Gość ruda laska Napisano Styczeń 20, 2011 w jakich knajpkach fajnie spędzić wieczór? Planujemy trzydniowy wypad do Wrocławia, zróbcie mi Wrocławianie plan wycieczki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość flondrę smażysz Napisano Styczeń 21, 2011 nie znam wrocławia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spoco loco Napisano Styczeń 21, 2011 panorame raclawicka, zoo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wierna 0 Napisano Styczeń 21, 2011 wrocław to piekne miasto jest masa rzeczy do zwiedzania chcesz zwiedzac zabytki czy jedziesz sie zabawic do Wro? bo to jest roznica :d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sswqwdwdwd Napisano Styczeń 21, 2011 rynek, ostrow tumski sczegolnie wieczorem, chala ludowa i fontanny obok... jestem z wrocka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość BARDZO WAŻNE PYTANIE Napisano Styczeń 21, 2011 Czy we Wrocławiu w hotelu będziecie robić BARA BARA ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ramirez 0 Napisano Styczeń 21, 2011 A ja polecam miasteczka województwa dolnośląskiego. Może i zaniedbane w większości, ale bardzo ciekawe. Poza tym obóz Gross Rosen, kompleks w Górach Sowich , zamek Ksiaz koło Wałbrzycha, do Bolkowa mozna zajrzeć, Kłodzka i okolicznych miast Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szatanna Napisano Styczeń 21, 2011 Koniecznie pojedź do Książa! A w samym wrocławiu - ostrów tumski, mozesz sie z wyspy piaskowej przejechac statkiem po odrze, poza tym rynek, a tam sobie możesz wejść na wieżę koscioła św. Elżbiety i poogladac miasto z góry. Oprócz tego hala ludowa z iglicą, jak już tam jesteś, to ogród japoński, poza tym (tylko nie wiem, czy zawsze, czy tylko latem) są te pokazy fontannowe w parku :P Do zoo można pójść to jest naprzeciwko. A co do knajp - zależy co lubisz. Ja najbardziej lubiłam chodzić do takich dwóch lokalów, ale nie wiem, czy jeszcze istnieją. Jak sie szło z rynku na plac solny, to potem za placem solnym w prawo i były takie 2 kanjpy - 7 kotow czy jakos tak i cos tam zaraz obok. Takie może mniej alkoholowe, badziej herbaciane, ale piweczko grzane czy niegrzane tez sie oczywiscie dostanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ruda laska Napisano Styczeń 21, 2011 BARDZO WAŻNE PYTANIE Jestem wdową, więc nie będę robić bara bara. Jadę do Wrocławia z moim 103 letnim ojcem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ruda laska 0 Napisano Styczeń 21, 2011 do Wrocławia chcemy jechać z mężem i przyjaciółmi na weekend, oczywiście chcemy zwiedzać a wieczorem przyjemnie będzie usiąść w jakiejś klimatycznej knajpce :) Dziękuję wszystkim za normalne wpisy, zrobię sobie wg nich plan wycieczki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ruda Iaska Napisano Styczeń 21, 2011 A czy we Wrocławiu są agencje towarzyskie ? Bo przyjaciele są zainteresowani. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anka098 Napisano Grudzień 13, 2014 Ktoś, kto nigdy nie był we Wrocławiu powinien zacząć jego zwiedzanie od.... zapoznania się z przewodnikiem :) http://www.hostelamnesja.pl/blog/zabytki-wroclawia/ Wrocław ma tak przebogatą ofertę, że i tydzień nie starczy na zapoznanie się z jego urodą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gurafiza Napisano Kwiecień 1, 2015 Weź pod uwagę ten tekst http://wiadomosci.businesstimes.pl/z-warszawy-wroclawia-samolot-alternatywa-dla-kolei/ Chodzi o to, że do Wrocławia można tanio dolecieć samolotem, więc przemyśl to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Szabumelia Napisano Wrzesień 3, 2015 We Wrocławiu oczywiście rynek, Panorama Racławicka, Fontanna Multimedialna, Zoo, Ogród Japoński- no masa tego jest! A jak chcecie tam nocować, to zerknijcie na te apartamenty we Wrocławiu http://apartamentywroclawskie24.pl/ Najbardziej korzystna opcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lukrecjaaa Napisano Wrzesień 8, 2015 Koniecznie odwiedź Siesta Trattoria na ulicy Ślicznej. Miejsce jest zaskakujące, ale pośród tych bloków kryje się przyjemna włoska kuchnia - super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 2, 2015 We wakacje byłam z mężem we Wrocławiu – piekne miasto. Na pewno jeszcze nie raz tam wrócimy. Naszą wycieczkę zorganizowaliśmy przez firmę Wratislavia Tour, profesjonalne podejście do klienta i nie zbyt drogie usługi. ;) Przystepna cena wycieczki i profesjonalna organizacja. We Wrocławiu przede wszystkim Rynek Główny, Opera Wrocławska i Panorama Racławicka, a wieczorem na rynku znajdziecie wiele fajnych miejsc na kolację przy winie. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marika555 Napisano Listopad 3, 2015 Również polecam firmę WratislaviaTour. Byłam razem z moimi dziećmi na wycieczce. Zwiedziliśmy piękne miejsca, a na koniec odwiedziliśmy lokal, który oferuje ręcznie robione słodycze. Dzieciaki były zachwycone! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 3, 2015 Polska to wg wskaźnika rozwoju społecznego Human development Index w skrócie HDI jest bardzo wysoko rozwiniętym krajem jest na 35 miejscu na 49 bardzo wysoko rozwiniętych krajów i na 187 państw wziętych w rankingu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Opial Napisano Listopad 4, 2015 Marika555 jestem zainteresowana taką wycieczką, wybieram się do Wrocławia z dziećmi i widzę, że mają też dla nich ofertę. Wszystko wygląda bardzo ciekawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 4, 2015 Zoo, panorama raclawicka, sky tower :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GabiR Napisano Listopad 6, 2015 A może wycieczka śladami historii? My ostatnio zdecydowaliśmy się na taką: http://www.wratislaviatour.com/wycieczki-z-wroclawia/sladami-2-wojny-swiatowej/oswiecim/ Raz byliśmy tam sami, ale to nie to samo co z przewodnikiem, który ma ogromną wiedzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 8, 2015 To prawda, warto wydac trochę więcej pieniędzy, ale za to lepiej poznać miasto i jego historię. My ostatnio zwiedzaliśmy własnie Wrocław z przewodnikiem z Wratislavia tour. Wycieczka była ciekawa, ale nie za długa, bo to niestety częsty problem wycieczek zorganizowanych, więc czas nam zleciał niesamowicie szybko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 10, 2015 Na pewno Zoo, Panorama Raclawicka i sky tower. Polecam też wynając przewodnika np. wratislavia tour, mają róznego rodzaju wycieczki, dla dziec*****esze, tramwajem i inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 18, 2015 Te wycieczki z przewodnikiem brzmią fajnie. W wakacje mam zamiar zabrać dzieci mojej siostry do Wrocławia i okolicznych miejscowości. Sama pewnie nie będę w stanie ich zainteresować miastem, którego nie znam zbyt dobrze, więc może zdecyduję się na zwiedzanie z przewodnikiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2016 Tez miałam okazję brać udział w wycieczce zorganizowanej przez Wratislavia Tour! Historia i rozrywka w jednym ;) Jeżeli chcesz zwiedzić wszystkie fajne miejsca to zorganizowana wycieczka z przewodnikiem jest najlepsza :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pliszka1092 0 Napisano Październik 6, 2016 też uważam, że zorganizowane wycieczki z przewodnikiem najlepiej sprzyjają temu, żeby zobaczyć wszystkie warte obejrzenia miejsca. chociaż ostatnio spotkałam się z tym, że podczas wycieczki przewodnik i zwiedzający byli wyposażeni w takie tourguidy http://www.systemtourguide.pl/systemy-tourguide/wt-300 i przyznam, że to serio bardzo spoko rozwiązanie. Przede wszystkim, co dla mnie najważniejsze, wszystko dobrze słychać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 20, 2016 Dużo można zwiedzić w tym pięknym mieście ale zatrzymać się polecam w http://hostelwroclaw.eu. Przystępne ceny, wygodny dojazd. Sama korzystałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rabarbarr54544 Napisano Listopad 21, 2016 Wrocław to piękne miasto warte zwiedzenia a zatrzymać się polecam w hotelu, z którego naprawdę łatwo wszędzie się dostać. Jest to Vanilla Hostel. Ceny są tam przystępne a każdy apartament jest z łazienką. Polecam i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 22, 2016 uwielbiam wrocław :) kuklice noclegi sarah -to warto zobaczyć i warto tam nocować, we Wrocku jest fajne zoo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2017 był ktoś i poleca? http://mlodzinadorobku.pl/wytwornia-figur-woskowych-we-wroclawiu/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach