Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona 20 styczen

jakie miesa wprowadzac po 1 roku?

Polecane posty

Apropo zywienia dzieci. Po skonczeniu roku przez dziecko mozna wprowadzac juz bardzo duzo produktow. A mnie drogie mamy interesuja nowosci jesli chodzi o miesa. Nie orientujecie sie moze czy dziecko ktore ma ponad roczek moze jesc: - kaczke, dziczyzne, karkowke i np ( moze dziwnie zabrzmi) ale homara ?? Dawalyscie takie miesa dzieciom?? Bo jagniecine, cielecine, indyka, kurczaka, schab, szynka, ryba to wiadoma sprawa.. ale co z reszta tych mies rownie zdrowych ??? Apropo jeszcze - no wlasnie ! Ja rybe podaje do dzis raz w tyg sloiczkowe z bobovity. Bo nie jestem pewna jakosci rych ryb w tutejszym sklepie rybnym ( do duzego miasta mi daleko). Łososia gdy zamowie to chyba dobra jakosciowo ryba?

Bardzo fajna stronka ! Dziekuje Ci bardzo:* Tylko nie widze informacji o tych innych miesach.. Kurcze chyba sie musze wstrzymac..

apropo nie ma jakiejs tabeli zywienie dla dzieci powyzej 12 miesiaca zycia?? Np ilosc posilkow dziennie , ile tego dawac oraz w dalszym ciagu co mozna wprowadzac?? szukam i nie moge nic znaleźć . Jest tylko pierwsze 12 miesiecy..

Gość **ble ble ble**
bo po 12 miesiaca z tego co wiem to dziecko może wszystko już jeść. a co do ilości to chyba powinnas juz na tyle znac swoje dziecko że wiesz kiedy jest głodne. Mogę się mylić :)

no wlasnie ja mam z tym problem poniewaz moje dziecko je wszystko i w kazdej ilosci i w kazdym wymiarze czasowym ;) Na ogol dlatego staralam sie zachowac jakas norme.. co i tak podjada sobie pomiedzy posilkami;)

podejrzewam ze pewnie i tak jeszcze z pol roku powinnam jej dawac te 5 posilkow dziennie: - 2 razy mleko 210 - kaszka - deserek owocowy -plus obiad i takie tam przekaski zbozowe;)

Gość **ble ble ble**
mój tak samo je wszystko i zawsze... Na Twoim miejscu zrezygnowałabym z kaszki i zastąpiła ją płatkami owsianymi. W kaszce nie ma niczego dobrego, sam cukier. A platki są zdrowe, możesz je z owocami zmieszać.

oo widzisz.. z ta kaszka to nie pomyslalam- a faktycznie slodkie jak diabli one sa.. Sprobuje wymieszac te platki z jogurtem i owockami- na pewno tak smao zachwyci. Oki, uciekam do dziecka. dziekuje za wskazowki;)

Gość a co mozna dac
6miesiecznemu dziecku przy rozszerzaniu diety. Wiem ze kurczaka, indyka, cielęcine. Mam dostep do miesa z królika i z kaczki, ale nie wiem czy mozna takiemu malemu dziecku to dawac. Mieso by było od rodziny ze wsi, pewne, bez chemi. Wolalabym dac dziecku taka swojska kaczke niz kurczaka ze sklepu, bo wiadomo jak hoduja te kurczaki ktore idą do sklepów

Gość uppppppppppppppppppppp
podnosze

Gość Bellisimka
WSZYSTKIE!!!

Gość Bellisimka
Tylko unikaj konserw mięsnych, pasztetów, mielonek i parówek itp., bo to straszne gówna (raptem kilka % mięsa, a reszta to odpady produkcyjne: oczy, skóra, dzioby, żyły, pazury i inne "pyszności"). :o Nie żartuję!

Gość Panna Twoja
Wprowadz surowego kurczaka albo szerszenia

Gość Panna Twoja
Stara ropuche rozjechana na szosie a z jajek to tylko zbuki:)

Gość Panna Twoja
Mozesz tez wprowadzic kacze kupry

Gość krolik jak najbardziej po 6 m
jest bardzo delikatnym miesem, co do kaczki to moze troche pozniej jak dobrze przyjmie inne produkty