Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaBabcia

Mój syn zaczą palic papierosy co zrobić?

Polecane posty

mój syn ma 16 lat chodzi do szkoły zawodowej i przyłapałam go pod blokiem jak palił papierosa Co zrobić . Dać mu spokój?

Gość a co gdyby...
według mnie,najlepszym sposobem jest rozmowa..prosze postarać sie nie krzyczeć i nie denerwować...zapytaj dlaczego to robi..prosze mu uświadomić,ze to nie zdrowe..prosze podac przykłądy osób które popadły w uzależnienie a teraz nie mogą sie z nniego wydostać...jezeli to nic nie pomoże,to poprosoć go,żeby ograniczył..prosze być dla niego wyrozumiałym...można tez zaczerpnąć porad psychologa:) pozdrawiam:)

Gość do antoineee.,
to szokujące, jak pozwalasz swojemu synowi się tak prowadzić w tym wieku? to nie przystoi temu dżentelmenowi. powinnaś z nim poważnie porozmawiać bo jeszcze ci na jakiegoś kryminalistę wyrośnie.

Gość limfa
presja grupy rówieśniczej jest w tym wieku tak wielka ,ze gdybyś mu nawet powiedizała mu że umrze za miesiac , to podejrzewam ,zę paliłby , bo pala koledzy . rozmawiać , rozmawaić i ograniczać kasę , jaK CHCE PALIĆ NIECH SAM ZAROBI NA FAJKI .WTEDY JUŻ TAK NIE SMAKUJĄ .

Gość limfa
wybrać opcje - albo kij albo marchewka i być konsekwentnym . choć szczerze mówić , nie znam chłopaka który przestałby palić , bo mu rodzice zakazują . większośc próbuje i całe szczęscie przestaje .

wiec wy w jego wieku/troche starsi tez paliliscie wiec czemu jemu zabraniasz skoro sama tak samo robilas? moze zmadrzeje z wiekiem tak jak wy, albo i nie.

Gość limfa
no to akurat nie jest argumeny ale pogarsza sprawę , bo chłopak ma obraz ,zę ludzie w rodzinie bliskiej palą i jest ok , wiec czemu ie ja ?

Gość Paweł Stachnik i Pawelek Podol
niech pali jak lubi! papierosy nie są od osiemnastu lat! piwo i dopalacze są od osiemnastu latek!

Gość piję różowe wino
na nic twoje gadanie, jakieś kary czy coś- jak chce to będzie palił. Wiem to po sobie i swoich znajomych. Chciałam palić i miałam w d... gadanie matki. Po paru latach rzuciłam. A teraz znowu popalam. Tak to już jest. Każdy się uczy na swoich błędach. Mało kto potrafi na cudzych.