Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kazadiddd

PODOBNO RYŻ MOŻE TUCZYĆ...TO PRAWDA WG WAS????

Polecane posty

Gość kazadiddd

dzis dietetyczka powiedziala ZE ryz moze tuczyc...a ja myslalam ze to dietetyczny produkt w porownaniu do ziemniakow.

Gość sdfdsfsf
tak, kurcze od awna jak sa tu topkiki o odchudzaniu mowie ze ryz jest bardziej tuczacy niz ziemniaki ale nikt nie wierzy a tak jest!

Gość koncentrat pomidorowy
tak, dlAtego lepiej zastąpić go brązowym ryzem, jest zdrowszy i ma wiecej blonnika ;)

ma w sobie duzo białka...dlatego dzieci jedzą kaszki ryżowe by miec siłe i rosnąc... znajomi gdy pakowali na mase jedli zmielony ryz z mlekiem....

Gość fasolófFka
jaka ty tępa jesteś, aż boli, wszystko posiada jakieś wartości kaloryczne, ryż też, jak będziesz jadła normalne ilości (80g/posiłek) to będzie to lepsze niż ziemniaki, sprawdź sobie w tabelach kalorycznych

Gość ależ się wszyscy uparli
na te ziemniaki. :P Po pierwsze tuczy nadmiar a nie sama potrawa. a po drugie to prawda że ziemniaki (oczywiście gotowane a nie frytki) są o wiele mniej kaloryczne niż ryż.

Gość sdfdsfsf
"fasolófFka jaka ty tępa jesteś, aż boli, wszystko posiada jakieś wartości kaloryczne, ryż też, jak będziesz jadła normalne ilości (80g/posiłek) to będzie to lepsze niż ziemniaki, sprawdź sobie w tabelach kalorycznych" no wlasnie nie!:):):):) nie bedzie lepsze niz ziemniaki. ludzie to jednak ciemna masa. biały ryz tuczy.

no niektórzy to na prawdę ciemna masa...:O wpierdalają ilości dla 3 osób a później się dziwią, że tyją... jak będziecie jedli wszystko w normalnych ilościach to nie będziecie tyli.

[zgłoś do usunięcia] kazadiddd NIE TUCZY .. IDIOCI..RYZ TUCZY JAK JEST Z BITA SMIETANA A NIE SAM ..CO ZA KRETYNKI.. JA CODZIEN JEM PO 100 GRAM RYZU I NIE PRZYTYLAM ALE JA MAM NADCZYNNOSC TARCZYCY WIEC MOZE DLATEGO.. to wszystkie jesteśmy kretynkami bo nie mamy nadczynności tarczycy? myśl co piszesz....

Gość sdfdsfsf
"kazadiddd NIE TUCZY .. IDIOCI..RYZ TUCZY JAK JEST Z BITA SMIETANA A NIE SAM" ja pierdoleeeeeeeee do okropieństwo zrozum dziecko ze jesli zjesz 100g ryzu i 100g ziemniakow. to jak zjesz ziemniaki to lepiej na ytm wyjdziesz niz ryz. nikt tu nie mowi o wpieprzaniu 10 paczek ryzu ani o jedzneiu frytek bo to wiadaomo ze tuczy. mowimy o normalnych porcjach ryzu i gotowanych ziemniaków. jejku

Gość kazadiddd
RYZ NA DIETACH JEDZA KOLEZANKI MOJE WIEC NIE KLMACIE ZE TUCZY KRETYNKI

od początku ryż ma w sobie białko...które z połączeniem np mleka jest bardziej przyswajalne i łatwiej zmieniające się w mase(czyt.mięśnie) ale tylko w tedy gdy sie ćwiczy Pewnie koleżanki ćwiczą.Gdyby nie ćwiczyły to by im to wszystko szlo w boczki.... Ziemniaki same w sobie nie tłuczą az tak bardzo bo są węglowodanami i jedzone same dostarczają nam tylko energi ale w połaczeniu z tłustym sosikiem pozwalają na wyhodowanie komórek tłuszczu. Ziemniaki i ryż tluczą...od nas zależy z czym bedziemy je jesc....

Gość kazadiddd
NIE....RYZ NIE TUCZY.

Gość sdfdsfsf
"kazadiddd RYZ NA DIETACH JEDZA KOLEZANKI MOJE WIEC NIE KLMACIE ZE TUCZY KRETYNKI" a ile masz lat ty i twoje kolezanki? i czy kiedykolwiek ktoraz z nich była u dioetetyka lub przeczytała jakas ksiazke o zywieniu?? same gdzies tam usłyszały lub sobie to pryzjeły jak wiekszosc ludzi a to nie prawda. wyznacznik--- kolezanki :D:D:D:D

nie zaprzeczam mam z tym problem... dlatego przepraszam jeśli kogoś to razi ..dziękuje za zauważenie mojego błędu...

Gość kazadiddd
NIE TUCZY RYZ LUDZIE ....JA SAMA NA DIECIE JEM

okropieństwo no niektórzy to na prawdę ciemna masa... wpie**alają ilości dla 3 osób a później się dziwią, że tyją... jak będziecie jedli wszystko w normalnych ilościach to nie będziecie tyli. z tym się zgodzę ... nie chodzi o to co jemy tylko w jakich ilościach...

Gość ciekawska?
Ryz jest bardzo kaloryczny, 80% ryzu to weglowodany, a wiec cukry. Aczkolwiek jest bardzo szybko trawiony, lekkostrawny dlatego zaleca sie go w dietach podczas chorob zoladka i jelit. Co nie zmienia faktu, ze jesli sie chcemy odvhudzac to powinnysmy jesc ryzu jak najmniej.

Gość kazadiddd
CIEKAWSKA SAMA SE ZAPRZECZASZ..JAK JEST LEKKOSTRAWNY TO NIE TUCZY I JAK JEST SZYBKO TRAWIONY.

Gość jaknatlire
ech ryz nie tuczy

Gość ciekawska?
Rany, ile ty masz lat...szybko zostanie strawiony, nie oznacza, ze kalorie ktore w nim sa nagle znikna. Wypij litr oleju, wysikaj i tez powiedz, ze nie tuczy...bo go szybko wysikalas.

Gość dooo jaknatlire
chyba jadl batony..\\ wszyscy japonczycy i chinczycy jedza ryz i sa chudzi ..jak to wytlumaczycie kretyni teraz?