Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iooikjhhgjgh

czy jest tu ktos kto zdawal lub zdaje mature???

Polecane posty

Gość iooikjhhgjgh

Mam pytanie, wybralam z polskiego temat: motyw winy i kar w literaturze. Czy wszystkie moje przyklady moga byc? tzn zbrodnia i kara, makbet, wiersz mickiewicza lilje, mit o dedalu i ikarze, mit o prometeuszu Drugie moje pytanie dotyczy literatury przedmiotu czyli tej z opracowaniami do tego...czy do kazdej lektury ma byc jedno opracowanie czy wskazane jest wiecej? z jakich ksiazek mam korzystac? musze oddac ja do konca nast tyg a jeszcze nawet ksiazek nie wypozyczylam. Prosze odpiszcie

Gość iooikjhhgjgh
wydaje mi sie ze nie jest zbyt trudny i w sumie proste rzeczy do niego wybralam:P tylko nie wiem czy to wszystko moze byc bo slyszalam ze to ma byc jakos z kilku epok, nie wiem jak to dokladnie. Nasza polonistka jest tak tepa ze nic sie nie monza od niej dowiedziec;/

Gość sxdfghjk,.
może być ale jak chcesz tylko zaliczyć na 60-70% to możesz się ograniczyć do 3-4 utworów żeby było mniej do nauczenia no i jak wyczerpiesz temat to komisja nie zapyta o coś, czego nie wiesz ja miałem w literaturze przedmiotu jakieś encyklopedie, opracowania zbiorcze i coś jeszcze (tak naprawdę z żadnego z nich nie korzystałem) zaliczone na 70%, ok 1 str A4 tekstu, zajęło mi to mniej niż 5 minut razem z pytaniami, z których tylko na jedno odpowiedziałem koleżanka, która miała dwie strony i 7 lektur dostała tylko 50% PS fajny temat masz :)

Gość Paweł Stachnik
Polskie wyksztalcenie w Norwegii czy Japonii się nie liczy - ile umiesz to tyle zarobisz tam!

Gość lilijkaaaaaaar4454
po chuj ci tyle utworow?! a do ciebie powyzej mialam 3 i zdalam na 90 ustna mature

Gość Paweł Stachnik
Polska matura stara za granicą się nie liczy wcale!

Gość iooikjhhgjgh
nie pojawia mi sie tresc tego co piszecie:( mam same niki tylko;/

Gość piszcie w niku
xxxx