Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka31

Ciagly ból nogi po lasorowym zabiegu na zylaka!!!

Polecane posty

Gość Olka31

Hey wszystkim! Rok temu mialam zabieg metoda laserowa (ElVT)na zylaka. Minol rok a ja czuje dalej bol nogi!!!Pali i piecze mnie noga w tych miejscach gdzie byly zylaki.Dokladnie na lydce!! Bylam u lekarza wiele razy na kontroli i on twierdzi ze z noga jest wszystko wporzadku i rozklada rece jakim cudem ta noga mnie moze bolec!!!Robiony byl dopler i nic nie wykazalo!!!!!A ja jestem w ciaglym bólu.Codziennie mnie boli noga ,wstaje juz z bolem.Czasem nie moge w nocy spac przez ten bol!!!!Wiem ze to dobry lekarz i ufam mu ,moze ktos z Was mial podobny problem?Lekarz mowi ze moze to od kregoslupa ?ale ja nie mam problemu z kregoslupem nie boli mnie!!! Wydaje mi sie ze to jakies komplikacje po zabiegu ,ale noga wyglada normalnie!!!!!!!!!!pomozcie

Gość d-dwa
może jakiś nerw został uszkodzony?

Gość Olka31
jaki nerw??? nie znam sie na tym-:(Po zabiegu noga bolala kilka miesiecy ale to normalne bo sie goila!Pozniej bylo lepiej, a teraz od 3 miesiecy jest bol non stop.noga boli caly czas.tak mnie pali i piecze strasznie-:(juz sama nieiwem co mam robic

Gość Olka31
Bardzo was prosze o jakiekolwiek informacje ,moze ktos mial lub ma podobny problem!Bo ten ból mnie dobija!!Niewiem gdzie szukac pomocy!!!!!!!!!!!!

Gość d-dwa
"Operacja żylaków przeprowadzana jest w znieczuleniu ogólnym lub przewodowym i polega na całkowitym lub częściowym usunięciu żyły odpiszczelowej (tzw. stripping żylny). Wykonuje się dwa nacięcia na skórze: jedno w górnej części uda, drugie w okolicy kostki przyśrodkowej, i za pomocą cienkiego drutu umieszczonego w świetle naczynia usuwa się uszkodzoną żyłę (metoda Babcocka). Zabieg zazwyczaj jest uzupełniany flebektomią polegającą na usunięciu poszczególnych żylaków poprzez niewielkie nacięcia skóry w ich okolicy. Po przeprowadzonej operacji zalecane jest kilkudniowe leżenie w łóżku z uniesioną do góry nogą. Przez okres około 2-3 tygodni należy stosować opaskę uciskową lub pończochę. Wśród powikłań pooperacyjnych zdarzają się krwiaki, uszkodzenia nerwu udowo-goleniowego, zakażenia ran oraz bardzo rzadko zakrzepowe zapalenie żył powierzchownych i zakrzepica żył głębokich." http://abczylaki.pl/leczenie-zylakow mówiłam, że to nerw...

Gość gość
OLKA 31 jak skończyła się twoja historia z nerwem??

Gość Jolka.

Witam. odkopuje stary temat ale mam ten sam problem. Czy znalazłaś przyczynę bólu? 

Gość Ewelina

mnie też niespełna rok po zabiegu boli jakby ten "żylak", lekarz na dopplerze też nic nie widzi.