Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sardyna

sa tu jacys wychowawcy kolonii lub nauczyciele?

Polecane posty

Gość sardyna

mam pytanie - skonczylam kierunek nauczycielski (dokladniej jezyk obcy). czy zeby byc wychowawca kolonii musze robic kurs na wychowawce, czy tez samo ukonczenie studiow daje mi takie uprawnienia?

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhubaaa
a miałas kurs pedagogiczny? czy tylko jesyk skończyłąś?

Gość sardyna
podczas studiow mialam pedagogike (bylam na kierunku nauczycielskim), wiec nie wiem czy to sie liczy, bo nie wiem jak wyglada taki kurs na wychowawce

to nie musisz robic kursu.

Gość sardyna
dziekuje bardzo za odpowiedz:)

Gość 2mama2
A ja nie jestem tego taka pewna, że nie trzeba.

Gość sardyna
no walsnie ja nic nie rozumiem juz. na necie sa sprzeczne informacje, raz przeczytalam ze trzeba miec ukonczony kurs na wychowawce, lub byc czynnym nauczycielem. ja mam skonczone studia nauczycielskie, ale jako nauczyciel nigdy nie pracowalam. i pamietam ze moje znajome podczas studiow (w kolegium nauczycielskim) robimy sobie wlasnie platny kurs na wychowawce. takze, kurcze, nic juz nie wiem:O

Gość 2mama2
No właśnie nie jestem tego pewna, bo robiłam taki kurs bedąc na studiach (właśnie kierunek nauczycielski), to było na czwartym roku. Troche temu to było, więc zastanawia mnie to dlaczego go robiłam, jeśli za rok kończąc studia miałabym takie uprawnienia? Skleroza :)

Gość sardyna
no to tak jak mnie teraz zastanawia dlaczego moje znajome robily ten kurs, bedac na studiach nauczycielskich:)

ja robilam ten kurd jeszcze w liecum ,a na studiach miałąm też pedagogikę ,wieć w sumie nie wiem, ale czytałam ze nauczuyciele nie muszą...ale że czynni nauczyciele to nie wiem...moze zadzwon do jakiegoś ośrodka szkoenia i zapytaj

Gość sardyna
dzis znalazlam ogloszenie ze szukaja wlasnie wychowawcow kolonii, i nie wiem czy mam uprawnienia, wiec po prostu chyba odpowiem na to ogloszenie i sie od razu spytam:) dzieki za odpowiedzi

Gość jestem czynną nauczycielką
ale kurs robiłam.

Gość sardyna
to widze ze sprawa coraz bardziej sie komplikuje:O

Gość Cherubinek
Kurs trzeba zrobić. Ja skończylam pedagogikę wczesnoszkolną i ogólna. W trakcie studiow robiliśmy kurs na wychowawcę kolonijnego i pierwszą pomoc przedmedyczną. To byla konieczność jeżeli się chcialo być wychowawcą kolonijnym.

Gość jestem czynną nauczycielką
sprawa nie jest skomplikowana, jeśli chcesz mieć pewność-idź na kurs kierowników kolonii i wycieczek to przy okazji rozszerzysz uprawnienia. Aby być kierownikiem to na 200 % musisz mieć kurs