Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 45latka..

pierwsze dziecko w wieku 45lat????

Polecane posty

Gość ewunia00
Ja też mam 45 lat i staram się o swoje pierwsze dziecko.Niestety mój mąż jest bezpłodny i muszę skorzystać z banku spermy.Kolejny kłopot w tym że kobiety po 40 roku życia trudniej zachodzą w ciążę. Zaczęłam robić badania i jestem dobrej myśli .Moja mama też mnie urodziła mając 42 lata i kiedy to było ,od tej pory medycyna poszła naprzód.Przestań się zamartwiać i pogadaj z lekarzem,jeśli odpuścisz ,będziesz tego żałować...........

Gość gość
Autorko a ile lat ma partner ? Jak do 45 to jeszcze ale jak np 55? A co do postu ewuni powyżej . Jesteś reklamą handlu spermą ? Twoja matka ma 87 lat o ile jeszcze żyje-pewnie nie bo jesteś troll ale przypuśćmy . Czyli szanse na posiadanie babci przez dziecko babci -bliskie zeru . Do tego maż bezpłodny czyli ani ty ani dziecko nigdy nie pozna prawdziwego ojca -fajnie nie ma co ...A jeżeli małżowi sie odwidzi ( częste przy wychowywaniu nieswojego potomka)to zostaniesz samotną matko-babcią , np 61 lat vs rozbrykany gimbus . Akurat to przykład czego nie należy robić . Bo jak by się coś stało matce to dziecko zostaje absolutnie same -bez dziadków bez rodziców i nawet bez wiedzy kto jest tatusiem -straszny los .

Gość gość
Oczywiscie, ze 45 lat na pierwsze dziecko to za pozno. Sama urodzilam corke majac 38 lat i uwazam, ze to pozno. Wiadomo, ze i mlodzi ludzie gina, umieraja na choroby ale nie oszukujmy sie, im czlowiek starszy tym to ryzyko jest coraz wieksze. Jesli do tej pory nie chcialas dzieci to lepiej daj sobie spokoj.

Gość gość
a ja wolalabym starych ale ustawionych rodzicow niz mlodych biedakow, ktorzy sie nie wyszumieli i czesto wina za to obarczaja dzieci. Ja zaczelam starac sie o dziecko w wieku 35 lat zaszlam majac 36 a urodze majac 37. Wczesniej nie poznalam tego z kim dziecko bym chciala miec, poza tym dopiero teraz mam warunki finansowe. Ja uwazam ze do 25 lat nie powinno sie miec dzieci a jak wiele kobiet jednak decyduje sie na potomstwo.

Gość gość
ja też mam 45 lat mam już 2 dorosłych synów 23 i 18 lat jestem 17 lat po rozwodzie od 2 lat jestem z moim 2 mężem i też chcę dziecko czuje się młodo ,zdrowo i za przeproszeniem mam w d***e czyjeś gadanie wypada czy nie wypada jestem również 15 lat starsza od mojego męża i kochamy się bardzo i nikt ani nic nie stanie mi na przeszkodzie mieć dziecko musisz podejsc do sprawy zdecydowanie nie słuchac biadolenia kobiet które mając 25,28,35 czują się stare i zmeczone życiem wszystko zależy od Ciebie zadbaj o zdrowie przed ciążą i w ciązy i wszystko będzie ok mysl pozytywnie i nie zastanawiaj się bo to jest ostatni gwizdek na rodzenie dziecka :) ps. ja jak będe miała 65 lat to i tak przeskocze nie jedną młódkę he he moja mama ma własnie tyle i wygląda rewelacja zdrowie super niejedna młodsza kobieta jej nie dorówna więc jesli czujesz się na siłach do roboty kochana !!!!

Gość gość
przede wszystkim w tym wieku nie bedzie latwo zajsc w ciaze ja mam alenstwo i 40 lat udalo mi sie przy wspomaganiu lekarstwami po wielu wczesnych poronieniach, tak wiec na pewno nie bedzie latwo nawet jak sie zdecydujesz nie wiadomo czy wam sie uda zaciazyc, zalezytez od twojej kondycji zdrowotnej a i jeszcze odnoscnie chorob mam lat mala urodzila sie o czasie o wadze 2700 kg jednak piekna i zdrowiutka, rozwija sie ksiazkowo powiem ci ze powinnas sie zdecydowac bo za 20 lat mozesz zalowac

Gość gość
zadziwiają mnie takie kobiety cellulit, rozstępy po porodach, zwisający brzuch i 15 lat młodszy mąż, chyba bogata jesteś ?