Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manienka4

komunia 2012 i dylemat czy napoje alkoholowe stawiac czy nie

Polecane posty

rozmawialam z mama na ten temat komunia bedzie na jakies 35-40 osób , powiedziała mi ze alkohol moze stac ale owiniety w jakies sreberko bo ludzie szybko uciekną i nie przejedzą tego co na stole stoi. Babeczka ktora będzie robiła mi komunię proponowała mi dj za 300zl ale nie wiem pierwsze co słyszę co wy na to moze ktos sie wypowie .

Gość precz z komunią
wódkę zawsze można postawić,komunii nie robić,bo i po co ten cyrk?

Mnie uczono, że na komunii alkoholu sie nie pije. Anie wódki, anie nic. Chyba, ze jakieś wino wytrawne do obiadu, ale to neiwielkie ilości.

Gość 312341
w polsce wyjatkowo komunia powinna byc przyjmowana w formie wodki, bylby przynajmniej spokoj

Gość akossososjosj
Masz w rodzinie alkoholików? Współczuję:(

Gość kobietkaa86
Nie wiem jaka jest u Was tradycja, czy stawia się wódkę, czy nie, w większości komunii na jakich byłam, niestety alkohol był, jak ja szłam do komunii, u nas nie było, ale to było ponad 15 lat temu, komunia była w domu, a nie w lokalu. Ostatnio robiłam chrzściny swojego dziecka, było tylko winko, wszyscy się dobrze bawili, nikt do domu nie uciekał:)

juz jedna komunie u mnie w rodzinie obgadali z powodu braku wódki,i jak rodzice poszli z dzieckiem komunijnym do zdjecia to wszyscy śmigli po alkohol na drugą stronę do sklepu. To było z jakies 15 lat temu

Gość joba mozna dostac
czy wy myślicie ,że to tak miło brać udział w takiej badziewnej farsie ,jak komunia?absolutnie nie wyobrażam sobie takiego spędu rodzinnego bez alkoholu

Gość goster
My postawiliśmy, ale w rozsądnej ilości. Gutt Pure Vodka, trzy butelki ozdobne, po kilka kieliszków na osobę, na lepszy humor. Uważam, że totalnego pijaństwa nie powinno się organizować, nie takie mają być wspomnienia. Tym bardziej jeśli macie w rodzinie kogoś, komu odbija po alkoholu.