Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spadowa aaaaaaaaaaaaaaaa

jakie jest wasze ulubione ciasto?

Polecane posty

Gość mądrala nie wiadomo skąd
pijak:D mniam ciemne kakowe ciasto z wisieńkami na spodzie bebetki z ogromną ilością alkoholu:P nie znam przepisu:(:(:(

Gość zapłakana nieopanowana
ja kocham wszystkie ciasta, torty, babeczki, słodycze najbardziej te tuczące ze słodkimi masami, kremami, bita śmietaną, drożdżowe, orzechowe, każde BUUU :( to straszne, jak widzę zdjęcia tego ciasta rafaello, które ktoś wkleił to się prawie posikałam z ochoty

Gość kolorekzielony
karpatka mmm genialna:) serniczek ciasto drozdzowe mojej mamy:) makowiec mojej mamy:) torty z bita smietana francuskie rafaello sernik na zimno 3bit snickers smietankowiec(ciasto z bita smietana i truskawkami) ciasto z ananasem keksy piernik z bakaliami i wiele wiele innych ktore w tej chwili nie przychodza mi na mysl;) ktos wczesniej chcial przepis na rafaello, podaje przepis ktory ostatnio nabylam, ciasto po prostu rozplywa sie w ustach;) biszkopt 4 jajka szkl cukru(moze byc niepelna) szkl maki tortowej 2 lyzki maki ziemniaczanej 1 lyzka proszku do pieczenia ubic piane z bialek, dodac cukier i roztrzepane zoltka. wsypac przesiana make, make ziemniaczana a na koncu cukier. zeby ciasto bylo pulchniutkie, po ubiciu bialek wszystkie pozostale skladniki mieszac lyzka nie mikserem. upiec, ostudzic. masa 0,5 l smietany kremowki 2 sniezki okolo 200 g wiorek kokosowych 2 biale czekolady ubic smietane. rozpuscic czekolady w kapieli wodnej( zagrzac wode w garnuszku,i wstawic w nia pokruszona czekolade z 2 lyzkami cieplego mleka w drugim garnuszku) . troche przestudzic i wlac do ubitej smietany, wsypac sniezki, i wiorki kokosowe, z troche zostawic do posypania na wierzch. mase mozna wylozyc na przestudzony biszkopt i posypac reszta wiorek, albo rozkroic biszkopt na pol, wylozyc okolo 3/4 masy na biszkopt i polozyc na to druga czesc biszkoptu a na wierzch wylozyc pozostala mase i wiorki. polecam pychota:):):)

Gość kolorekzielony
ale strzelilam babola:) w biszkopcie na koniec trzeba wsypac proszek do pieczenia:)

moj makowiec..jadlam tez serniko makowiec i jablecznik...ale to zalezy od wykonania. bo moja mama robi suchy :( a karpatki nienawidze

Gość sjsjbncbcbc
smażona biegunka

rafaello wg mojego przepisu bialy biszkopt masa:200 gr masla ucieramy do tego 5 zoltek po jednym w trakcie ucierania,200 gr puder cukru 300 gr mleka suchego(niebieskie) wszystko mieszamy dodajemy szkl likieru kokosowo-migdalowego typu malibu plus garsc kokosu i migdalow w platkach w osobnej misce ubijamy 5 bialek i delikatnie laczymy z masa mase wykladamy na biszkopt posypujemy kokosem i migdalami voila

Gość skjfkwejfjew
ja uwielbiam ; kajmakowe truflowe tort węgierski sernik na kruchym spodzie miodownik ogólnie wszytsko co czekoladowe orzechowe i najlepiej z alkoholem;)

Gość kolorekzielony
mhmm az mnie ochotka na jakies slodziutkie ciacho naszla;)

Gość glosik oddany
karpatka i tiramisu

Gość natasza54
Kiedyś kremówka, ale teraz BEZKONKURENCYJNIE Millefoglie, to jest coś w typie kremówki, ale tak naprawdę jeszcze lepsze! Można dostać w Warszawie np. w lodziarniach Limoni. Pycha! :-)

Gość gość
Zdecydowanie malinowa chmurka❤️