy te jest np. niepełnosprawne...skąd wiesz że twój brat nie ma czasem niepełnosprawności umysłowej?? Po pierwsze jak już mówiłam...rodzice zrobili bachora....to mieli ku.rwa obowiązek go od najmłodszych lat nauczyć odpowiedzialności, porządku itd itp... ale co ja ci będe mówić...przecież jesteś taka ynteligentna to z pewnościa wiesz ;D Nie nauczyli i teraz pasożytuje? Miej pretensje do rodziców! To ich problem,nie twój. Oni zawinili nie dawając tego co potrzebował. Olewali wtedy gdy dorastał... Więc sobie ku.rwa znalazl kumpli co go rozumieją w jakiś sposób i poświęcają sobie nawzajem czas,bo ich tatusiowie również mają ich w dupie. A ty sie nie udzielaj wredna su.ko ...zrobisz swoje bachory to bedziesz sie nad nimi pastwić.. Aha...i nie zapomnij również ich olać żeby wyrośli na takich samych egoistycznych nierobów jak twój brat

Gość jołjołjoł
ej,ale co wsiadacie na dziewczynę? mało to takich teraz po świecie chodzi,co to na mamusi garnuszku do końca życia? bo jak nie da to przywalą jeszcze? autorko,a rodzice niech nie dają mu kasy na wyjścia z kumplami,albo rzeczywiście niech go wywalą z domu

Gość bardzo ladne
ale z was idioci...nie umiecie nic robic tlyko dogadywac itp..gdybyscie mieli takie brata - smierdzacego lenia to bycie inaczej mowili...chyba ze tacy sami jestescie...gdyby jej brat byl niepelnosprawny umyslowo to by nawet podstawowki nie skonczyl juz nie mowiac o lo...on po prostu jest leniwy, nie nuaczony niczego...prawdopodobnie byl we wszystkim wyreczany i to dlatego...niech mu nie daja kasy, nic za niego nie robia....chce mieszkac z wami to niehc sie doklada do domowego budrzetu...nie dawac mu kasy to nie ebdzie mial na spotkaniaz z kumplami i tyle....

Gość Skarbik
Droga autorko czasami tak sie właśnie w życiu układa że rodzice maj w du...e dzieci nie umijeą znaleźć wspólnego języka z nimi niestety a one zbaczaja na zła drogę i leża do góry brzuchem nie ma rady po prostu Piotruś Pan i tyle zaniedabny przez rodzców a przygarniety przez kolesi ktorzy go jakoby rozumieją.

Gość do jołjołjoł
czy jakoś tak :D Zgadzałabym się z Tobą gdyby nie to,że autorka nie przyjmuje do wiadomosci nic na swój temat a brata w oczach innych oczernia.Tak nie można :O Nie znamy sytuacji do końca,tylko tyle co Ona naopowiadała... Poza tym jak można chcieć wyrzucić własnego brata z domu,wtedy to dopiero by się chłopak załamał. Zauważcie wszyscy,że takie zachowanie wynika zazwyczaj ze złego wychowania. Póki nie miał 18-stu lat trzeba było go faktycznie przepisać do zawodówki ale pewnie rodzice czekali na cud i myśleli,że bedzie super wielkim uczonym . Podejrzewam,że mieszkasz z rodzicami.. to w takim razie skoro sobie dobrze radzisz,laczego Ty sie nie wyprowadzisz?Brat Cię jak dotad jeszcze nie chciał wypiertolić,pusta mendo! Nie cierpie takich ę ą .. jeszcze mu sie w życiu powiedzie i bez szkoły a Ty skonczysz na dnie...tylko uważaj coby nie zyebać studiów do końca bo nigdy nie wiesz kiedy Ci sie noga powinie :classic_cool:🖐️

Gość jołjołjoł
no tak,ale uważasz,że to jest w porządku,że on się do pracy nie ruszy,a na piwko na pewno od rodziców wyciąga i pewnie dom jak hotel traktuje? wszystko można zrozumieć,że ktoś pracy znaleźć nie może,no różne ludzie mają sytuacje; ale chłopak lat 23 to już powinien jakoś poważniej o życiu myśleć; pewnie jak pozna dziewczynę to też od rodziców weźmie kasę,żeby jej sok postawić ;)

Ale czemu nic nie powiedzie o rodzicach? Przecież to ich wina w 99% A jeśli chodzi o kase...to kto tu powiedział żeby mu dawać kase? Ja bym mu osobiście nie dawała. Ale czemu mam nie dać obiadu czy dachu nad głową ? Mój ojciec całe życie pasożytował na nas...ale jakoś NIGDY nie odmówiliśmy mu jedzenia.. Nawet padały teksty że to my mamy płacić jemu za to że możemy tu mieszkać...mimo że wszystkie rachunki,wyżywienie,wszelkie remonty były na naszej głowie...a on widniał w papierach tylko jako najemca. Mieliśmy prawo nawet wyrzucić go na zbity pysk. Ale nie zrobiliśmy tego. Nie dlatego że jestesmy jakimiś nieudacznikami czy coś. Po prostu zawsze było nam go żal. Jak bratu zacznie podeszwa sie rozklejać w butach...niec rodzice odmówią mu kupna nowych... Niech poczuje wstyd. Moze wtedy zrozumie że całe życie nie bedzie mu wszystko tak łatwo spadać z nieba. Choćby na necie niech poszuka. Ja na głupim czacie znalazłam prace.Pakowałam rekwizyty i rózne takie za 800 zł.

co za argument..jakby go wywalic z domu to by sie dopiero zalamal..i wlasnie dzieki takim argumentom zony mecza sie z alkoholikami cale zycie , bo przecoez jak ma wyrzucuc mezusia z domu? to sie facet zalamie...a jest wlasnie tak ze jak sie czlowiek znajdzie na samym dnie to dopiero wtedy dociera co i jak....i w koncu sie za siebie bierze..jak on ma sie zmienic skoro ma cudowne warunki do pasozytowania..nikt mu uwagi nie zwraca mamusia pod nos garnuszek podstawi no to jakim cudem on ma sie zmienic.. skoro w domku ma bankomat, restauracje pralnie za free

tu nie chodzi o to 'że facet sie załamie jak go żona wyrzuci z domu' moj ojciec to był juz dno...niczym nie roznil sie od bezdomnym...żadna różnica dla niego czy mieszkałby w domu czy pod mostem to po prostu 'miekkie serce' i jest takie cos jak współczucie dla drugiego człowieka nieważne kim jest

Gość jesli ty tez mieszkasz
u rodzicow - to czy nie pasozytujesz na nich? nie ty jestes jego rodzice i jesli twoi rodzice chca go utrzymywac to ich prywatna decyzja!

Gość tak samo.
wiem co to znaczy mieć takiego pasożyta w domu :/ przy czym mój brat ma dopiero 16lat ale ta sama sytuacja, ani uczyć się nie chce, ani pomagać w domowych pracach, całe dnie i noce siedzi przed kompem i TV, zero planów, zero ambicji, chętnie jedynie z kolegami by się szwędał :/ kończy gimnazjum i zamiast myśleć o zawodówce albo technikum to on takie głupoty gada odnośnie tego co będzie robił że bnrak słów:/ i i w ogóle, zero chęci żeby się uczyć, z rodzicami kłóci się non stop bo go od kompa odpędzają i tv, i wymysłów setki, robi wszystkim na złość, spać po nocy nie daje, i tak odpierdala różne rzeczy że wstyd się do niego przyznawać :o ile rodzice się go naproszą żeby zmądzrzał, żeby jak dorosły się zachowywał, porozumienie chcąc znaleźć a on nic tylko się kłóci :o:o i w ogóle, ja juz się w cień usunęłam, nie reaguje na zaczepki mimo że wyzywa od kurew i dziwek, a on mimo wszystko jeszcze bardziej się rozsierdza, już powiedziałam raz rodzicom żeby mu wpierdolili póki pora bo jest coraz gorzej :o