Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaaaaaaaaa

zespol ciesni nadgarstka -mial ktos na to zabieg

Polecane posty

Gość zalamanaaaaaaaaaa

jak wygladalo znieczulenie sam zabieg i potem rehabilitacja?

Gość zalamanaaaaaaaaaa
up

Gość duzo nas
ja mam ten sam problem, zabiegu jeszcze nie miałam ale z tego co wiem to troche bolesny zabieg mimo znieczulenia i rehabilitacja dość długo

Gość zalamanaaaaaaaaaa
jakie masz objawy? mialas badanie emg? tego badania tez sie boje

Gość zalamanaaaaaaaaaa
up

moja mama miała 3 operacje (1 reka dwa razy), niestety nie zniknęły wszystkie dolegliwości. W szpitalu była kilka dni, rece miała unieruchomione (oczywiscie kazda reke w innym czasie robiona). Nie narzekała na ból, ale nie znaczy to,że jej nie bolało... Taki typ,że nie narzeka W miare szybko wróciła do formy, a rehabilitację ma raz-dwa razy na rok, kilka razy była na wyjazdowej rehabilitacji

Gość zalamanaaaaaaaaaa
byla w szpitalu? zabieg pod narkoza?kurcze ale sie wystraszylam :-(

Gość misia mini 19
od jakiegoś czasu strasznie boli mnie nadgarstek przeszywający pulsujący ból w kościach narastający wieczorem czasem boli tak bardzo że nie moge zasnąć drętwieje mi ręka i sztywnieją palce nad ranem również czuje odrętwienie dłoni i mrowienie tylko w tej właśnie ręce...wcześniej miałam bóle reumatyczne rwało mnie w kościach najbardziej bolały przedramienia i dłonie czasem też łydki w okolicy piszczeli i stopy w okolicy kostki...jednak ostatnio dokucza mi najbardziej prawa dłoń...czytałam w necie co to może być czym jest spowodowany ten ból i właśnie mam objawy cieśni nadgarstka. Tylko nurtuje mnie to czy jak pójde do lekarza to mnie nie wyśmieje bo mam dopiero 19 lat a, takie bóle reumatyczne mają raczej ludzie w podeszłym wieku???

Gość zalamanaaaaaaaaaa
nie wysmieje. rzs to choroba czesto mlodych ludzi ale mam nadzieje ze na to nie chorujesz. ja oprocz nadgarstkow mam zapalenie sciegien przewlekle w obu dloniach i nadgarstkach. boli nie mam silnych ale dretwienie w nocy moze doprowdzic czlowieka do szalu. rano rece sztywne dopiero jak rozmasuje sciegna w srodreczu to moge dlon polozyc plasko na stole

Gość zalamanaaaaaaaaaa
up

Gość uppppppppppppp
up

Gość uupppppppppppppp
up

Gość uppppppppppppppppppp
up

Gość uuppppppppppppppp
up

Gość upp
up

Gość upppp
mialam mase rehabilitacji i gowno pomoglo. mam pogrubiona zapalnie pochewke sciena ktore przebiega przez kanal nadgarstka i stad ucisk na nerw posrodkowy

Gość 678987678909876
no tak gowniana reha to gowniane efekty masz pelno metod jak odbarczanie stawow i efekty sa zazwyczja od razu albo po kilku dniach od razu ulga ale ty nie rozumiesz z enie zrobi ci to zwykle mgr ze szpitala czy nfz? TYLKO SPECJALISTA

Gość 678987678909876
jasne;] widzisz ja akurat nie w poznaniu ale sama ucze sie u gosia ktory normalnie wyciaga i cisn nadgarstka i barku bez zadnych problemow akurat ostatnio opowiadal wlasnie o ciesni sa czasem przypadki do zabiegu - kazdy przypadek inny i biore to pod uwage ale po 7 operacjach i obecnej wiedzy nie poszla bym dopoki nie powiedzialby mi to fizjoterapeuta z prawdziwego zdarzenia

Gość 678987678909876
slyszalam ze w poznaniu jest jeden dobry reh. ale ogolnie to nie jest tak ze znajdziesz sobie go w kazdym miescie mozna ich na palcach jednej reki policzyc niestety sama jezdziklam na drugi koniec polski i nawet sie tam przeprowadzilam zeby codziennie chodzic- ale wiem ze malo kto sie na takie cos decyduje ja nie wierze w lekarzy oni nie czuja pod palcami co sie dzieje w stawie no ale rozumiem typowo polski scenariusz zabieg reha z nfz przed praca lub po pracy bo wiadomo kazdy uwiazany w miejscu zamieszkania itd ja troche do tego inaczej podchodze

Gość sa przypadki ze tylko zabieg p
omoze.jak masz zmiany w pochewkach sciegien to zadna rehabilitacja ci nie pomoze nawet jakbys jezdzila na drugi koniec polski.

Gość Jacek Szafałowicz
Zamiast myszką się bawić i głupoty pisać na necie strzelcie sobie palcówki tymi łapami swoimi brudnymi i nie przydatnymi!

Gość gość
Przy tej dolegliwosci szczegolne znaczenie ma czas. Im szybciej zapiszesz sie na zabieg, tym latwiej on przebiegnie, bo to wszystko sie niestety rozwija i poglebia. Dlatego nie warto czekać na NFZ, a zapisać sie prywatnie. Moja córka miała zabieg u doktora Popowa w Suchym Lesie koło Poznania, prowadzą jedyny w Polsce specjalistyczny osrodek zajmujacy sie dolegliwosciami nadgarstka.

Gość gość
Tez slyszalem o doktorze Popowie, moj dziadek jeździł do niego na konsultacje i także moiał zabieg. Pamietam, ze zdziwilem sie, jak szybko wszystko poszlo. Nawet u innych prywatnych lekarzy, czas oczekiwania na takie zabiegi jest zazwyczaj o wiele dluzszy. W kazdym razie, zabieg sie udal i o ile wiem, dziadek nie ma juz z tym problemu.

Gość gość
Tez slyszalem o doktorze Popowie, moj dziadek jeździł do niego na konsultacje i także moiał zabieg. Pamietam, ze zdziwilem sie, jak szybko wszystko poszlo. Nawet u innych prywatnych lekarzy, czas oczekiwania na takie zabiegi jest zazwyczaj o wiele dluzszy. W kazdym razie, zabieg sie udal i o ile wiem, dziadek nie ma juz z tym problemu.

Gość gość
Tez slyszalem o doktorze Popowie, moj dziadek jeździł do niego na konsultacje i także moiał zabieg. Pamietam, ze zdziwilem sie, jak szybko wszystko poszlo. Nawet u innych prywatnych lekarzy, czas oczekiwania na takie zabiegi jest zazwyczaj o wiele dluzszy. W kazdym razie, zabieg sie udal i o ile wiem, dziadek nie ma juz z tym problemu...

Gość gość

Gość gość
Ja byłam w Poznaniu w Klinice Nadgarstka. Operacja nie trwała długo i bardzo szybko mogłam wrócić do normalnych czynności. :) Byłam prywatnie, bo na nfz musiałabym czekać wieczność.

Gość gość
Zdarzało się, że ból nadgarstka nie dawał mi spać. Dlatego postanowiłam pójść do lekarza i jakoś temu zaradzić. Niestety musiałam mieć operację, ale z perspektywy czasu cieszę się, że się zdecydowałam na ten krok i mogę polecić doktora Jędrzeja Kosmowskiego. Zna się na nadgarstkach i jest bardzo mily. :)

Gość gość
Dzień dobry jestem studentką Pielęgniarstwa i piszę pracę na temat zespołu cieśni kanału nadgarstka. Bardzo bym prosiła o poświęcenie 5 min i wypełnieniu ankiet. Osoby które chciałyby mi pomóc proszę o kontakt kogutkatarzyna@wp.pl P.S. ankieta jest w pełni anonimowa

Gość gość
Ja ci polecam klinike nadgarstka. Na pewno ci pomogą.