Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

25malaczarna

Moja mama nie akceptuje mojego faceta

Polecane posty

Witam!! Mam 26 lat, mój facet 36. jest po rozwodzie i ma 2 dzieci. ja tez mam malutkie dziecko. z ojcem mojego dziecka nie jestem gdyz naduzywal alkoholu i doszlo do rekoczynow. a teraz jestem z czlowiekiem, który nie pije, pokochał moją córeczkę i to dla mnie się liczy. niestety moja mama go nie akceptuje. na pytanie dlaczego, bo jej się nie podoba,. ja rozumiem, że sie martwi, że nie chce żebym znowu cierpiała, ale już jest lekka przesada, jak przychodzi a ona nawet nie odpowie mu dzień dobry. jest mi wstyd, bo nic jej nie zrobił, a wręcz przeciwnie, zawsze się pyta, czy nie zawieść jej gdzieś itd. na samym początku dała mi do zrozumienia, że nie ma nic przeciwko temu związkowi, ale im bardziej poważniejszy ten związek się staje, to ona ma jakieś ale :( Wiem, że jestem dorosła, i tak zrobie co będę chciała, ale nie chcę się z nia kłócić, zalezy mi na tym, żeby go zaakceptowała. To jest dobry człowiek. nie wiem jak mam juz z nia rozmawiać, ona nawet nie chce rozmawiać, zaraz zmienia temat, a później robi wszystko, żebym nie zaczęła tego tematu :(

Gość Farmeramowiczka
Nie daj sie mamie ułóż sobie życie.. moja historia jest dość podobna ale z mamą już jest dobrze.. mieszkam 230 km od domu:)

ja tez mieszkałam 250 km od domu, ale jak rozstalam sie z ojcem dziecka, musialam wrocic do domu rodzinnego, bo sama nie dałabym rady. nie wiem, może potrzebuje więcej czasu, żeby się do niego przekonać. strasznie mnie irytuje jej zachowanie, a tym bardziej, że nie chce ze mną rozmawiać :/

Dodam jeszcze, że On planuje zaprosic moich rodziców na obiad do siebie i boje sie, że mama odmówi :( jest do tego zdolna. kiedyś byłam z chłopakiem 5 lat i zaproponowałam, żeby zaprosić jego mamę to się nie zgodziła. w lutym chcę się do niego przeprowadzić, ciekawe jak zareaguje :/

Mama po prostu zna życie. Facet, który potrafi zostawić dwójkę małych dzieci i ich matkę, i "pokochać" następny zestaw - może te "zestawy" zmieniać co chwilę. Tego boi się twoja matka. I ma rację

Gość odpowiem też .......
na siłę mamy nie przekonasz ona sama musi się przełamać ....pewnie ma uraz po twoim poprzednim związku a samo to że obecny facet jest rozwodnikiem z 2 dzieci sprawy nie ułatwia...pewnie obawia się też o wnuczkę....wiesz dzieci zranić jest łatwo bo one ufają bezgranicznie ...może czas zrobi swoje ....wyprowadź się do niego pokaż mamie że jesteś szczęśliwa odwiedzajcie rodziców niech widzą że to poważna sprawa a nie przelotna znajomość

Dzięki Wielkie :) On nie zostawił rodziny, to żona odeszła do innego. On wyjechał do pracy za granicę, a kiedy wrócił na święta, jego syn powiedział, że jakis pan nocuje w domu :/ Pożyjemy zobaczymy. pozdrawiam :)