Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgs

czy nosicie szpilki?

Polecane posty

Gość dgs

Witajcie, jestem dość młoda i chciałabym nosić szpilki. Czy możecie mi powiedzieć jak to wygląda na początku? Zawsze chodzę w płaskim obuwiu. Jedyne buty na obcasie to mają 4 cm.

Ja mam 18 lat i nadal nie umiem w szpilkach chodzić :o W trampkach zasuwam :P

Gość dgs
a ile miały cm?

Gość Karell Gott
nigdy nie nosiłem ale popieram, masz na zachętę :)

Gość dgs
haha spoko, dzięki

w różnych próbowałam, to nie dla mnie. Czuje się jak debil w obcasach :o

Gość dgs
w sumie to ja też się tak czuję :P jak na razie, bo jak będę już trochę starsza to pewnie zacznę nosić na fest. Więc wolę nauczyć się chodzić teraz :)

Gość dgs
wypowie się ktoś?

Gość 32432423
nie. RAz tylko mialam na slubie buty na wysokim obcasie ale nawet nie do konca to byly szpilki, musialam jeszcze schodzic z b. stromych schodow i malo nog nie polamalam

Gość aha i achhhh
Noszę i bardzo lubię, ale tylko jak jest w miarę ciepło. :)

Gość dgs
aha i achhhh - a jakie były twoje początki?

Gość dgs
chyba nie wiesz jakie buty babcie noszą :) ciężko mi znaleźć niższe niż 10. macie może jakieś linki na allegro lub gdzieś indziej?

Gość 32432423
ja wczoraj widzialam na przystanku babcie w traperach :p

Gość wkurzona złotowłosa
Jako wieloletnia użytkowniczka obcasów: - chodź w szpilkach tylko, jeśli dobrze się w nich czujesz. Inaczej kapiszon. - Kupuj szpilki idealnie dopasowane do stopy, CAŁA wewnętrzna podeszwa ma przylegać (ma być dobrze wyprofilowana) jeśli nie pasuje, choćby były najpiękniejsze - tylko się w nich nacierpisz. - Zacznij od (obecnie, o dziwo, modnych) sznurowanych botków (sznurowanie przytrzymuje buta ;) ) na 6-8 cm obcasie (im jesteś niższa, tym niższy obcas, 7 i 1/2 lub 8 cm to idealna wysokość dla osoby z rozmiarem 37-38) i UWAGA nie na szpilce, tylko na dość szerokim słupku (na początku musisz się przyzwyczaić do wysokości i do tego, że trochę inaczej się staje w bucie na obcasie). - Później kup pierwsze szpilki, obcas również 6-8 cm (SZPILKA jest cienka - nie mówię o wąskim słupku, tylko o SZPILCE, bo niektórzy nie odróżniają) i naucz się, że oprócz wysokości jest również balans ;) - A później pamiętaj tylko (już na 5 calowych szpilkach), że śliskie marmury, bardzo puchate dywany i kocie łby TO NIE SĄ podłoża, po których chodzi się w szpilkach ;) - Aha, no i dobra rada zawsze w cenie (obrzydliwa, wiem) - najlepiej się chodzi w szpilkach na bose stopy :O (smutne, ale prawdziwe ;) )

Gość a nie trzeba ci stópek
wymasować po takim chodzeniu w szpilkach.

a czemu chodzenie w szpilkach na boso to obrzydliwa rada

Gość taka normalna dziewczyna
chodzę przede wszystkim w wysokich butach nie ważne czy ciepło czy nie nie zawsze muszą być to szpilki czasami buty na obcasie typu słupek albo koturna jak w moich kozaczkach(10cm) byle by było wysoko... niskie buty u mnie to chyba tylko adidasy a jak je zakładam to aż mi głupio się chodzi bo noga przyzwyczaja się do wysokości...

Gość dgs
wkurzona złotowłosa - o, dzięki :) bardzo mi pomogło. Teraz mogę rozpocząć poszukiwania :)

Gość wkurzona złotowłosa
a nie trzeba ci stópek a czemu chodzenie w szpilkach na boso to obrzydliwa rada Prawda jest brutalna - stopa przykleja się na pot :P do wkładki i buty trzymają się lepiej.

oddanemu mężczyznie u twych stóp mogłoby się podobać umycie ci tych spoconych stópek, i wymasowanie ich.

Gość wkurzona złotowłosa
dgs Nie ma za co, lubię szpilki i lubię o nich rozmawiać. Aaa, no i ostatnia "dobra rada cioci wiesi" - zresztą, parafraza cytatu - tylko sklepowe manekiny mogą wytrzymać w szpilkach bez zmęczenia dłużej niż 8 godzin - a one mają plastikowe, odkręcane stopy ;) więc to normalne, że nie ma co pocinać w nich 24h na dobę. Ach, ostatnio kupiłam sobie piękne zamszowe szpile i już nie mogę się doczekać, żebym mogła w nich chodzić... Na razie za dużo wody i żwiru na ulicach :O

Gość njkbhkjg
nie i nie zamierzam, mam 170 cm więc nie muszę sobie psuć zdrowia zresztą gdybym była niższa to i tak bym pewnie nie nosiła

a kto wier,czy nawet nie wylizanie

Gość co jak co aleee
nie słuchaj kretyna dyrektore 🖐️

Gość wkurzona złotowłosa
Jak ja nie cierpię podofili. Zawsze się do mnie przyczepią :O

ja mam 23 i tez nie umiem. Po pierwsze nie moge (wzgledy zdrowotne) a po 2 chyba nawet jak bym nie mogła to bym nie chodziła. Miałam je na studniówce i na chrzcie mojej chrzesniaczki ale na tym sie skonczyło i było to 3 i 5 lat temu.

Gość do dyrektore
buahaha :D rozwaliło mnie to ----> ''nie chcem wyjść na blacharę. Mam maturę i się szanuję'' dyrektore mógłbyś łaskawie zdradzić z jakiego to topicu ? :classic_cool:

Gość wkurzona złotowłosa
dyrektore Z przykrością stwierdzam, że to dzięki wieloletniemu doświadczeniu w temacie. Jednakże dziękuję za komplement.

Gość ja najpierw
chodziłam na koturnie (7cm) potem na koturnie 12 cm :D a teraz juz i na szpilkach 9cm szpilki tylko z platformą!! wtedy wygodne