Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzają mnie prywaciarze

co sądzicie o prywatnych przedsiębiorcach? pytanie do ludzi pracy

Polecane posty

Gość wkurzają mnie prywaciarze

tak mnie naszło na napisanie tego posta po zobaczeniu reklamy z panem Romanem Kluską, przedsiębiorcą "skrzywdzonym" przez państwo, żali się jaki to on biedny jest teraz no ludzie weźcie zacznijcie myśleć! rząd karmi nas jakimiś statystykami że średnia pensja to ponad 3500 zł prawie 4000 zł, a kto tyle zarabia? ludzie harują za marne 1000 zł! więc gdzie są pieniądze które tak nabijają średnią krajową!? w kieszeni prywaciarzy! biznesmeni pieprzeni! ci ludzie żyją z wyzysku ludzi pracy! żyją z naszej pracy! firmy wypracowują dochód, wypracowują kapitał a oni ten kapitał gromadzą we własnych kieszeniach! no jak tak można? szlak mnie trafia jak widzę właściciela jakieś firmy jeżdżącego Mercedesem, a ludzie tyrają po 12 godz za 1500 zł! no jak tak k**** można? kapitał wypracowywany przez firmy powinien być inwestowany w rozwój firmy i iść na godne płace dla pracowników a nie do kieszeni właścicieli! a nie tak jak teraz, banda cwaniaczków żyje z naszej pracy a my zapierdalamy za 1500 zł! i na wszystko przyzwalają kolejne rządy po 1989 roku! kiedy to się wreszcie skończy?! kiedy wreszcie rządy skończą z tym złodziejstwem i wyzyskiem i ukrócą tą samowolę prywaciarzy!? i wiecie co? wcale mi nie żal tego pana Kluski! bardzo dobrze że tak skończył! im wszystkim rząd powinien dobrać się do dupy!

Gość nic nowego
ja od dawna mówię że za komuny było lepiej, było lepiej bo właśnie nie było tego o czym ty piszesz

Gość akto ci broni zostać
prywaciarzem?

Gość bo Polska to jeden wielki syf
co robią kolejne rządy? wprowadzili kapitalizm i co? ile ludzi zostało bez pracy bo upadły zakłady, bieda i bezrobocie się zrobiły zrobili OFE i co? teraz ludzie mają po 20 parę złotych emerytur z tych OFE :O i jak za to żyć? po co to wprowadzili!? chyba żeby kolejne cwaniaczki mogły położyć swoje łapy na naszych pieniądzach! niech jeszcze ten Tusk sprywatyzuje służbę zdrowia żeby nikogo nie było stać na leczenie, żeby wszyscy wymarli i będzie mógł zrealizować swoje plany włączenia Polski do Niemiec i Rosji, bo dla bogaczy tylko służba zdrowia będzie już co jest z dentystami?! pójdziesz i o byle plombę krzyczy 150! no co to ma być?! kogo na to jest stać? jeszcze ta podwyżka VAT-u, w maju chleb co teraz kosztuje koło 2 zł to będzie kosztował 5 zł! kogo to będzie na to stać?! nic tylko się spakować i wyjechać na zachód! ale człowiek głupi był bo tu rodzinę założył i teraz trzeba harować za marne 1500 zł :O

>>ja od dawna mówię że za komuny było lepiej tak może mówić tylko kompletny ignorant, który jest zbyt tępy, żeby samemu poradzić sobie w życiu :o

>>ci ludzie żyją z wyzysku ludzi pracy a kto Ci borni założyć swoją firmę i płacić pracownikom po 10. tys miesięcznie? :) yyy czyzbyś była zbyt tępa?? :D:D

Gość nic nowego
nie nauczyli cię dziecko tatuś z mamusią kultury? :O to raz, a dwa to że tylko tępy ignorant albo dziecko wychowane na programach TVN i artykułach Bravo może twierdzić że teraz jest lepiej :O co teraz rządy robią? co zrobili? nic! a komuna odbudowała kraj po wojnie, zbudowała drogi, przemysł, szpitale, szkoły, założyła na wsiach prąd, wypleniła analfabetyzm, budowano zbiorniki retencyjne i zapory, elektrownie budowano, mieszkania budowano! a teraz co? przemysł upad, kraj nawiedzają powodzie bo zaniedbano rzeki, szkolnictwo na poziomie dna, budynki po niedokończonej elektrowni atomowej w Żarnowcu niszczeją a reaktor który miał pracować u nas pracuje po dziś dzień w Finlandii, drogi dziurawe jak ser szwajcarski, bezrobocie i bieda i drożyzna! kogo dziś stać na mieszkanie czy samochód!? kto dostanie kredyt na mieszkanie!? a jak się dostanie to trzeba spłacać do końca życia! a politycy zamiast pracować żeby żyło się lepiej to się tylko kłócą i kasę liczą :O

Gość nic nowego
"a kto Ci borni założyć swoją firmę i płacić pracownikom po 10. tys miesięcznie? " a za co założyć swoją firmę? :O jak człowiek zarabia 1500 :O ledwo na życie starcza :O a co dopiero żeby firmę założyć :O a banki to tylko żerują na frajerach którzy biorą kredyty, dać dadzą ale ile potem więcej oddasz, ile odsetek ci naliczą? :O normalnie lichwa jak u Żyda przed wojną! :O

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhuj
bo polsk a rządza ruscy, taka prwda najwieksze spólki sa w ich rękach póki nie wymrą

komuna nie odbudowała, bo komuna to nie osoba, tylko ktoś za to zapłacił :o >> tępy ignorant albo dziecko wychowane na programach TVN i artykułach Bravo może twierdzić że teraz jest lepiej teraz jest lepiej - ludzie nie stoją tydzień czasu, żeby kupić pralkę, tylko idą i kupują; papier toaletowy, szynka i szampon też jest w miarę dostępny :) wystarczy tylko mieć głowę na swoim miejscu i UMIEĆ zarobić na SWOJE życie, a nie oglądać się na innych :o >>a politycy zamiast pracować żeby żyło się lepiej to się tylko kłócą i kasę liczą za to za komuny byli sami mężowie stanu, którym na sercu leżało dobro ojczyzny i obywateli :D

>> normalnie lichwa jak u Żyda przed wojną! a Ty jakbyś komuś pożyczała np. 10 000 zł, to ile byś chciała w zamian za tę pożyczkę i swoje ryzyko? bo przecież ryzyko jest zawsze, że ktoś może nie oddać...

Gość Nowy Marks obajwił się
na kafeterii,kombinujcie towarzysze i tak nic nie wykonbinujecie,i tak zawsze wszystkie podatki płaci ostatecznie konsument w sklepie,

Gość Nowy Marks obajwił się
Im więcej socjalizmu tym więcej biedy,chociaż może więcej jest ukryta ona.

Gość sacc
widze ze jestes za komunizmem. Przedsiebiorstwo jest prywatna wlasnoscia i z jego majatkiem wlasciclem moze robic co chce, dlaczego mialby placic wiecej pracownikom, ich praca na rynku zostala wyceniona i wlasnie tyle dostaja a jak sa ambitni to moga awansowac. Zaloz wlasny biznes i wtedy dziel sie z innymi, inwestuj. Najwiekszym wyzyskiwaczem jest panstwo, policz roznice miedzy tym co dostajesz netto a brutto, pozniej jeszcze oddajesz w podatkach od kilku do 22 % za kazdy kupiony produkt. zaloz firme a wtedy zobaczysz ile to kosztuje pracy, nerwow i jakie to ryzyko. ty wypierdalasz do domu po 8 godzinach a wlasciciel dalej mysli, martwi sie i ryzykuje wlasnym majatkiem

Gość sacc
i piszesz o frajerach bioracych kredydy, nie masz pieniedzy na zalozenie firmy? jestes poprostu glabem i tyle. Prawie kazdy przedsiebiorca ma kredyt i wlasnie to sa osoby ktore zaryzykowaly, mialy pomysl ale jakby nie wyszlo to by mieli duze problemy

Gość sacc
podziel sie swoimi 1500 zl ze sprzataczka bo ona zarabia mniej

nie muszę chyba dodawać, że 1,5 k do łapki zarabiaja tylko wyjątkowi nieudacznicy albo studenciaki :o🖐️ przecież nawet na budowach przy mieszaniu cementu płacą więcej :o

Gość też prywaciarz jakiś tam
sacc...popieram w 100% Twą wypowiedź!!! Też jestem właścicielem firmy i wcale nie ma tak lekko, nieraz jest tak że pensja dla pracowników jest a dla mnie zostają grosze, ponieważ jam kontrahenci spaźniają się z płatnościami to co ja mam zrobić? A uwierzcie mi, że w dzisiejszych czasach opóźnienia są notoryczne. I co pracownika to obchodziże masz puste konto? nic. Wielu z was tylko potrafi narzekać na prywaciarzy, niech założy własną firmę i się przekona jak jest fajnie, ale wy tego nie zrozumiecie NIGDY!!!

Gość ponieważ poruszyliście
tu bardzo ciekawy temat to zapraszam http://zmiany.fora.pl/ razem możemy więcej- i nie chodzi tu o obrzucanie się błotem tylko o dyskusję która może przyniesie efekty

Gość klhvo769o76d
AUTOREM TOPIKU JEST JAKIS TOTALNY BĘCWAŁ IGNORANT!!!!!!!!!!! :o