Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość irsil

Jestem w ciąży nie piję

Polecane posty

Gość irsil

Drogie Przyszłe Mamy! Jako studentka pedagogiki chciałabym się z Wami podzielić bardzo ważna informacja na temat tego, jakie skutki dla Waszego dziecka może mieć nawet najmniejsza dawka alkoholu spożyta przez Was w trakcie ciąży. FAS (płodowy zespół alkoholowy) to zespół umysłowych i fizycznych zaburzeń, które mogą wyrażać się jako opóźnienie umysłowe, dysfunkcja mózgu, anomalie rozwojowe, zaburzenia w uczeniu się i zaburzenia psychologiczne. FAS jest skutkiem działania alkoholu na płód w okresie prenatalnym. Alkohol powoduje więcej szkód w rozwijającym się płodzie niż inne substancje łącznie z marihuaną, heroiną i kokainą. Efekty mogą być groźne lub średnio nasilone i wyrażają się obniżeniem IQ, zaburzeniami uwagi i zdolności uczenia się, aż do wad serca, dysfunkcji mózgu i śmierci włącznie. Wiele dzieci doświadcza poważnych zaburzeń zachowania i funkcjonowania społecznego, które trwają całe życie. Na świat przychodzi więcej dzieci z FAS, niż z zespołem Downa. Większość przypadków pozostaje nie zdiagnozowana lub zdiagnozowana niewłaściwie. FAS ma wiele konsekwencji w dorosłym życiu dziecka, o którym warto pomyśleć już teraz. Przykładowe „problemy? Proszę bardzo: nie dotrzymywanie terminów w pracy brak poczucia sukcesu niepowodzenia szkolne przejawy agresji (nieintencjonalne) i wiele wiele innych. Mam nadzieję, że po przeczytaniu tego postu będziecie na siebie uważać jeszcze bardziej, niż mam nadzieje, robicie to teraz! irsil

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować