Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .cc.

Pierwszy poród przez cesarskie cięcie , a drugi jaki miałyście?

Polecane posty

Gość .cc.

w pierwszej ciąży decyzja o cc została podjęta 3 dni przed porodem, chociaż miałam nadciśnienie to planowo powinnam rodzić naturalnie , ale z dnia na dzień synuś coraz mniej się ruszał i podjęli decyzję o cięciu , martwie się czy obecna ciąża zakończy się porodem naturalnym czy też będzie to cięcie . Jak u Was było z drugim porodem ??

Gość teraz masz wybór
i sama decydujesz czy chcesz cc czy sn ja rodziłam pierwszy raz przez cc choć zaczęło się sn drugi raz musiałam wybrać cc

Gość Myszka 34
Ja pierwsza cc po 8 latach naturalny,nadciśnienie w 2 ciązach!

Gość 2mama2
w 2008 cc (brak postępu porodu) rok pozniej w 2009 sn

skoro juz masz blizne to ja bym wybrala cc. sama jestem po cc i jedyny minus to wlasnie ta blizna wiec juz nic nie mam do stracenia, a bol porodu jest okropny - meczylam sie ze skurczami 16 godzin i nie chce tego znowu zaznawac :)

Gość 2mama2
Nie ma możliwości wyboru. Przynajmniej u mnie tak było. Jestem z W-wy. Choć np. w Opolu podobno jeśli pierwszy poród odbył się cesarką to na drugi tez zapisują na cesarkę, jeśli jednak kobieta chce rodzic siłami natury, to może po wcześniejszym podpisaniu jakiegoś oświadczenia. Więc pewnie zalezy to od miasta

Gość teraz masz wybór
ja rodziłam we Wrocławiu, w szpitalu klinicznym w 2010 roku i sama miałam zdecydować czy chcę rodzić sn czy przez cc

Gość beataaaa12345
moja znajoma 1.dziecko rodzila przez cc, a drugie miala rodzic naturalnie- wiec urodzila, wyjeli jej małą z brzucha... i pekla jej ta rana od cesarki. krowotok, masakra, operacja. czyli tak jakby miala cc i naturalny razem :o prawie sie przekrecila na tamten swiat, ale dzis juz jest w porzadku...

Gość ewelia3413
Niom właśnie dziewczyny ja pierwszego synka urodziłam przez cc decyzja podjeta przez lekarza przy 8cm rozwarcia z powodu naglego spadku tetna dziecka 4 lata temu, teraz jestem w drugiej ciązy w 5 miesiacu i nie wiem czy bede miala cesarkie czy bede musiala próbować naturalnie, boje sie panicznie pęknięcia miejsca po pierwszym cieciu w czasie naturalnego porodu.

ja rozmawiałam z moim ginem na ten temat tydzień temu - to usłyszałam ze robi sie cc - i nikt niemoże zmusić kobiete do sm chyba ze kobieta bardzo chce, dziecko jest nieduze, rana wygojona, blizna na usg ma jakas tam szerokość, szyjka jest ok i mama podpisze papiery ze jest świadoma zagrozenia - to mozna próbowac sn ale ze i tak połowa tych porodów kończy sie cc.. to sa słowa mojej gin a jeszcze gdzieś czytałam że to zalezy od szpitala, że sn pozwalają rodzić tylko tam gdzie jest możlwiość w razie czego szybkiej operacji i mają dostateczne rezerwy krwi

Gość bez dwóch zdań bierz CC
masz pewnie małą bliznę a jak wybierzesz Sn to to będziesz jeszcze miała bliznę w kroczu i 'wiadro' i inne dolegliwości po SN :o

Gość Ciżarna2
Obecnie jestem w 2 ciąży, pierwsza zakończona cesarką ze względów medycznych- przedgłowie jak nazwał to lekarz. Druga też ma być cesarka. Wszystko zależy gdzie się rodzi (jakie wojewodztwo), bo decyzję podejmuje konsultant wojewodzki.