Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdalenne

Po co chodzić do kościoła?

Polecane posty

Jestem katoliczką i to mój obowiązek. Wiem, wiem... Ale tak naprawdę nic mi to nie daje, że pójdę do kościoła. Bliżej Boga się czuję, kiedy zamknę się sama w pokoju i w spokoju z nim porozmawiam, pomodle się. A w otoczeniu ludzi nie mogę się skupić, czuję, że marnuje tam tylko swój czas... A co Wy o tym myślicie....?

Gość sakura haru
mysle ze to wymysl kosciola ktory rozne rzeczy narzuca niepotzrebnie na sile...tez wole sie modlic w domu a nie powtarzac oklepane formulki w kosciele razem ze wszystkimi....powiedzialabym ze kosciol to tradycja ,ktora obecnie funkcjnuje choc nie wiadomo po co:)

a nie pójście do kościoła w niedzielę jest grzechem ciężkim.... która tradycja jest obowiązkowa....?????

a nie pójście do kościoła w niedzielę jest grzechem ciężkim.... która tradycja jest obowiązkowa....?????

Gość kościół to partia
jakby :)

Gość sakura haru
nie jest grzechem wogole...grzechem jest cudzolozenie,kradzieze,morderstwa itp -mysle ze zlo od dobra odroznia kazdy....a trzeba jeszcze odrozniac prawo boskie od ludzkiego-kosciol wymyslili ludzie-niby w dobrym celu bo zeby rozmawiac o Bogu , tworzyc wspolnote itp...ale jednak z czasem zarys kosciola sie zmienil, ja mysle ze nie kazdy po prostu kosciola potrzebuje, a chodzenie zeby chodzic jak sie nie czuje tam zadnego poczucia wspolnoty z Bogiem jest raczej bezsensu lepiej poswiecic ta godzinke dla Boga w domu

Gość z wrodzonej hipokryzji
do kościoła sie chodzi tylko i wyłącznie z zakłamania,bo trzeba się pokazac sasiadom,zeby nie obgadali,trzeba pokazać nowe ciuchy,nowy samochód,po nic innego się nie chodzi do tego przybytku pazernych na kasę klechów,hahaa