Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babie lato

co oznacza że laktacja sie normuje w w 6 tyg?

Polecane posty

CZyli podporzadkowuje sie do potrzeb dziecka :) Juz nie bedzie za malo mleka czy za duzo :) bedzie jej tyle ile potrzebuje maluszek :)

To oznacza, że nie masz już tak, że Cię mleko zalewa w nocy na przykład tylko masz tyle ile dziecko zjada. Z tym, że ja bym się tak do tych 6 tygodni nie przywiązywała, bo moja córcia ma już 2,5 miesiąca a ja nadal mam różnie z tym pokarmem, tzn.: najczęściej mam więcej niż ona jest w stanie zjeść:(

Gość troche prawdy
no i cycki nie beda juz takie nabrzmiale,tylko sie zrobia normalne-a mleko mimo to bedzie lecialo

Zacznie się produkować tyle mleka ile dziecko potrzebuje i już nie będzie tak, że za godzinę od karmienia masz piersi pełne mleka i ciekną fontanny, tylko się produkcja dostosuje do tego jak dziecko je. Poza tym piersi między karmieniami już niebędą twarde, tylko miękkie, tak że możesz mieć wrażenie że nie masz w nich mleka, ale ono tam jest w takiej ilości jaka jest dziecku potrzebna.

I to nie musi nastąpić po 6 tygodniach, u mnie się unormowało zupełnie jak mała miała 3 miesiące, a do tego czasu miałam mleka od cholery i ciągle się ze mnie lało, a szczególnie w nocy. Mała przesypiała cała noc, więc i ja spałam i nie wstawałam zmieniać wkładek laktacyjnycj, a rano budziłam się cała mokra od mleka.