Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alpistka_Wwa

test ciążowy, ważne pytanie !

Polecane posty

Gość alpistka_Wwa

Kobietki, Od jakiegoś czasu kiepsko się czułam ( ok. 1,5 mca) dokuczały mi mdłości i bóle brzucha. Miesiączka spóźniała mi się kilka dni, zrobiłam test i wyszedł negatywny, po ok. tygodniu kolejny negatywny. Dziś zrobiłam ostatni, wyszedł negatywny. Zostawiłam go na stoliku i wyszliśmy z mężem z domu. Wróciliśmy, patrzę na test a tu dwie kreski ( jedna blado różowa) ! Czy to możliwe żeby wynik był błędny, po takim czasie leżenia ? Lekarza mam dopiero w przyszłym tyg., a szczerze mówiąc bardzo się przestraszyłam...

Gość ło matko i córko .......
przeczytaj instrukcje ponownie jak byk masz tam napisane że po 5 bądź 10 min wynik jest już nieważny,gdyż zachodzące w nim reakcje chemiczne mogą go fałszować :O🖐️

Testy mogą sie jak najbardziej mylic...chociaz w ulotce jest napisane, zeby nie brac pod uwage wynikow po 10 mnutach....najlepszy jest test z krwi. A jakiej firmy miałas test?

Gość jjjjjjjjjj jjjjjjjjj
boze, wiesz po do produkują ULOTKI? nawet reklamy trąbią na lewo i prawo zeby sie z takowymi zapoznac. WIEC test po uplywie pewnego czasu (kilku minut...) jest NIEWAZNY, pojawiaja sie na nim 2 kreski ale jest to reakcja kazdegfo testu i nie nalezy sie nia sugerowac. Wynik testu jest prawidlowy tylko przez te pierwsze kilka minut, pozniej mogloby sie ze sto kresek pojawic i nic by to nie znaczylo... EHH

Gość alpistka_Wwa
Test, ktory dziś wykonałam jest firmy Quixx i na ulotce nie ma o tym ani słowa ! Więc zanim zaczniecie kogoś krytykować za brak umiejętności w czytaniu ulotki, trochę spuśćcie z tonu. Nie mam 15 lat i też o tym słyszałam i kiedyś czytałam na jakimś teście, ale tu nic nie było napisane, stąd moje obawy. Chciałam się upewnić, a nie słuchać dobrych rad, porażka.

Najlepiej byłoby zrobic test z krwi,w szpitalu kosztuje ok 30 zł, jest najdokładnejszy i wcale nie boli:))

Gość bo nie każdy to potrafi
na każdym teście po upływie 15 min i dłużej pojawią się dwie kreski

mi test płytkowy do 4 miesiąca ciąży wychodził negatywny więc najlepiej idz na bete bo testom to w 100% wierzyć nie można

Gość alpistka_Wwa
Do Pani która była łaskawa wrzucić link do ulotki. Nie wiem na ile jest/była ona aktualna, ale ta którą ja miałam dołączoną do testu wklejam link poniżej. Czytać potrafię. Przy najbliższej wizycie u gina poproszę o skierowanie na betę. http://wrzucacz.pl/file/3801295475341

Gość przecież jest napisane
odczekac 5 min, odczytac wynik, wyrzucic do śmieci, proste :)

NIekiedy najprostsze rzeczy są trudne...ja miała sytuacje ze druga kreska pojawiła sie po ok 6-7 minutach, w nastepnym tescie takze,i w nastepnym....wiec nigdy nie jest powiedziane ze w ciagu 5-10 minut wynik wyjdzie lub nie

Gość bo nie każdy to potrafi
jak nie na każdym to na 99 % producentów, staram się o dziecko od kilku lat i chyba zrobiłam już wszystkie testy ze wszystkich firm, i na każdym, na niektórych dopiero po 1,5h pojawiają się dwie kreski, czasem ta druga jest ledwo widoczna, to z powodu chemii, którą nasączone są paski nawet jak mój mąż zrobił test dla zabawy to po 3 h były dwie kreski hi hi :) testy wyrzucam do śmieci, ale potem jak otwieram kosz to widzę, w końcu nie wynoszę worka do śmietnika co godzinę

Gość alpistka_Wwa
Domyslać, to ja się mogę że jutro wzejdzie słonće a takich rzeczy jak brak lub możliwość ciązy wolę być pewna. Niestety ulotka producenta wg mnie jasno tego nie określa, a ja nie jestem specjalistką w testach ciążowych. Owszem na innym było kiedyś napisane, ale to było kawał czasu temu i być może zdążyło się coś pozmieniać, tym bardziej dopadły mnie wątpliwości przy braku konkretnej informacji. Weszłam zapytać o to inne kobiety, a zaraz zostałam posądzona o takie czy inne braki. Mimo wszystko dzięki za rady. Dobranoc