Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamamaaaaa

czemu mały płacze?

Polecane posty

Gość młodamamaaaaa

zjadł, włozyłam do łózeczka, nie spał cos tam mruczał, wiec wzielam na rece, zmienilam pampersa i troche sie z nim pobawilam, pokazalam zabawki, kaczke grajaca, pochodzilam po domu, nie plakal, po jakis 30 minutach zaczal plakac, pielucha sucha, wlozylam do lozeczka, placze..powiem ze jadl o 11.25 - 11.45. a potem zabawa . Co robic?

Gość młodamamaaaaa
up

Gość babie latooo
up

Gość allllle
przytul go i cichutko zaspiewaj,,zobaczysz ze pomoze,,przynajmniej u mnie tak było

Gość allllle
moze potrzebuje wiecej bliskosci,,napisz czy to co ci poradziłam działa

Gość młodamamaaaaa
troszke pomoglo

Gość MamaZuziIMaksia
Nie wiem w jakim wieku masz dziecko, moje dzieciaczki lubiły lezec w lezaczku i patrzec jak odkurzam :)

Male dzieci placza z wielu powodow nie da sie tutaj doradzic akurat dlaczego twoje placze Moze pic mu sie chce, moze potrzebuje bliskosci, moze sie nudzi, moze cos go boli, malenstwa placza z wielu powodow. Zdarzają się okresy krzyku i płaczu bez uchwytnej przyczyny. Nie mogą niestety powiedzieć nam same, o co im wtedy chodzi, pozostają więc tylko domysły. Jeśli noworodek nie jest głodny, a mimo to zaczyna krzyczeć, musisz po kolei wykluczyć takie przyczyny, jak uczucie zimna lub wilgoci, uwierające ubranie, ból brzuszka, czy reakcja lękowa (z odruchem Moro). Aby dziecko się przestraszyło wystarczy do tego zbyt szybkie wkładanie go do łóżeczka. Dziecko czuje lęk, który wyzwala w nim odruch Moro: szerokie rozłożenie ramion z otwarciem dłoni, a następnie przybliżenie ich do tułowia, tak jakby chciało coś lub kogoś przytulić. Kładąc dziecko do łóżeczka, czy wózka powinnaś robić to delikatnie, powoli. Częstą przyczyną płaczu niemowląt do trzeciego miesiąca życia jest kolka jelitowa. Atak kolki jelitowej u niemowląt zaczyna się na ogół gwałtownie, najczęściej w godzinach popołudniowych, nagłym płaczem, krzykiem. Dziecko zaciska piąstki, kopie nóżkami, brzuszek staje się wzdęty. Przyczyną kolki nie jest pojedynczy czynnik, podobnie jak nie ma jednego leku, który byłby skuteczny. Niekiedy może byś pomocne: noszenie dziecka w pozycji pionowej, szczególnie po karmieniu, aż do odbicia bańki powietrza, albo układanie go na brzuszku, czy też ogrzewanie brzuszka, np. ciepłą pieluszką, lub masowanie wzdętego brzuszka.

Gość ja iedyś zafundowałam sobie
za każdym razem jak ci dzieciak zapłacze będziesz leciała na forum?? jak będziesz chciała sie wysrać też będziesz pytała na forum czy to normalne??:/ po cholere ci dzieciak, skoro nie wiesz jak się nim zajmować??

Ja cie rozumiem, nie martw sie opiniami i obelgami na tym forum to normalne :) Kazda mloda mama potrzebuje wsparcia a nie dolowania i nie kazda wie odrazu wszystko o wychowaniu i pielegnacji dziecka, tego czlowiek uczy sie z czasem, nie wiem ty chodzials na jakis kurs opiekowania sie dzieckiem zanim sie na nie zdecydowalas czy wogole nie masz dziecka i sie wypowiadasz.... :> Nie przejmuj sie tylko zobacz czy nie jest spiace albo pic mu sie nie chce czy nie jest mu za zimno albo za goraco jak juz napisalam dziecko placze z wielu powodow musisz je obserwowac i sama dojsc do tego co mu dolega.

Gość mamamam26
dzieci tak mają że płaczą - mój płakał bo miał skaze białkową a nikt mu jej niewykrył - dopiero po 2 miesiącach dostał nutramigen i owszem płacze ale duzo mniej