Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awfwaawefewa

do wszystkich, ktore farbuja wlosy i nie sa blondynkami

Polecane posty

a więc odpowiem tylko tyle mam czarne wlosy- farbowane. swoje wlasnie brązowe i jedynie czym bym sobie przyciemiła włosy to chyba smołą :D A odkąd dbam bardziej o włoski używam farby BEZ AMONIAKU no i w dodatku nie farbuje jak zwyklymi raz na miesiac, tylko na2,3. A robię tak ponieważ na tej bez amoniaku nie widać tak odrostów.. Bo ta farba po prostu się zmywa:) A że farbuje tak od roku.. to za jakiś czas wyjde na swój kolor. pozdrawiam

Gość awfwaawefewa
mylisz sie - nakladajac najpierw henne, potem indygo otrzymujesz piekna, gleboka czern ;) ja nie lubie chodzic w takich spranych przez 3 miesiace, szczegolnie jak mialam ciemne ;)

Tak tak :D jak byłam młodsza to próbowałam jakich "naturalnych" specyfików i jakoś nic nie działało :) Albo działło na zasadzie bibuły- po pierwszym zmyciu pooooszło :) Nie chodze w spramych włosach, po prostu mam prawie swoje naturalnei bardzo dobrze:)

a comiesięczne nakładanie jakichś papek na głowę jest niezbyt wygodne.. To chyba zbyt często :) Bo nim się obejrzysz to kolejmy raz bedzie trzeba było nakładac:D

Gość Oliwkaaaaaa
naprawdę włosy są mniej zniszczone?

Gość Oliwkaaaaaa
no i w końcu się czegoś pożytecznego dowiedziałam z kafeterii:) nie wiedziałam o tych farbach :)

Gość awfwaawefewa
hehe, pewnie uzywalas zlej henny, takiej ze sklepu, a nie czystej ;) a potem nei uzywalas indygo :D poza tym musialas wszystko robic nei tak, ze schodilo ci jak bibula :D nie ma takiej opcji, zeby po hennie tak sie dzialo. wlasciwy kolor pojawia sie po 3 dniach (tj henna utlenia sie, wlosy lekko ciemnieja), wiec po 1 myciu NIE moze zniknac. chyba, ze trzyma sie 5 min :D uzywalam farb bez amoniaku. i co? taka sama chemia. a henna jest takze odzywka. pogrubia wlosy (o czym juz pisalam), hamuje wypadanie, zwalcza lupiez i bole glowy ;) przewyzsza te farby bez amoniaku o hoho... a co nakladania - identyczne jak przy farbowaniu. a chodzenie z czepkiem po glowie mi nie przeszkadza :P i nie mowie, ze trzeba co miesiac farbowac. tylko ze przy pierwszych razach schodzi po miesiacu. potem dluzej trzyma. a myslisz, ze te co farbuja sie na blond co ile robia odrosty? co 2-3 tygodnie powinny (chyba, ze wlosy wolno rosna). tak samo to wyglada ;)

Gość awfwaawefewa
a schwarzkopf to najgorsze gowno do farbowania wlosow - wystarczy spojrzec na linie palette (i poczytac opinie o wypadajacych i popalonych wlosach - damska torebka kafe). a przy farbie zmieniaja tylko nazwe i opakowanie, ot marketing ;) wiadomo - jak ktos ma mocne wlosy moze sobie farbowac i woda utleniona. jednak wiekszosc ma slabe, zniszczone np. ja. i to wlasnie przez te cudowne farbki co maja zapewnic zdrowe wlosy i piekny wyglad :P no, ale kazdy robi co woli ;) dobranoc, jutro odpowiem na pytania jak beda

dziewczynki powiedźcie mi jaką mam hennę kupić żeby wyszły bardzo rude? maluj farbami ale to schodzi szybko. może z tą heną bym spróbowała, tylko nie wiem jak to zrobić,

Gość kosmetiki
Mój naturalny kolor włosów to ciemny brąz, raczej chłodny. Ostatnio zaczęłam siwieć i chcę pokryć białe włosy farbą. Czy henna może dać mi taki kolor jak mój naturalny?

Gość kosmetiki
Z twoich wpisów wynika, że może..ale czy osoba nie mająca pojęcie o hennie i w ogóle o farbowaniu włosów da radę to zrobić? Nie wyjdzie mi przypadkiem rudy?

Gość awfwaawefewa
antonina - kup taka, zeby w skladzie byla 100% henna. na pczatku tez moze schodzic, ale z kazdynm kolejnym naklaldaniem efekt utrzymuje sie dluzej. i jak masz ciemne wlosy - henna tego nei rozjasni. kosmetiki - nalezy rozrobic wtedy henne z amlą. jest to naturalna roślina/ braz uzyskasz mieszajac je pol na pol. najpierw przygotowuje sie henne, osobno indygo i miesza. jak kupisz henne powinno wszystko byc napisane. jak zrobic henne? po prostu dodajesz wode nie wrzaca a w temp okk 80stopni, sok z cytryny 3 lyzki. wode tak, zeby mialo konsystencje gestej smietany. mieszasz. http://hennaindygo.helfy.pl/henna-indygo tutaj masy proporcje. i jak dodasz sok z cytryny nie musi henna lezec przez te 12h, bo cytryna aktywuje barwnik. jak nalozysz sama henne bez indygo twoje brazowe wlosy beda miec czerwony polysk, a siwe wlosy stana sie rude - dlatego uzyj tez indygo.

Gość awfwaawefewa
henne naklada sie gruubo - masz filmiki na youtubie. owijasz folia i w zaleznosci od tego jak trwaly i mocny chcesz ten kolor trzymasz od 3-6h, jesli henna jest NATURALNA. zwracajcie na to uwage. jak jest gdzies napisane, ze trzymac maks 1h - z henna jest to neiwiele zwiazane. po zmyciu ma sie piekne, blyszczace i zdrowe wlosy

po moim szamponie koloryzującym, bez amoniaku i pachnącym - tez mam ładne włosy, ladniejsze niz "niemalowane" koloryzuję własy 25 lat i gdyby to niszczyło włosy, to już bym ich nie miała do tej pory

Gość awfwaawefewa
moze masz mocne wlosy, ale wiekszosc dziewczyn mijanych na ulicy ma albo niefarbowane, zdrowe wlosy albo farbowane z polamanymi koncowkami, popalone... nie zawsze ale wiekszosc. w dodatku farba + prostownica to najgorsze co moze byc. mi henna uratowala wlosy - odzyskaly po niej blask i zdrowy wyglad

Gość marmolka
hejka , mam do sprzedania henne JAMILA ORG. NIE OTWIERANA , miałam farbowac włosy ale niestety powstał problem który wyklucza kładzenie henny Jeśli ktos chetny zapraszam na gg 38225059 pozdrawiam

to ja poprosze wskazówki, gdzie kupic różową bądź czerwoną hennę.

Gość gość
Jak henna popielata, to w składzie musi mieć indygo barwiące na niebiesko, a nie lawsonię (hennę czyli chnę) barwiącą na pomarańczowo. Indygo (indygowiec czyli jego sproszkowane liście), musi mieć malutko w składzie, aby włosy wyszły popielate, a nie granatowe. Reszta popielatej henny, to dodatki: glinka porcelanowa (kaolin), boraks, etc.