Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleopatra Nowa

Wiek niemowlaka - POMOCY

Polecane posty

Gość Kleopatra Nowa

Czy ktos wytłumaczy mi jak mam liczyc tygodnie mojego baobasa???? Dla mnie logiczne jest to ze skoro urodzil sie 7grudnia, to pierwszy miesiac skonczył 7 stycznia, ale polozna ktora nas odiwedzila obliczyla tygodnie inaczej... Tzn według niej maly ma dzis 45 dni co daje 6 tyg i 4 dni, a wedlug mnie maly dopiero jutro skonczy 6 tyg. Cholera juz całkiem zglupialam zebym nie wiedziala ile tygodni ma moje dziecko?????????????

Urodziłaś we wtorek i zawsze we wtorek będziesz mogła odklepać pełen tydzień. W tej sytuacji Twój maluch ma 6tyg i 3dni. Nie wiem co w tym trudnego do wyliczenia?

Gość a według mnie
18 stycznia skończył 6 tyg. bo od 7 do 14 jeden tydz. od14 do21 drugi od 21 do 28 trzeci od 28 do 04.02 czwarty od 4 do11 piąty od 11 do 18 szósty czyli sześć pelnych tygodni no i od 18 do dziś jest 2 dni

Gość Kleopatra Nowa
No moze i tak, ale wedlug mnie urodz 7grudnia i 7 grudnia 2011 maly bedzie mial rok, a wedlug was rok przypadnie mu 6 grudnia 2011, wiec to bez sensu...

Gość ale wymyślasz już
oczywiście, że rok dziecko skończy 7 grudnia kto Ci powiedział, że skończy rok 6-go?:O

Gość Wiesz na czym polega problem?
Wyszłaś z błednego założenia, że miesiąc to 4 tygodnie :O Wystarczy raz wżyciu zerknąć w kalendarz i już wiadomo, że jednak jest inaczej :O Prosta zadania obliczeniowe Cie przerasatją, a bierzesz się za wychowywanie człowieka? :O

Gość Wiesz na czym polega problem?
Wyszłaś z błednego założenia, że miesiąc to 4 tygodnie :O Wystarczy raz wżyciu zerknąć w kalendarz i już wiadomo, że jednak jest inaczej :O Prosta zadania obliczeniowe Cie przerasatją, a bierzesz się za wychowywanie człowieka? :O

Gość juz Ci wytlumacze...
od 7 grudnia do 7 stycznia to miesiac ale niekoniecznie 4 tyg styczen ma 31 dni - wiec to wiecej niz 4 tyg 4 tyg to 28 dni. Jesli urodzil sie 7 grudnia 2010 to rok skonczy oczywiscie 7 grudnia 2011.

Gość Kleopatra Nowa
no i dziekuje bardzo;)