Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monkyTinga

lunch do szkoly

Polecane posty

Gość monkyTinga

Witam Szukam fajnych pomyslow co przygotowac dziecku na lunch do szkoly. Mojemu synkowi juz sie znudzily roznego typu kanapki ale za bardzo nie wiem co mozna przygotowac innego. Dostaje tez jogurty, serki, soczki. Chce mu tylko te kanapki jakos zamenic czasami na cos innego. Czasami placze ze on chce obiady w szkole jak mu wykupilam kilka to ich nie zjadl bo niedobre. I tak w kolko Z gory dziekuje za fajne pomysly

Zapytaj w szkole czy mozesz mu np. dac ugotowany lunch, moj syn jest strasznie wybredny , objadu w szkole by nie zjadl , kanapek nie lubi wiec zapytalam czy moge dawac mu ugotowane lunche i sie zgodzili, tylko nie moga to byc zupy (zeby goracej nie wylal na kogos) wiec kupilam w ASDA specjalna plastikowa miseczke ktora jest juz z lyzeczka i i jest szczelnie zamykana i utrzymuje cieplo i w tym daje mu gotowy lunch ( do tego daje mu sok, jogurt i owoce ) np. spaghetti bolognese , lub kurczaka z warzywami i ryzem , mozesz np. dac mu paluszki rybne jak lubi lub chicken nugets itd.

Gość fgjjbjf
ja normalnie daje to co bylo dzien wczesniej na obiad, zawsze gotuje tak zeby byla porcja na lunch dnia nastepnego i tez daje spaghetti, kotlet z ziemniakami (tylko je przygrzewam w plastry lub robie frytki) nawet z kasza nasza gryczana, rybe z frytkami,normalne nasze polskie obiady ktore gotuje, no moze bigosu i golabkow nie daje bo nie lubi

Gość fgjjbjf
dzieci z Indii przynosza curry, dzieci z Afryki jakies te ichniejsze ryze z czyms, dlatego nasze polskie dzieci maja prawo jesc sobie w szkole polski obiadek jak przyniosa ,a poza tym jest zdrowiej bo domowe

Gość monkyTinga
dziekuje za informacje o tej miseczce, zaptaam w szkole czy moge dawac mu obiady, naprawde dobry pomysl. Milego dnia

Gość Oiuytrea
A od kiedy w Polsce kanapki brane do szkoły nazywa się lunchem? Myślałam, że to drugie śniadanie:( Dla mnie nazwa "lunch" jest dopuszczalna tylko i wyłącznie dla ciepłęgo posiłku jedzonego w pracy ok. 13.00, bo to wtedy ani obiad, ani drugie śniadanie. Ale kanapki i soczek????

Gość Oiuytrea
Przepraszam, teraz doczytałam, że to forum dla ludzi zza granicy:/ Wyskoczyło na głównej i myślałam, że to ogólne:(

Gość fgjjbjf
a miseczki kochana wszedzie kupisz, od boots, mothercare, tesco po zwykle poundlandy

Gość monkyTinga
ja mam problem z moim dzieckiem taki ze nigdy nie mowi mi co sie dzieje w szkole juz z psychologiem rozmawialismy i on poprostu nie ma takiej potrzeby mowienia o czasie spedzonym w szkole. wiec jak go chcialam wypytac co dzieci nosza na obiad do szkoly bo moze ty tez chcesz cos takiego to tylko krzyk albo burkniecie. A teraz rzeczywiscie poprostu sie zapytam o te obiady nawet na to nie wpadlam

Gość M_Londyn
Podoba mi sie pomysl z tymi obiadami w pojemnikach. Ja dokladnie robie to samo tylko, ze .....dla samej siebie do pracy biore swoj obiadek w pojemnik i odgrzewam w mikrofali. Sama nie moge jesc tego, co serwuje sie na stolowce w mojej firmie - czyli glownie fish&chips a dla mnie to zadne jedzenie. Dzien wczesniej przygotowuje porcje, albo gotuje wiecej, zawsze o jedna porcje wiecej i zabieram nastepnego dnia ze soba na tzw lunch. To samo robilabym dziecku, gdyby szkola dawala taka mozliwosc i udostepniala mikrofalowki na stolowce. Spytaj, jezeli u synka w szkole jest taka mozliwosc i mikrofalowki. Mialabys problem z glowy.

Czy ten obiadek w pojemniczku niebedzie przypadkiem zimny do czasu na lunch??

Ja akurat woze mu to do szkoly przed lunchem zeby bylo cieple, ale na ulotce napisane bylo ze pojemnik trzyma cieplo, wiec moze jakby rano wsadzic tam gorace jedzenie to do lunchu (3 godzinki) bylo by jeszcze cieple .

jak dla mnie wozenie jeszcze lunchu na czas to zdeka lekka przesada.

Kazdy robi to co uwaza za sluszne , mi to nie przeszkadza, mam do szkoly raptem 3 minutki samochodem :-)

Gość To ci się skiśnie przez 3godzi
3godziny cieple jedzenie w plastikowym pojemniku to się skiśnie !

jasne masz racje kazdy robi co uwaza za sluszne. mysle ze u corki w szkole by sie nnie zgodzili nawet na cos takiego, to odbiega od normy... pierwszy raz slysze o czyms takim bedac w uk 5 lat. tez na poczatku chcialam zeby zjadla sobie cos cieplego i smacznego, zapisalam na obiady szkolne i nie smakowalo jej niestety. ciesze sie ze zjada caly lunch ktory jej pakuje do szkoly :)

Ja jestem tu 18 lat do tej pory tez o tym nie slyszalam bo sie nie interesowalam, ale zapytalam w szkole czy moge ( inna opcja chyba taka ze po prostu lunchu by nie jadl wcale) i sie zgodzili :-)

Gość patriotka 46326325
wieśniary wychowane na MTV!!! tu jest Polska!! a nie Ameryka!! tutaj nie ma lunchu !! jest drugie śniadanie!!!! ośmieszacie sie tylko z tymi waszymi lunchami, haloween, walentynkami i innymi idiotyzmami. zrozumcie wreszcie, ze zyjecie w Polsce, nie pozwólcie aby mtv i mass media kreowały wasza rzeczywistosc ograniczone bałwany. ps. wlaczacie w zycie amerykanskie zwyczaje i słownictwo a pewnie nikt z was nie zna tego jezyka nawet na poziomie sredniozaawansowanym

Gość M_Londyn
Patriotka, pomylily Ci sie fora, to jest forum dla tych, co zyja Po Za Polska! Za granica mowi sie na drugie sniadanie LUNCH.

patriotka 46326325 --> ale dalas popis :P mi sie jakos nie wydaje zeby podgrzali dzieciakowi obiad w pojemniczku w mikrofalowce - to jest niezgodne z zasadami bezpieczenstwa. dzieciak sie poparzy i rodzice zwala na szkole. jedzenie w pojemniczku - tak, ale zimne. a moze jakas salatke makaronowa, z tunczykiem albo kurczakiem, ale z cous-cous lub ryzem.

patriotka 46326325 , LOL Tez nie mysle zeby w mikrofali chcieli podgrzewac, wiec dlatego woze mu ten lunch zeby mial cieply , ale od wrzesnia mam nadzieje ze przestanie byc taki wybredny bo ide do pracy , nie bedzie wozenia. A tak na marginesie moj maz jest kucharzem i mowi ze nie ma mowy zeby z cieplym jedzeniem w odpowiednim pojemniku cos sie przez 3 godziny stalo, zeby np. zeby skislo , a on sie zna na food hygiene.

Gość ale przeginacie
dzieci w UK chodza do szkoly na 9 wiec moga zjesc rano cos cieplego na sniadanie, wziac jakas kanapke czy przekaske na lunch i koncza o 15 wiec zjedza w domu goracy dinner tak samo jak tobia to ich angielscy koledzy, swiat sie nie zawali. a propos ja daje moim dzieciom kanapke, owoc i batonik musli i to wystarcza.

Gość esdrtyuiop
A ja ostatnio dalam mojemu synowi pierogi ruskie tylko zrobione z grila ;))i co wszystko mu zjedli ;)) zrobil kariere na przerwie i ja tez bo szkola chce to teraz wprowadzic w czyn tzn te pierogi.

Jest w Polskim slowieniku slowo lunch??? Caly czas myslalam ze w Polsce jadamy , sniadania, obiady, podwieczorek i kolacje...ha ha ha...lunch!! ha ha ha...

ale my akurat jadamy w Anglii , wiec jadamy breakfast , lunch i dinner ( or supper) :-)

Gość monkyTinga
dzieci czesto patrza na inne dzieci. Moj syn chce obiady bo rodzice wykupuje je swoim pociechom w szkole takze bardzo biedne dzieci maja takowe obiady za darmo dlatego moj tez chce obiad ale niestety te szkolne mu nie smakja. Z innej strony sa tez rodzice w tym rowniez polacy ktorzy pracuja i po szkole dziecko idzie do klubu lub gdzies gdzie sie nim zajmuja i nie jest w stanie zjesc obiadu az do wieczora. Takze prosze nie wysmiewajcie osob ktore chca zeby ich dzieci mialy goracy obiad w szkole.Nasze zycie jes rozne