Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika Lee

czym jest EGO u faceta?

Polecane posty

Gość weronika Lee

o co w tym chodzi - nie rozumiem wszędzie się mówi - że trzeba uważać żeby nie urazić męskiego EGO albo - jest zły bo ucierpiało jego EGO a tak z polskiego na nasze o co chodzi? :D

Gość bardzo mily chlopak
kutas jEGO

Gość weronika Lee
no proszę cię :D

Gość ihaaaaaaaa
to pewna granica ktora przekroczysz i juz jestes skonczona do konca zycia :D

Gość wydumane pierdoły
prawicie każdy facet to chodzące, rozdęte ego, trzeba nieźle kopnąć w duuupę, powietrze zejdzie i już nie będzie kłopotu z EGOfacetem

Gość weronika Lee
wydumane pierdoły napisałaś "każdy facet to chodzące, rozdęte ego" czyli co? tak z polskiego na nasze? każdy facet to chodzące poczucie własnejwartości albo chodząca duma? tak jest ok? :D mam już z tego EGO niezły ubaw... wszyscy o tym piszą i mówią a nikt nie wie co to jest możliwe że nikt nigdy tego nie widział więc może nie istnieje i każą nam dbać o coś czego nie ma i robią nam wode z mózgu???? :D

Gość weronika lee
zawsze szczery ty bądź lepiej szczery i wypowiedz się konkretnie jak w temacie bo póki co chyba sam nie wiesz o co chodzi z EGO w przeciwnym raze udzielił byś ZAWSZE SZCZEREJ aczkolwiek KONKRETNEJ ODPOWIEDZI.. :D

Gość ego lego
w tej chwili uraziłaś bardzo rozdęte EGO zawsze szczerego On ma największe EGO na kafe Czy już wiesz co to jest EGO?

stąd pytam bo jak my biedne kobietki mamy o to EGO dbać skoro nie wiemy nawet co to" jeszcze tylko tydzien ferii :) zacznij korzystać :)

ty bądź lepiej szczery i wypowiedz się konkretnie jak w temacie nie masz mozgu ergo nie zrozumiesz co to jest ego czy potrzebujesz konkretniej?

Gość jaka przykra dziewcxzyna
Ego - jedna ze struktur osobowości. Często rozumiane w znaczeniu ja jednostki ludzkiej. Dla przykładu: "Masz małego fiuta, a moj były lepiej roochał od ciebie" - wtedy urazisz jego ego.

Gość rady srady
wielkość ego jest odwrotnie proporconalna do wielkości penisa

Gość weronika lee
zawsze szczery http://pl.wikipedia.org/wiki/Ego POCZYTAJ INTELIGENCIE A PÓŹNIEJ ZABIERAJ GŁOS - ja chciałam tak z polskiego na nasze bo DEFINICJA NIE JEST ANI PROSTA ANI JEDNOZNACZNA - jeśli NIE jesteś w stanie odpowiedzieć ELOKWENTNIE na pytanie to NIE ZAGLĄDAJ TU TYLKO PO TO ŻEBY KOMUŚ UBLIŻYĆ nie jesteś wiele wart z takimi UBLIŻAJĄCYMI odpowiedziami - temat rzuciłam LUŹNO I ŻARTOBLIWIE (stąd te buźki uśmiechnięte) - i to Ty masz wodę zamiast mózgu - skoro tego nie dostrzegłeś

Gość weronika lee
ok ... znalazłam taką normalną definicję pojęcia Ego :) podzielę się z Wami tą informacją jako że EGO - NIE JEST ANI: poczuciem własnej wartości, ani też dosłownie "ja", duma. chociaż byliście dość blisko.. więc jak widać wcale EGO nie jest oczywiste ale ZAWSZE SZCZERY przecież pozjadał już wszystkie rozumy stąd jego oburzenie na "głupie pytania" ;) ale do rzeczy więc tak: EGO - najprościej jest systemem wyobrażeń, myśli o sobie i świecie stworzonych na podstawie ocen i określeń umysłu. Ten system wyobrażeń ukształtowany jest we wczesnym dzieciństwie przez rodzinę i otoczenie. Jest przyjmowany a priori, bez prób doświadczenia jego sensowności i dodatkowo wzmacniany przez resztę życia przez własny umysł. Umysł z kolei jak gdyby zamyka świadomość, która ogranicza się i utożsamia z jego wyobrażeniami Tak umysł przywiązuje się całkowicie do swoich wyobrażeń i traktuje je jako prawdę i rzeczywistość ostateczną. Ego ciągle tworzy światy iluzji oddzielenia, a człowiek wodzony przez nie za nos, gubi się we własnych wyobrażeniach rzeczywistości. Nie wiedząc kim tak na prawdę jest, opiera się na wyobrażeniach narzuconych przez innych. To prowadzi do pomieszania i człowiek taki nie może się odnaleźć. Rzeczywistość nie jest taka jak opisują ją inni i nie jest też taka, jak myśli o niej umysł. O tym warto pamiętać. Tak więc wydzielenie z natury kawałka „ja i nazwanie je „moje jest nienaturalne i nierzeczywiste. jest iluzją, którą człowiek cały czas podtrzymuje w swym umyśle. Opiera się tylko na przeszłości, tylko ją zna i projektuje na przyszłe doświadczenie Teraźniejszość jest całkowicie zapchana myślami o przeszłości i spekulacjach na przyszłość. W taki sposób tracimy możliwość doświadczania świętej chwili teraz, takiej jaka jest. Ego nie chce zginąć dlatego też utrzymuje nieustanny potok myśli, wyobrażeń i ocen. Ciągle tworzy problemy i ciągle próbuje je rozwiązać, tworząc w głowie tak zwane radio.

Gość weronika lee
czyli najprościej EGO - to wyobrażenie o sobie samym więc w twierdzeniu "nie urazić jego EGO" chodzi o to żeby nie pomniejszyć jego wyobrażenia o sobie czyli żeby go nie "ściągnąć na ziemię" a gdy piszą że kobieta powinna budować męskie EGO czyli tworzyć facetowi "iluzję" że jest super stąd tez faceci lubią jak kobieta mówi - byłeś/jesteś najlepszy zawsze ci to dobrze wychodzi ...itp natomiast kiedy powiesz- ty nigdy nie potrafisz zrobić czegoś na czas... pomniejszasz jego EGO - czyli jego wyobrażenie o sobie czyniąc z niego której nigdy na czas nic nie wychodzi. i ktoś napisał - że to to samo co powiedzieć kobiecie "jesteś gruba" - kobieta źle się czuje ale nie z powodu wyobrażenia o sobie ale z powodu że zostały jej uczucia zranione i jej przykro. :)

Gość weronika lee
zawsze szczery pierwsza pozytywna wypowiedź :P jestem pod wrażeniem - jesteś wspaniały ;)

Gość weronika lee
nie - tylko próbowałam podbudować Twoje EGO - lubię eksperymentować :D

Gość weronika lee
ale za to teraz oboje wiemy, że to działa ;)

Gość cxfcfvfg
lepiej mówić prawdę niż ją ukrywać , wielu ludziom by się taka prawda przydała - wtedy dopiero zaczynają widzieć jacy są naprawdę i wybija się im tym samym z główki ich bzdurne wyobrażenia o nich samych, a ze to ich uraża? trudno

Gość weronika lee
cxfcfvfg ale jeśli dla faceta ważne jest EGO i powiesz mu prawdę burząc jego cały świat "mam na myśli to wyobrażenie" to myślę, że zapewne nie możesz oczekiwać podziękowania choćby to najszczersza prawda była ;)

Gość kot13
Jak mezczyzna moze popełnić samobójstwo-SKACZĄC ŻE SWEGO EGO NA SWOJE IQ;-)

Gość i nie Weronika
ale do szczerego powiem ci...jesteś WIELKI...Tu moje pełne podziwu spojrzenie jako mądry chłop z wyczuciem ...od razu zauważysz że biorę cię pod włos i głaszczę twoje EGO...nawet jeśli rzeczywiście jesteś wielki i wspaniały...a może tak tylko sobie wyobrażasz...tego ja nie wiem....ale mam nadzieję że trafiam w 10 (czyli wchodzę na szczyt wyobrażonego ego faceta i on w to wierzy), jak zwykle, opłaca się w realu, chociaż wiem że mówię coś co nie wiem.

Gość weronika lee
widzę, że temat zaczyna żyć własnym życiem... ale robi się ciekawy :)