Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejka .............

ciaza , mimo negatywnego testu, mozliwa/?

Polecane posty

Gość hejka .............

ostatni , okres mialm 21,gridnia dzis juz jest 21 stycznia.. aja dalej okresy niemam a powinien byc 18. co jest.. test robiłam negatywny a ja dalej niemam okresu. Moze test sie mylc?

Gość moze jest za wczas
i test nie wykrywa idz najlepiej na badanie beta hcg

Gość hejka .............
ile takie badanie kosztuje?? pisza ze te testy maja czułasc 99,9

Gość moze jest za wczas
u mnie w przychodni w laboratorium koztuje 30 zl a masz podstawy do tego żeby przypuszczac ze to ciążą? albo poczekaj jeszcze pare dni i jak @ sie nie pojawi zrób ponownie a jak byś byla ucieszyłąbyś sie?

no cos ty na pewno jestw ciazy ! testy ciazowe daja tylko 99% :P Ty przeciez wiesz lepiej. :O

Gość hejka .............
mam podstawy by tak myslec.Pozatym zero objaw aklezanka mowi ze . mozna nie miec zadnych na poczatku.Chcialabym juz bo 31l mam i jeda poroniona.

Gość hejka .............
stosunek był po koresie a ja mam 28 dniowe cykle... jutro rano zrobie test.

Gość wiecznyproblemzezdrowiem
witam, mam nadzieje ze choc troszke mi pomozecie.. wlasnie kilka miesiecy temu dowiedzialam sie przez wyniki morfologii (tsh) ze mam niedoczynnosc tarczycy (wynik 6,6) niestety przez problemy zyciowe zignorowalam te wyniki..... ostatnio okres mialam 8grudnia 2010 dzis to moj 45 dzien cyklu (zwykle mam nieregularne od 29 do 34 dni) podejrzewalam ciaze gdyz mialam jedna sytuacje gdzie moglo dojsc do zaplodnienia ale przy tarczycy uwazalam ze to niemozliwe, chociaz mam niektore objawy ciazowy jak np: duzo bialego sluzu, czasami lekkie mdlosci, glupie zachcianki, bolesnosc piersi, czestrze oddawanie moczu i zazwyczaj wieczorne skurcze podbrzusza zrobilam test ciazowy (UniTest) wyszedl negatywny, wiec mysle ze ciaze mozna wykluczyc zostaje ta nieszczesna tarczyca, CO O TYM MYSLICIE, moze macie jakies swoje podobne przypadki? druga prosba, to oczywiscie nie moglabym zostawic tego bez lekarza-szukam dobrego lekarza najlepiej ginekologa-endokrynologa okolice krakowa rowniez moze byc slask jesli znacie takiego prosze dajcie znac. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Może moja odpowiedź będzie przydatna. Mam niedoczynnośc tarczycy i wysoką prolaktyne. Tsh rozregulowuje cykle. Ja czekałąm na okres 60 dni (zawsze miałam okres co 28-34), byłam 40 dc cyklu u gina na usg, 2 testy wyszły negatywne, na usg gin orzekł że jest niepekniety pecherzyk i ze prawdopodobnie nie bylo wcale owulacji. Poszlam do ginki i dała mi duphaston na wywołanie -miałam czekać max do 2 tyg po odtsawieniu jego na okres... Po tygodniu nadal nie miałam @... z nudów zrobiłąm test ciązowy i WYSZŁY 2 KRESKI!!! jak to możliwe? bardzo przesunela mi sie w tym cyklu owulacja - dlatego usg pokazywalo niepekniety pecherzyk, bo byl on jeszcze PRZED owulacja! Jestem w 4 tyg ciązy.

hm to fajnie, gratuluje :) jeszcze mniemartwi podwyzszona temp. juz dosc dlugo sie utrzymuje zwykle mam 36,6 a od dluzszego czasu 37-37,2 st. zawsze mialam problemy z cyklem dlatego opadly mi juz rece tylu lekarzy odwiedzilam i po szpitalach sie poniewieralam nie wiem co o tym myslec...

w początkowej fazie ciązy podwyzszona temp jest bardzo mozliwa :)) wg mnie zrób sobie test w przychodni z krwi, badanie beta-hcg, ono rozwieje watpliwosci. i ew powtorz sobie test ciazowy.

i jeszcze jedno powiem, z wlasnych doswiadczen - osoby planujace, starajace sie o ciaze, a majace zaburzenia na tle hormonalnym, powinny koniecznie chodzic do ginekologa, ktory jest jednoczesnie endokrynologiem, a nie do dwoch osobnych lekarzy. w takich przypadkach potrzebne jest calosciowe spojrzenie na sprawe, ja przez dlugi czas chodzilam osobno i kazdy gadal co innego :/ teraz chodze do pani doktor ktora jest ginem-endo i jest lepiej, naprawde

dzieki ze chociaz Ty mi odpisujesz ;) nie wiem ile razy wkleilam juz ten watek na roznych forach i zero odp no coz hiba tak zrobie z tym testem, dodam jeszcze ze raz mialam taka sytuacje wlasnie wtedy trafilam do szpitala i dowiedzialam sie o tarczycy tylko ze wtedy okres przyszedl po 40paru dniach a teraz nadal nic

mówię Ci, idź w poniedziałek na beta-hcg, chyba, że możesz jeszcze dziś lub w weekend. to badanie na które nie trzeba być na czczo. kiedy robiłaś ostatni test ciązowy z negatywnym wynikiem?

wlasnie wczoraj kupilam w rossmanie, wrocilam do domu i po krotkim czasie zrobilam test

taki test moge zrobic w kazdej przychodni? aktualnie nie przebywam w miejscu zameldowania i ile moze kosztowac