Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raz i trzy

Czy pozostawić dziecko z babcią?

Polecane posty

Gość raz i trzy

Witam Bardzo bym prosiła o radę doświadczone mamy:) Mój synek ma 20m-cy.Chciałabym wyjechac na 3 dni aby spotkać się z mężem którego nie ma od kilku tygodni.Mamy szanse spotkać się w innym wojewodztwie.Mąż planowo date powrotu ma na marzec,dlatego bardzo bym chciała się z nim zobaczyć. Problem polega na tym: Mieszkamy z moim ojcem.Synek ma bardzo dobry z nim kontakt. Na czas wyjazdu swoją pomoc zaoferowała teściowa. Do tej pory jej kontakty z małym nie były zbyt częste. Widzę ze bardzo chce z nim zostać i abym ja także troszkę wypoczeła.Jestem z małym cała dobę od jego narodzin. Oczywiście zamieszka u mnie.Wytłumaczę wszystko. Jutro ma przyjśc nakarmić małego obiadkiem bo karmień najbardziej się obawia. Proszę o radę,czy pojechać? Wyjazd jest na 3 dni.

Gość raz i trzy
podbijam,może ktoś coś doradzi:(

Gość mama urwisa malego
Oczywiście, że jechać ! Rozumiem, że twój tata będzie w domu przez cześć dnia ? Dziecku nic nie będzie, a twoje dobre samopoczucie też jest ważne.

Powiedz tylko czy Twój maluszek jest związany emocjonalnie z babcią, bo jeśli nie to może sprawiać problemy. Mówisz że od urodzenia jesteś z nim cały czas więc spróbuj zrobić w ten sposób że zostawisz małego na kilka godzin z babcią i zobaczycie wszyscy jak sobie radzą. Sam wyjazd jako taki dobrze Wam zrobi, tylko trzeba to zrobić z głową:)

Gość mama-mia84
Moim zdaniem powinnas pojechec,20 mcy to juz duzy chłopiec,tez mam synka w tym wieku i spokojnie moge go zostawiac z rodzicami albo tesciami.Zostaw małego z babciai jedz.

Gość Mama synka 1,5 rocznego
Oczywiście, że tak! Jeśli masz zaufanie do taty i teściowej to dlaczego nie?? Synek ma już prawie 2 lata, najwyższy czas, żeby się przyzwyczajał do zostawania od czasu do czasu z kimś innym, niż mama. Chociaż jeżeli nigdy wcześniej go nie zostawiałaś, to lepiej zrobić najpierw "próbę" na 2-3 godziny, żeby upewnić się, że dobrze reaguje na teściową.

Gość raz i trzy
Dziewczyny bardzo dziekuję za wasze rady. Właśnie jedyny problem to jest słaby kontakt babci z wnukiem:( Dlatego teraz staramy sie to nadrobić. Mój tata zostanie.I to jest plus. Z tego względu że kontakt był słaby,postanowilismy aby babcia została u mnie.Bo nie brałam opcji pozostawienia synka u teściów. Mały jest strasznie za mna.Ale jak wychodzę na 1,2 godz.nigdy za mną nie płacze.A z dziadkiem jest grzeczny. Jesteście kochane.Dziekuję:) A z mężem wiadomo-bardzo bym chciała się zobaczyć.