Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czwartek 20 stycznia

Bielizna używana z Allegro

Polecane posty

Szukam sobie ubranek na Allegro dla mojej córki na 6-7 lat. Interesują mnie pełne zestawy ubranek. Wszystko fajnie, tylko po co ludzie dorzucają do tego bieliznę, kilka par majteczek... Obrzydza mnie to. Kupiłabym zestaw, ale te używane majtki mnie poprostu odstraszają. Nie mam ochoty kupować po kimś używanej bielizny. To samo mam ze skarpetkami, koszulkami, pościelą, ręcznikami, itp. Takich rzeczy brzydzę się kupować używanych.

Gość no co ty majtki?
czego to ludzie juz nie wymysla szkoda ze zuzytych podpasek jeszcze nie sprzedaja:(

Gość **jan3sobieski**
to fakt obrzydlistwo w życiu bym tego nie załozyła swojemu dziecku.

Gość szukacie dziury w całym
można kupić zestaw a majty wyrzucić i po problemie ;)

ja wiem, że można kupić zestaw a bieliznę wyrzucić. Ale to poprostu w ogóle zniechęca mnie do zakupu i licytacji. Samo to, że ktoś dokłada używane majteczki (i jeszcze zaznacza, ze to tylko po 1 dziecku albo w bdb stanie) już napawa mnie obrzydzeniem. Niby cały zestaw ok, ładny, wydaje się czysty - no ale te majtki mnie poprosu obrzydzają i muszę szukać innych ubranek.

Naprawde, masz problem z dupy wziety :O Jesli podoba Ci sie zestaw to dzwonisz do sprzedawcy lub piszesz i mowisz, zeby nie dokladal do niego majtek, bo ich nie chcesz. Proste? :O A ze Cie obrzydza sam fakt, ze te majtki sa posrod tych rzeczy... Przeciez jesli kupujesz uzywane to musisz sie liczyc z roznymi akcjami, wiec majtki to najmniejszy problem. Bo jaka masz pewnosc, ze polowa bluzeczek nie zostala obrzygana przez dziecko, a majtki rzeczywiscie tylko raz przymierzone? Wedlug mnie roznicy nie ma zadnej:O

Gość dcfgbhjkm,il;
Fakt, mnie też brzydzi jak do zestawu dorzucają majtki, skarpetki albo używane kapcie :O

Czy allegrowicze sprzedają ZAFAJDANE majty? Zakładam, że sprzedający wyprał uprzednio rzeczy, tak sweterki jak i bieliznę. Poza tym, kupując używane i tak je w domu pierzemy. Bieliznę można wygotować. Mój ciasny umysł po prawdzie też się wzbrania, przed kupowaniem noszonej bielizny, no ale w końcu to taki sam ciuch, jak inne. Jeśli aukcja jest atrakcyjna, na pewno nie rezygnowałabym tylko dlatego, że sprzedający dorzucił majtki. Moje młodsze dziecko też donasza po starszym bracie skarpetki, body, gatki. Czyli też bieliznę używaną ;)

Gość **jan3sobieski**
Poranek i Jutrzenka-------nie widzisz róznicy między doopą a np brzuchem i plecami?? mnie bardziej doopa brzydzi....

To że w innych zestawach nie ma majtek, to wcale nie znaczy że inne dzieci ich nie noszą! a bluzeczki i spodenki Was nie brzydzą? przecież nawet kilkuletnie dziecko może się jeszcze posiusiać albo zwrócić na siebie zjedzony posiłek!

moje młodsze dziecko też donasza po starszej - no ale to moje dziecko. Nie chcę żeby nosiło bielizny po kimś obcym. Co ja poradzę, że mnie to obrzydza. Rezygnuję z zakupów właśnie ze względu na te majtki albo jak ktoś wspomniał wyżej - kapcie, czy buty. No kurcze jakieś powyginane buty, czy mające kształt innej stopy kapcie. Jakiś niesmak czuję i tyle.

**jan3sobieski**, O swoją i dzieci -dupę i brzuch dbam tak samo, MYJĘ. Także różnicy wielkiej nie widzę :) Jeśli dzieciak nosi majteczki, to zapewne potrafi korzystać z toalety, nie sra w gacie. Koszuli za to często są przepocone, jak ktoś wyżej wspomniał, nierzadko obrzygane.

Gość fsgdsfgfgdgsgs
20 stycznia jaka szlachcianka z ciebie i probujesz tez na Takie kreowac swoje dzieci. ciipa corce nie uschnie jak wsadzi ja w wygotowane gacie

to co ty byłabyś w stanie kupić jeśli chodzi o odzież używaną? co cię nie brzydzi?

Chryste, ludzie... Ja też nie kupuję używanej bielizny, o czym już wyżej wspomniałam, bo powielam wasz, nota bene durny schemat. Ale na przysłowiowy chłopski rozum, to taki sam kawałek szmaty, jak koszulka, czy spodenki.

bluzeczki, spodnie, sukienki, spódniczki, kurtki. Przeważnie piszą że np. 5 par majteczek lub właśnie kapcie gratis. Taki z tego gratis jak i tak jest wliczony w aukcję. Więc dlaczego mam za to płacić i wyrzucać, zresztą na samą myśl, że otwieram paczkę a tu używane galoty napawa mnie obrzydzeniem. Czasami też widać, ze na Allegro ktoś handluje używaną odzieżą importowaną, a ktoś sprzedaje po prostu po swoim dziecku. Skłaniam się ku opcji zakupów od tej drugiej osoby.

Gość ngfbvdfdxsa
nie taki sam kawalek szmaty bo majtki nosi sie na dupie a bluzke gdzie indziej. nie widac roznicy miedzy dupą a plecami??????????????????????????????????????

Gość **jan3sobieski**
Poranek ty dbasz ale skąd możesz wiedzieć że inni tez to robią?? więc dla mnie dopa i plecy to nie to samo.

Gość To uważasz, ze badanie
DONASZA ;)

Gość napisałabym smsssss
kiedyś byłam w lumpku a przede mna laska sie cieszyła bo kupiła używane stringi - fakt ładne ale LUDU ktoś je mial między pośladkami feee

ngfbvdfdxsa, 12:32 [zgłoś do usunięcia]Poranek i Jutrzenka **jan3sobieski**, O swoją i dzieci -dupę i brzuch dbam tak samo, MYJĘ. Także różnicy wielkiej nie widzę Jeśli dzieciak nosi majteczki, to zapewne potrafi korzystać z toalety, nie sra w gacie. Koszuli za to często są przepocone, jak ktoś wyżej wspomniał, nierzadko obrzygane

Gość A moja NATASZA
;););)