Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do maturzystów;)

DO TEGOROCZNYCH MATURZYSTÓW! POMOCY :)

Polecane posty

Gość do maturzystów;)

Witajcie tegoroczni maturzyści. Postanowiłam w tym roku poprawić wyniki matury, którą pisałam kilka lat temu. Możecie napisać jakie są "przewidywane" tematy ? Co roku nauczyciele coś gadają co może być, lub w którym kierunku się nastawiać. Nie jestem pewna jeszcze co będę poprawiała, jednak chciałabym uzyskać odpowiedź dla polskiego podstawowego, polskiego rozszerzonego oraz wosu rozszerzonego.. :) Pozdrawiam serdecznie :)

Gość upupupup
podnoszęęę! nie wierze, że maturzystki zamiast się uczyć nie przesiadują tutaj :)

Gość upupupup
uuuuuuuuuuuuuuup

Babka z polskiego mówiła, ze podstawowy polski w tym roku moze być trudny. Ale nikt ci przecież nie powie na co się nastawiać, z tymi maturami różnie bywa. Najlepiej przejrzyj arkusze z poprzednich lat, dostępne na stronie CKE

W ubiegłym roku zdawałam wos rozszerzony. O ile co roku wypracowanie dało się napisać bez konkretnej wiedzy, a żeby dostać maksymalną liczbę punktów wystarczyło uważnie przeczytać temat, o tyle gdy ja pisałam nie wiadomo było co i jak pisać. Myślę, że wos w tym roku trudni przewidzieć. Na pewno będą konflikty, ustroje i organizacje międzynarodowe- bo to jest co rok.

Gość upupupup
no tak... to zobaczymy w praniu :)