Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu_pak

Leki dla dzieci

Polecane posty

Jak wygląda u Was spis takowych leków dla dzieci ? co nie można dziecku podawać, a co jest niebezpieczne? Co się Wam sprawdziło, co nie? chodzi mi przede wszystkim o leki przeciwbólowe czy przeciwgorączkowe, ale także inne (niestety lekarze są nachodzeni przez masę firm farmaceutycznych i nie zawsze obiektywnie przypisują recepty..)

na goraczkę zawsze mam pod ręką paracetamol w syropie, czopki u nas się nie sprawdziły bo syn nie chce ich przyjmować. na zaparcia syrop Lactulose-MIP. przy kolkach pomagał esputicon. to tyle, więcej nie mam :)

u nas jakoś też idzie znośniej z połykanie, a spodziewałam się ciężkich przeprawach. Ale to też może dlatego że praktykowałam z Nurofenem Forte mocniejszy zatem i podawana dawka leku mniejsza i łatwiej wchłaniana :)

U mnie moje dziecko bardzo chętnie przyjmuje Nurofen dla dzieci. On ma bardzo dobry smak.. sama bym chciała takie syropki przyjmować :D Zawsze kupuję truskawkową zawiesinę i działa naprawdę szybko. gorączkę skutecznie według mnie obniża.

Truskawkowy to ten w wersji Forte, tak? czy zwykły też jest truskawkowy? Jakiś miesiąc temu kupiłam właśnie Nurofen Forte i u nas się sprawdza, zresztą paracetamol nigdy nie zbijał u nas temperatury tak dobrze jak ibuprofen, więc nurofen od zawsze kupowałam ;)z innych leków to hmm... na kaszel stara dobra flegamina, oczywiście ta bez alkoholu ;) na katar otrivin i sól morska

farmaceutkaasia - o broń Boże, moja mama mnie nauczyła że leki tylko w ostateczności i tego się trzymam, dlatego leki podaję tylko przy wysokiej gorączce pod 39 i wtedy mi się lek sprawdził niezawodnie.