Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo chora mama

Po jakim czasie działa antybiotyk?

Polecane posty

Gość bardzo chora mama

Jestem w 8 miesiącu ciąży i zdiagnozowano zapalenie oskrzeli. Dostałam antybiotyk. Wzięłam 5 dawek i nie widzę żadnej poprawy, a wręcz przeciwnie. Coraz bardziej męczą mnie ataki kaszlu, zatoki nadal mam zatkane, zatkany noc uniemożliwia oddychanie. Nie wiem czy brać ten lek nadal czy wybrać się jutro do lekarza i prosić o zmianę leku. Po jakim czasie brania leku powinny być widoczne jakieś efekty?

Możliwe że źle dobrany antybiotyk. Po dwóch dniach powinnaś czuć poprawę i z każdym następnym dniem powinnio być coraz lepiej. Ja często cierpię na zapalenie ucha i niestety często biorę antybiotyki - od kilku lat po dwa razy w roku. Zawsze 3-4 dawki i czuję się trochę lepiej.

Gość bardzo chora mama
U mnie 3 doba (biorę 2 razy dziennie). Strasznie się martwię bo kiedy mam atak kaszlu mam mokro na majtkach. Nie wiem czy to wody czy wydzielina czy sama nie wiem co. Dziecko się rusza, kopie więc to mnie uspokaja. Mam zatkany i noc i gardło i nie specjalnie mam możliwość oddychania i to mnie przeraża. Miałam nadzieję, ze mi przejdzie. Lekarz mówił ze w 2 dobie powinnam czuć się lepiej, a ja wczoraj jeszcze wieczorem gorączkowałam. Dziś zobaczymy jak z gorączką będzie, ale kaszel jakby się nasilił i katar też i jeszcze to uczucie mokrego na majtkach.