Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj a jedyn a nadzieja///

jestem w 5 tyg.a przez ten czas piłam alkohol!!!!

Polecane posty

dowiedziałąm sie ze jestem w ciazy to 5 tydz przez cały miesiac ostro popijałm i paliłam .. pare razy upiłam sie b. ostro... jak myslicie mogłam zaszkodzic?

Gość nunino
mialam tak samo,nic juz nie zrobisz czasu nie cofniesz tylko zacznij juz dbac o siebie i dziecko

Gość nic sie nie martw kolezanko
Przez pierwsze 4 tygodnie od zapłodnienia dziecko to dopiero zlepek komórek, także nie zaszkodziłaś - nie ma w tym czasie połączenia z matką za pomocą pępowiny ani łożyska, także spokojnie. Ale teraz już nic nie pij, ok?

Gość oczywiście że może
ale nie musi skąd mamy wiedzieć że zaszkodzi akutrat Twojemu dziecku Generalnie ciąza, zwłaszcza wtedy kiedy płod się kształtuje wylkucza alkohol!!!!

teraz juz nie ma co rozpamiętywac picia i palenia. ważne zebyś przestała;) znam kobite która jeszcze w swięta chlała a 2 dni po świętach z uśmiechem oznajmila ze jest w 3 miesiacu ciąży:o nie wiem jak to robi, ale w poprzedniej ciąży robiła tak samo i dzieciak zdrowy, aczkolwiek często łapie infekcje

spoko , tera z juz nie pije a ni pale.Normalne zycie i prezka w weekend ostra była , na tyg ze znajomymi po 2 , 3 piwka . z mezem drineczka i tak jakps wyszło.niemam zadnych objawow, tak na mrginesie.

jak dla mnie to mało normalne - pić codziennie po 2, 3 piwka ze znajomymi - mój mąż tyle nie pije a co dopiero kobieta.. ale ok, nie chce Cie oceniać. Zacznij dbac o dziecko

jak lubi piwo to co malo normalne? inni pija kawe 2-3 razy dziennie i wiecej i to tez nienormalne ?

nie będę wchodzić w dyskuję co jest a co nie - normalne zgadzam sie, ze dla każego co innego

Gość Sonitka;p
Ja piłam i paliłam niestety przez ok 6 miesięcy ciąży:(( Ale na szczęście mój synek jest zdrowiutki. Co dzień dziękuję za to Bogu!

Gość cookies
sonitka - to ze teraz jest zdrowy, to nie znaczy ze zawsze taki bedzie. Zespół FAS moze sie wykazać dopiero w wieku szkolnym lub nawet dorosłym. Wiem cos o tym mam w rodzinie takie dziecko, teraz juz dorosły facet. Nie chlejcie w ciąży, nie zdajecie sobie sprawy, jaką krzywde wyrządzacie dziecku!!

Sonitka- a dlaczego tak długo piłaś. Nie wiedziałas przez pół roku, że jestes w ciąży?

Gość Sonitka;p
Troszkę to było skomplikowane ... Ehh nawet nie wiecie jak tego żałuję, wiem że może wszytsko wyjść w przyszłości ale warto zawsze mieć nadzieję. Nie było w moim przypadku dużych ilości alk w tyg. 1-3 piwa w tyg. Ale i tak nadal mam wyrzuty sumienia i się boję :(

Gość ale sie czepiacie
świętoszki się odezwały. Dziewczyna nie ma jeszcze dzieci więc sobie może poimprezować tym bardziej, że ostatnio to taki świąteczno-sylwestrowo-karnawałowy czas. Nie oznacza to od razu, że jest jakąś meliniarą. Do autorki, nie martw się na zapas i zdrowego dziadziusia życzę :)

Gość greczynk a z odzysku
poczatek ciazy prawie nik niewie i tera z matko polki sie zleca i beda panikowac.Mnostwo kobiet na slasku chla w ciazy i pali jak smok! i dzieciorom nic nie jest.

Gość olivin232
Dokładnie. jakies 3 tyg od zapłodnienia dziecko to zlepek tworzących sie komórek..które ciągle sie tworza a jak pojawi sie jakas uszkodzona to w momencie zostaje zastąpiona nową..wszystko sie w tym czasie regeneruje..

Gość po porodzie...
do "postaram sie byc kulturalna" - Ty w ogole dziwna jestes, nie pijesz piwa, kawy, nie myjesz sie... gdzie Ty mieszkasz, w jaskini? do autorki - nie martw sie, 90 % kobiet w ciazy to robilo, ja tez, nie ma na to reguly, wazne zebys teraz odstawila alko i zaczela dbac o siebie :)

Gość kirikulakir
"Mnostwo kobiet na slasku chla w ciazy i pali jak smok!" juz wiem skąd na śląsku jest tak duże skupisko patologi :O

Nic nie będzie . A autorka jest usprawiedliwiona . Były święta , sylwester , nowy rok , karnawał . Kurcze .... tylko się bawić