Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona przyszła maama

Czy moje dziecko będzie miało FAS?

Polecane posty

Gość a ja mam wrażenie
i to nieodparte, że ruda to i owszem jania, ale również i przestraszona. nie wierzę, ze można tak napędzać trolla :)

Gość ruda goska spod drzewa
być może szalał bo ma słabą głowę;( to nie dobrze, w przyszłości może mieć pociąg do alkoholu:( Wylej proszę ten syrop niech Cię nie kusi! I miej wiarę, że wszystko będzie dobrze! Napij się też śmietany! Mojej mamie pomogło!:) Ja jestem w 24 tygodniu. Będzie dziewczynka, Weronika, na pamiątkę świętej Weriniki;) W domu mam już dwóch chłopców i dziewczynkę. A to Twoje pierwsze dziecko?

Gość ja też lubię Janię
to najlepszy projekt na kafe i najbardziej konsekwenty :) A najlepsze, że wielu się na nią nabiera i uważa za realną osobę! Świetne są te tematy religijne, na których się udziela i kręci naiwnych jak chce :)

Wypraszam sobie. Nie jestem Jania ani Gośka. Założyłam temat bo mam problem. Poprosiłam w aptece o syropek na kaszel i farmaceutka dała mi Pini i mówiła, że jest bezpieczny dla ciężarnych. Więc ja niczego nie podejrzewając go stosuję od kilku dni. Dziś coś mnie podkusiło, żeby przeczytać ulotkę a tam nie dość ze napisano, ze w ciąży nie wolno stosować to w składzie jeszcze ta nalewka. Od razu pomyślałam o FAS, przekopałam internet i spanikowałam. Chciałam porady, pocieszenia, fachowego wyjaśnienia. Po prostu przestraszyłam się i nadal się boję, ze zaszkodziłam synkowi.

Jak prowokacja to prowokacja ale odpowiem do Właścicielki topiku w 30 tc jest małoprawdopodobne wystąpienie FAS NAJWIĘKSZE RYZYKO JEST w początkowym stadium ciazy :)

Wypraszam sobie insynuacje, że jestem projektem czy też jakąś Janią. Jestem Dominika, mieszkam w malopolsce, niedaleko Nowego Sącza. Więcej Wam nie napiszę bo to anonimowe forum. Dario, dalej wmawiasz mi prowokacje! a o mój poród się nie martw, z Bożą pomocą urodzę. Martw się raczej o własną duszę, bo jesteś złośliwa, oraz robisz błędy ortograficzne!

Gość a ja mam wrażenie
wychodzi na to, ze Daria jako jedyna się złapała :classic_cool:

Gość na bank Jania
"a o mój poród się nie martw, z Bożą pomocą urodzę. Martw się raczej o własną duszę, bo jesteś złośliwa, oraz robisz błędy ortograficzne!" Styl Jani i charakterystyczne dla niej teksty :) O autorce też myślałam, że prowo, potem że idiotka, ale po namyśle nawet rozumiem, że panikuje. W końcu chodzi o jej dziecko, a podobno nie wiadomo jaka dawka alkoholu w ciąży jest już groźna. Ale na pewno nie będzie FAS od syropu w 30 tc!

do na bank Jania, pomódl sie kobieto, niech Ci się oczy otworzą! nie tylko jedna wierząca osoba jest na tym forum, która nie boi się o tym pisać! Nie denerwujcie niewiasty przy nadziei!!

Jak zwał tak zwał... :):):) a jak drażnią Cię moje błędy ortograficzne To nie czytaj moich postów nikt Cie do Tego nie zmusza :P

Dario, powinnaś się ich wstydzić a nie być z tego dumna. Widać, że nauka nigdy nie była Ci bliska. Przypominam, że to Ty zaczęłaś do mnie złośliwie pisać. Ale jako mądrzejsza ustąpię, będę ignorować Twoją obecność, przynajmniej póki nie nauczysz się pisać względnie poprawnie. Mimo wszystko pozdrawiam

do mam wrażenie :):):) NIe martw się ja juz na początku uważałam że to może Być prowokacja ale że nie jestem tak obeznana w osobach co manipulują na forum nie jestem pewna czy załorzycielka topicu jest prawdziwa czy nie nie wnikam w to ale poprostu odpisuje na pytanie :)

Bardzo dziękuje za normalne odpowiedzi. Powiedzcie mi proszę czy w takiej sytuacji ja powinnam odstawić ten syrop? Jaki brać w zamian? Nie chce pytać w aptece bo nie zaufam już farmaceutom. Bardzo się zraziłam.

Gość a ja mam wrażenie
Daria- i znowu Jania nie będzie z tobą pisać, bo błędy sadzisz ;)

Gość a ja mam wrażenie
przestraszona-zrób sobie syrop z cebuli tylko nie lej tam alko ;)

do ja "niecenzuralny_wyraz" proszę zmień nicka i pisz bez wulgaryzmów! To forum dla matek!!:( Przestraszona mamo, tak odstaw syrop!! jeśli już musisz coś pić (:( ) to pij herbatę z miodem! jedz czosnek! i MÓDL SIĘ by Pan uleczył Twe ciało! Zmów modlitwę do Św. Jana patrona Twego syna by wstawił się za nim!

Ale zanim mi się ten syrop przemaceruje to trochę czasu minie, a ja mam kaszel i muszę go zwalczyć bo boję się, że spowoduje skurcze. Nastawię jutro ten cebulowy syrop, ale według przepisu musi stać 72 godz a co przez ten czas brać?

Gość ruda goska - cudo!!!!
Normalnie aż miło się Ciebie czyta, po całym ciezkim dniu pracy... dawno mi się tak humor nie poprawił A reszcie - zwłaszcza autorce i Darii więcej poczucia humoru życzę. hihihh

Gość a ja mam wrażenie
czosnek może wywołać skurcze!!!

Gość a ja mam wrażenie
spróbuj Tantum Verde

Żartujesz? Czosnek skurcze? a ja go tyle zjadłam ostatnio. To już nie wiem co brać. Miodu nie wolno bo uczula, malin nie wolno bo skurcze, na cytrusy mam alergię, syropy są na alkoholu a teraz jeszcze czosnek odpada? Załamałaś mnie. Wybaczcie ale chwilowo nie mam ochoty na żarty wiec moje poczucie humoru jest mało aktywne.

to ja ma przepis ze cebule kroi się w krążki, zalewa miodem i zostawia na 72 godz na kaloryferze i to się pije. Poszukam informacji o tym prawoślazowym i jeśli nie będzie informacji o zakazie w ciąży to go kupię. Dziękuję. A co z Amolem? On też ma alkohol, ale przecież jego się nie pije wiec chyba nie szkodzi?

Syrop prawoślazowy zawiera etanol! Autorko nie słuchaj ich, bo nie wiedzą co prawią!

Gość a ja mam wrażenie
skasuj spację po literze a

amol absolutnie zakazany!!!!:( autorko proszę Cię, idź do łózka i wyleż chorobę, módl się a nie sięgaj od razu po wytwory szatańskich rąk ludzkich, które mają za zadanie uczynić nas uzależnionymi od alkoholu!

Cywilizacja śmierci:( Z takim nastawieniem pewnie jesteście zwolenniczkami eutanazji i par homoseksualnych;( Nie ma świętości na świecie!!