Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozważam tęęę opcję

Te X-landery faktycznie są tak rewelacyjne?

Polecane posty

Gość rozważam tęęę opcję

Kiedy czytam tematy o wózkach wiele mam poleca wózek X lander, ogólnie jest szał na niego bo na ulicy mijam wiele mam, które pchają ten wózek, moi znajomi, którzy szukają wózka dla dziecka też raczej decydują się na X-landera. Dlatego pytam: co w nim takiego jest, czego nie mają inne wózki? Często mijam ten wózek na ulicy i na mnie osobiście szału nie robi, bo wydaje się niski i ma ubogą kolorystykę. Chcę dobrze wybrać, bo ten wózek jest dość drogi (w komplecie około 1.700 ) i dlatego się zastanawiam czy faktycznie warto, czy może są lepsze i tańsze wózki? http://allegro.pl/promocja-x-lander-xa-2010-fotel-torba-14-elemen-i1401338488.html

Gość zaciekawiona ..
są i tańsze te ze starszej kolekcji jeszcze. ja też kupuje, ale ten najnowszy model XQ 2010, bo spacerówka jest tam montowana przodem i tyłem i nie ma siedzenia kubełkowego w spacerówce. czekam tylko na jakieś promocje;) bo mam jeszcze troszkę czasu. ja też czytam same dobre opinie, chociaż gdzieś przeczytałam, że ten najnowszy model jest dosyć ciężki, ale mnie to akurat obojętne.

Gość KOmeta 00
dobry wózek mam taki, jestem b. zadowolona :D

Gość cholerka jasna noooo
zaciekawiona-----------a czemu nie chcesz żeby miało kubełkowe siedzenie?? to jest bardzo wygodne dla dziecka, dziecko znacznie stabilniej siedzi. ja nie miałam tego w swoim wózku i czasmi mnie coś trafiało jak widziałam jak mały siedział, wykrzywiony cały

Gość zaciekawiona ..
ze str. www producenta: Siedzisko spacerówki zostało tak zaprojektowane, że zapewnia dziecku komfort podróżowania bez względu na okoliczności i czas podróżowania. Siedzisko spacerówki można zamocować zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy w zależności od potrzeb. Wygodę dziecka zapewnia amortyzacja wszystkich kół oraz ergonomiczny profil siedzonka spacerówki, wyposażonego dodatkowo w miękką, bawełnianą wkładkę. "Regulowane oparcie to bezkompromisowa wygoda dla maluszka, ponieważ siedzenie dopasowuje się do niego, a nie odwrotnie." nie wiem, uważam, że w takim będzie lepiej? chociaż kurcze, rzeczywiście doświadczenia w tej kwestii nie mam za wielkiego?:o

zaciekawiona wklej linka to Ci powiem....kubełkowe siedzenia są super, mój ma 1,5 i do teraz jak się zawiesi to siedzi bardzo krzywo, bo mamy wózek gdzie siedzenie jest prawie tak jak ma krzesło, a kubełkowe siedzenia jednak są wyprofilowane i dziecko nie będzie "zjeżdżać" z takiego siedzenia.

Gość zaciekawiona ..
to po co to zmieniali w tym najnowszym modelu, skoro takie to rewelacyjne... ehhh;/ i zaś mam dylemat

hmm nie wiem...a możesz wkleić linka?te z kubełkowym siedzeniem i bez?

Gość ichachacha
Ja mam x-landera XT, bodajże model z 2009 roku. Wszystko jest w porządku, oprócz jednej rzeczy - oparcia od spacerówki. Nie da się go ustawić do pionu i dziecko nawet przy najwyższym ustawieniu oparcia "leży" w tej spacerówce. A młody chce siedziec pionowo i wszystko obserwować, a w tym wózku, przynajmniej w tym modelu się nie daTrzeba kombinować z poduszką pod plecy.

Gość zaciekawiona ..
już poszukam i wkleję, momencik:)

ten drugi nie jest tak zupełnie prosty tez jednak posiada wkładkę i chyba nawet mozna ja wyjąć, bo jak dziecko jest już starsze więcej sie rusza i nie lubi byc takie "opatulone". Spoko jest ten wózek myślałam że całkowicie z tego zrezygnowali. Ale tez jest faktem to co napisała kolżanka wyżej, że w tych wózkach dziecko tak troszkę leży nie da się ustawić tak zupełnie do pionu.

Gość zaciekawiona ..
tylko, że ja naprawdę różne opinie czytam na temat tych siedzisk kubełkowych, gdzie nie wejdę tam co innego. czyli nie jest tak źle? dobra to pytanie nr dwa, może poradzicie jakiś inny dobry wózek/ cena do 2.500/ najważniejsze, żeby spacerówka była przodem i tyłem do kierunku jazdy, to dla mnie ważne, i żeby koła przednie były skrętne. bo tak naprawdę przy tylu opiniach ile ja przeczytała, to te x-landery naprawdę wypadają b. dobrze:)

Gość qqqqaww
upp;)

Gość xseres
No ja też nie mogę się przekonać do tego wyglądu, jest po prostu brzydki:( Myślałam nad Bolderem, ale ten z kolei podobno nie jest dobry jakościowo, na Jane mnie niestety nie stać:(

Gość Mamuskaaaa
moim zdaniem sa okropne

Gość zrrrt
ale to się nie ma podobać, to ma służyć dziecku i ma być funkcjonalne:o nigdy nie kupię 3 kołowego wózka. jane ma za małe przednie kółka. w fyn, spacerówka tylko w jednym kierunku jazdy, odpada.

Gość poczytaj na aukcji
Jedo ma spacerówke montowaną przodem i tyłem do kierunku jazdy

Gość cojest?
no wiec wlasnie te koła przednie.. Wiecie dla matek i dzieci mieszkajacych w miescie to na pewno dobra opcja. Ja mieszkam w malej miejscowosci gdzie wiekszosc drog to same piaski i blota + dziury. Z takimi malymi kolami z przodu daleko bysmy z corcia nie zajechali. Ja jestem zwolenniczka starych duzych kol ( z ktorymi z latwoscia wszedzie wjade i w kazda pogode). Teraz wymyslaja troche z tymi kolami - kiedys takich wyborow nie bylo i dzieci jezdzily . Podoba mi sie ten wozej bo jest taki no wlasnie.. nowoczesny.. lecz jednak dla mnie malo praktyczny. Sama aktualnie szukam spacerowki ale niestety nawet gdybym chciala to nie mam tyle pieniedzy by kupic taka o jakiej mowa..

Gość zrrrt
rzeczywiście ma, zwracam honor, ale ja wolę x-landera bo w zestawie jest fotelik maxi-cosi cabrio

Gość mama z xlanderem 32
Nie ma idelanego wózka niestety ;) ja posiadam x-landera z 2009 roku :) jak dla mnie to dobry wózek - w porównaniu z bolderem ma mniejszą gondolkę ale bardziej wygodną spacerówkę-dużo szerszą i większą :) wagowo mniej więcej to samo ;) lekki nie jest niestety :( modele 2010 różnią się tylko kolororystyką :) no i z tego co ja wiem to żaden x-lander nigdy nie miał kubełkowych spacerówek :) jedynym minusem może być spacerówka montowana tyłem do mamy ale mnie to akurat nie przeszkadzało :) wyrobuiły mi się przednie koła i bez prpblemu wózek z serwisu (częstochowa) wrócił z nowymi - całe serwisowanie od monetu odbioru przez kuriera to momentu dostarczenia trwał 4 dni :) no i my kupiliśmy do niego fotelik mustsy travel- ten rozkładany do leżenia co idealnie sprawdza się w podrózy :) te wózki które tu wleiłyście jak dla mnie sa kosmiczne i brzydkie właśnie :/

Gość uppppppppppppppp
nieprawda, niektóre modele spacerówek sa kubełkowe inne nie są. ten najnowszy model akurat nie jest.mowa o xq 2010 ze spacerówką montowaną przodem i tyłem, a nowych kolorów nie ma do tej pory, mają pojawić się koło kwietnia. gondola w środku jakieś 75cm więc rzeczywiście nie za wielka. :)

Gość mama z xlanderem 32
na stronie xlandera przy modelu xq nie ma żadnej wzmianki o tym, że spacerówka jest kubełkowa :/

Gość uppppppppppppppp
no to samo napisałam, że nie jest, więc o co Ci chodzi? bo nie bardzo rozumiem. jedne są kubełkowe drugie nie. xq 2010 nie jest. nie umiem jaśniej napisać.

Gość pytanie hop
Nie jest zły. Ja co prawda nie kupiłam typowego wózka X-landera, bo nie bardzo mi się podoba ich aktualna oferta (są jakieś takie strasznie potężne), za to poważnie przymierzam się do ich spacerówki parasolki XS do której zamierzam przesadzić 6-7 miesięczne dziecko, bo nie lubię dużych wózków, a Maclareny i Silver Crossy, które oglądałam w Smyku wydają mi się mocno przewartościowane. Dla noworodka z X-landera mam tylko fotelik do wózka, a sam wózek od Delti (ten sam producent co X-lander, czyli Deltim), model Cat. Foteliki X-landera pasują do wózków Delti.

Gość uppppppppppppppp
potężne? ee nie powiedziałabym, może cięższe? ale nie potężne, gondola jest taka sama jak w teutoni cosmo, tylko rozstaw kół trochę większy.jak się złoży rączkę na dół to w domu nie zajmuje dużo miejsca;)

Gość mama z xlanderem 32
uppppppppppppppp nie irytuj się :) nie do końca zrozumiałam Twoją wypowiedź i tyle :) wyraziłaś sie niezbyt jasno jak dla mnie :) pozdrawiam :)

Gość pytanie hop
No w porównaniu z modelami Delti to są faktycznie potężne :) ...w moim odczuciu.