Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytammmmmm

jak z pracą

Polecane posty

Gość pytammmmmm

Jak jest z pracą w Wawie chodzi mi o to ile dostaje się na początek na rękę i czy jest ją ciężko dostać. Jestem młodą osobą nie mam dużego stażu pracy kilka miesięcy pracowałam jako kelnerka ale lokal został zamknięty. teraz jestem w kropce ponieważ w swojej miejscowości nie mogę znaleźć pracy a boję się że jak wyjadę to stracę np. na wynajem mieszkania a nie zarobie

Gość pytammmmmm
?

Gość pytammmmmm
albo że wynajem mieszkania i opłaty na jedzenie i podstawowe potrzeby będą wyższe niż moje zarobki

Gość farszafffianka
a czego szukasz napisz??? jeśli kelnerka to zależy, podstawa raczej wszędzie marna, 100-1300netto pensja+napiwki, większe im lepsze, prestiżowe miejsce i lokal sklepy gorzej, 1200netto pensji + coś od obrotu ale marne grosze raczej

Gość farszafffianka
powiem tak, da się mieszkać i żyć w warszawie nawet za 1500netto, pokój samodzielny w mieszkaniu z innym lokatorem w pokoju obok to wydatek 700-900zł, zależy od standardu, dzielnicy, bilet miejski na m-c to 34 zł studencki, ok. 75 cały/normalny, jedzenie można kupować w tańszych marketach, jest ich wiele

Gość zatrudniona w Warszawie
farszafffianka - 1200 PLN?? W Warszawie? Żartujesz, prawda?

jak masz doswiadczenie jao kelnerka to znajdziesz dobra prace w wawie, napiwi sa spore, podstawa wiadomo mala, ale napiwki..poza tym jest jeszzce mnostwo innych prac ja pare lat temu pracowalam w glupiej infolinii polsatu i za 8h dziennie 5 dni w tyg dostawalam 2300. jedz do stolicy, warto ruyzykowac napewno nie wyjdziesz na tym zle

dodam ze na te infolinie dostawali sie wszyscy nawet pracowlaa z nami pewna bezdomna kobieta ale tak od niej jechalo i w ogole byla dziwna ze ja zwolnili w koncu

Gość pytammmmmm
mam też możliwość wyjechać z chłopakiem on teraz ma pracę ale zarabia 1200zł jako kierownik salonu telefonii komórkowej. Razem byłoby taniej ale on postawił warunek że wyjedzie pod warunkiem jak zarabiałby minimum 2ooo bo inaczej nie opłaci mu sie co prawda on ma doświadczenie trochę wieksze ponieważ do roku pracy którą teraz wykonuje dochodzi mu jeszcze staż w urzędzie miasta i rok pracy na kasie w banku a wcześniej na umowe zlecenie troche za barem i w kuchni był w jakimś barze. Mi chyba jedynie ta kariera kelnerki zostaje

Gość farszafffianka
ja pracuję w korporacji więc to inna bajka i kasa ale fora podają takie właśnie zarobki dla sklepów i knajp a autorkę chyba taka praca interesuje???

Gość pytammmmmm
tak wiadomo od czegoś trzeba zacząć jestem w takcie studiów inżynierskich zaocznych na razie to pierszy rok od czegoś trzeba zacząć i się usamodzielnić żadnej pracy się nie boję byleby nie żyć tylko z miesiąca na miesiąc

Gość pytammmmmm
i jeszcze jeden problem bo ta praca jako kelnerka to przeaznie na czarno była i pare razy umowę zlecenie mi wypisano nie wiem czy to sie też liczy czy wogóle pisać to w cv

Gość tikrore
pisz nawet jak na czarno, jak cię spytają to powiedz jak było

Gość pytammmmmm
a mieszkanie m się nie przejmuje bo na miesiąc wiem że wychodziłoby nam 500zł ponieważ jest wiele ofert m2 za 1500-600 +liczniki a jeśli my byśmy jechali mamy też jeszcze jedną parę przyjaciół chętną wiadomo we 4 to nie byłoby tak źle z opłatami

Gość pytammmmmm
a jeśli chodzi o te napiwki to może jest na forum jakaś kelnerka która może mi napisać mniej więcej ile na dzień można wyciągnąć w jakimś zwykłym barze nie mówie o ekskluzywnych lokalach