Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kvgfrfdyredjgfvgkh

Jakie ubranka dla noworodka na lato?

Polecane posty

Gość kvgfrfdyredjgfvgkh

Witam Termin mam na czerwiec i tak się zastanawiam: jak ubierać i co kupić takiemu maluszkowi na lato? Body z krótkim czy z długim rękawem? Rożki czy śpiworki na początek też? Przecież to gorąco będzie Mogę ubrać takiego dajmy na to miesięcznego malca w samo body (zakładam wysokie temperatury), czy dla niego to będzie za mało? Proszę o wypowiedzi mam ktore rodziły latem i liczę na wyrozumiałość :)

Gość kasia 198777
Ja też mam termin na czerwiec. Kupiłam body z krótkim i długim rękawem, pajace, cienkie dresy, rożek i kocyk do przykrywania na 2 miesiące powinno starczyć.

Gość nie mozesz. nie pozwalam
pajace z cienkiej bawełny na gołe ciałko bym zakładała. albo body z długim rekawkiem i nózki okryte pieluszka.

Gość nie mozesz. nie pozwalam
oczyeiscie jak bedzie ciepło bo równie dobrze w czerwcu moze lac zabami albo moe snieg spasc bo nsza pogoda ostatnio zwariowała

Gość kvgfrfdyredjgfvgkh
No ja zakładam że bedzie gorąco, bo wiadomo, ze może być inaczej, ale wtedy chyba raczej dziecka nie przegrzeję Chodzi mi właśnie głównie o noworodka, takiego po wyjsciu ze szpitala, wiem ze brat był jakiś czas w rożku, ale jak w taki upał wsadzić dziecko do rożka..

moja urodzona pod koniec kwietnia po domu byla w samym pampersi i majtusiach zeby sie nie zsuwał badz nago . Na dwór brałam ją w body lub jakieś ubranko krótkie typu sukienka lub ogrodniczki . Ale wszystko cienka bawełenka . I musowo na uszka opaseczke . Zobaczysz , że jak urodzisz to bedziesz wiedziala jak ubrać maluszka .

Gość kvgfrfdyredjgfvgkh
I też jak patrzę to dużo jest welurowych np pajacyków, ale chyba lepsze bawełniane, zwłaszcza na początek, czy nie?

Gość kvgfrfdyredjgfvgkh
Ech, wszyscy mi to mówią, że będę wiedziała, a ja i tak się boję :) Co do opaski to kolejny problem - zakładać czapeczkę cały czas czy nie? Bo jak bywałam u znajomych to miesieczne dzieci miały cały czas te czapeczki wlaśnie, no i ten nieszczęsny rożek - też cały czas w nim

Gość nie możesz. nie pozwalam
Ja bym noworodka nie rozbierała do naga. To w końcu jeszcze maluszek. Załozylabym pajacyk z cieniutkiej bawełny bez żadnych koszulek czy body tylko na gołe ciałko. A potem stopniowo coraz mniej tzn rampersik z krótkim rękawkiem, body, koszulka plus pampers. Wiadomo, ze jak jest 30 stopni w cieniu to dziecko w domu powinno być w chłodniejszym miejscu żeby mu sie dobrze oddychało no i po slonku nie wolno z takimi maluchami chodzić. Rożek to raczej nie. Piluszka flanelowa wystarczy.

Gość nie możesz. nie pozwalam
opaski gniotą! pozatym dziecko ma ciemiączko i opaska go nie ochrania. Ja bym na dwór noworodkowi zakładała cieniutką czapeczkę. Później już można sobie darować. Tak samo jak skarpetusie na początek stopy zakryte a potem niech sobie macha gołymi. Sukienusie dla noworodka? :-o Jeszcze wracając do czapeczek są takie ażurkowe- same dziurki. Na poczatek można taką zakładać. W domu czapka nie potrzebna wcalechyba ze jakies przeciagi masz albo coś.

W kecie w rożku ? Zagotuje Ci się malec . Jak chcesz aby była usztywniona to weż w poduszkę wkład kokosowy włóz (ja tak robiłam) . Ubierz maluszka tak jak uwazasz i sprawdz jego karczek . Jesli jest wilgotny - za goraco mu , zimny - zimno , chlodny badz cieply ale nie mokry - OK . Czapeczka musi byc caly czas , bo wiatr w uszka ( a to maluszek bedzie bardzo) badz (tego najbardziej sie obawialam) udar .

Gość kvgfrfdyredjgfvgkh
Dzięki za rady :) A do spania, po kąpieli? I właśnie jak z wyjsciami na spacer? Od razu mogę wychodzic na krótkie spacery czy odczekać np pierwszy tydzień? W największy upał to sobie na pewno odpuszczę, to wiem :)

nie możesz . nie pozwalam Ja tez tak myslalam ale dostalam taka bezszwową od koleżanki . I ona była z tak delikatnej tkaninki ze nie mogla jej przeszkdzac . Ale tez glownie uzywalam czapeczki . A co do sukieneczek . Moja mała nie była już noworodkiem . Miała ok 3 miesiące . I tak ubierałam ją w sukienki . Nie wiercila się itp więc napewno było jej wygodnie ;p

Ja wychodziłam jak mała miała chyba 2 tygodnie . Ale to dlatego , że za ciepło nie było . Odczekaj moze z tydzien i zabierz np przed dom . Wszystko zalezy od pogody

Gość kvgfrfdyredjgfvgkh
A na długo na początek wychodziłyście? I ponawiam pytanie: lepsze pajacyki bawełniane czy z weluru?

Gość marta katowice
Pajace, bez przykrycia, to wystarczy. W kolejnym roku dziecko będzie już biegało z samym body. Śledź promocje w sieci, można trafić naprawdę fajne rzeczy za grosze. Dużo promocji pojawia się w sklepie Kolorowemarzenia - trzeba tam tylko systematycznie zaglądać.