Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaamamamamama

Moja corka ma goraczke i kaszel jak pomoc

Polecane posty

Gość mlodaamamamamama

Czy syrop lipomal i stodal wystarcza na goraczke i kaszel? Mala ma 1,5 roku

na kaszel teraz na noc nic nie podawaj, jeśli gorączkuje pow. 38 st. podaj ibum, ibuprom, panadol lub paracetamol (może być też w czopku - wtedy czopek 10 mg na kg masy ciała). Jutro możesz podawać syrop, ja stosuję mucosolvan i pulneo )ale nie później niż do 17.00)

Na razie wystarczy, ale ja bym na twoim miejscu poszła jutro do lekarza, żeby osluchał, bo kaszel z gorączką to różnie może być. A na razie podaj to co masz i dawaj dużo pić, bo ten lipomal działa napotnie.

Gość mlodaamamamamama
dziekuje wam, choc za bardzo nie chce jeszcze isc do lekarza poniewaz moi lekarze sie do niczego nienadaja, ostatnio jak mala miala katar przepisala az 6 lekarstw.

powyżej 41stopni człowiek umiera bo ścina się białko, takiemu maluchowi nie trzeba tyle, jak gorączka nie schodzi to kobieto jedź do szpitala a nie na kafe się radzisz, jeżeli gorączka występuje dłużej, zwłaszcza u małych dzieci dochodzi do nieodwracalnych zmian w mózgu, oraz organów, kochanie powinnaś to wiedzieć,a teraz migusiem się zbieraj i bierz dzieciaczka i do szpitala,

Gość mlodaamamamamama
mala ma 38 stopni i zbijam goraczke syropem. dzwonilam kiedys do szpitala i powiedzieli ze jak nic zlego sie nie dzieje to zeby zostac w domu i zbijac goraczke, wiec kazdyy mowi co innego

skoro się nie chce zbić? weź jedź do tego szpitala po co dziecko męczyć? nie zależy ci na nim? ja bym w życiu tak dziecka nie męczyła,

Gość fxsaz\
to po co z katarem leciałaś do lekarza?????? Bez przesady żeby zaraz do szpitala. Gorączkę zbijaj, ale jak powraca to na drugi dzień do lekarza, bo to znaczy że organizm z czymś walczy i nie moze sobie poradzić. A na kaszel syrop ale też zależy jaki!!!!! Na kaszel suchy - syrop przeciwkaszlowy - możesz podać jak najbardziej na noc. Jak kaszel mokry - to syrop wykrztuśny, podawać do godz. 16:00. Na własną rękę lepiej za długo nie lecz, bo może rzucić się na oskrzela. Skoro jest już gorączka, to może być właśnie zapalenie oskrzeli, ale lekarz musi osłuchać.

Gość mlodaamamamamama
tak jutro pojade z nia po poludniu. Straszycie mnie a nie wybaczylabym sobie gdyby przez moja lekkomyslnosc cos by sie jej stalo. Myslalam ze te dwa syropy wystarcza ale ok jutro sie wybiore z corcia. Dzieki wielkie