Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sswqwdwdwd

pyt o ksiazeczke sanitarna??

Polecane posty

Gość sswqwdwdwd

powiedzcie mam takie pytanie. Ile kosztuje zrobienie badan do ksiazeczki sanitarno-epidemiologicznej??Taka ksiazeczke juz mam bo mialam badania robione 4 lata temu...jaki bedzie koszt???Ktos sie zna??

Gość sswqwdwdwd
up

Gość odpowiem też .......
w granicach 60 zł ...skoro masz już książeczkę to tylko wbiją wynik jak oczywiście zaniesiesz próbkę do badania

Gość sswqwdwdwd
czyli ok 60zl musze wylozyc, ok dzieki...a ile czeka sie na wyniki??czy musze isc do takiego punktu i zarejestrowac sie czy jak??Powiedziec ze chce podbic ksiazeczke, oni dadza mi jakis swistek a potem mam chyba 3 razy doniesc probki??Czyli po jakim czasie od zgloszenia bede miala podbita ksiazeczke i na ile to jest wazne??

Gość jestem mądra niesłychanie....
kał robisz raz w życiu więc już te trzy próbki sobie możesz odpuścić :D

Gość u mnie próbki robi się
na miejscu, książeczka kosztuje ok.80 zł + 30 zł sam wpis lekarza. Bo wyniki wymazów dostajesz na 4 dzień, ale do książeczki wpisuje lekarz, do którego trzeba iść oddzielnie.

Gość u mnie próbki robi się
no właśnie, jeśli już miałaś wymazy robione - to nie musisz, jeśli masz wyniki.

Gość sswqwdwdwd
tzn od poczatku..przepraszam ale nie znam sie. Mam 4 lata temu zrobione badanie kalu i podbita ksiazeczke. Czyli zeby teraz ja podbic bo szukam pracy i chce miec najpierw to zrobione to co powinnam zrobic??Gdzie sie udac??

Gość sswqwdwdwd
i ile bede musiala mniej wiecej wylozyc kasy??

generalnie jeśli rozglądasz się za pracą w gastronomii, to warto mieć tą książeczkę, bo jest wymagana w praktycznie każdym miejscu ;) więc jak już będziesz miała, to wiele problemów z głowy!

Gość sswqwdwdwd
no wlasnie dlatego chce ja zrobic...to co teraz powinnam zrobic??Gdzie sie udac??Skoro mialam ju takie badania zrobione kilka lat temu??

do lekarza:D to zalezy gdzie chcesz pracować, albo nowy pracodawca wysyła cie na te badania(daje ci świstek) do swojego lekarza( maja umowy)lub do obojętnie którego lekarza mającego uprawnienie(jak ytakiej umowy nie mają) ty wykładasz kase a póżniej pracodawca ci oddaje lub idziesz sama do lekarza i prosisz o zdolność do pracy w ...... .

wtedy ci kasy nie zwrócą :D

Gość sswqwdwdwd
acha...czyli u mnie w przychodni jest taki lekarz czyli powinnam od razu do niego pojsc, zaplacic(ile mniej wiecej) i poprosic o podbicie ksiazeczki, tak??I juz zadnych badan nie robic???jestescie kochani za info....

A! i przed zrób podstawowe badania : morfologia , ob , mocz co byś z gołymi rekami ne szła do lekarza.

około 100 zł lepiej mieć przy sobie , ale dokładnie nie wiem chyba 60 zł.