Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apolonia115

używacie form sylikonowych?

Polecane posty

Gość apolonia115

Ostatnio wynalazłam śliczną formę silikonową ale sama nie wiem.. nie piekłam nigdy jeszcze ciasta w czymś takim. Jakie macie doświadczenia z takimi formami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
też mam do babeczek dziwnie się przenosi, trzeba uważać, bo sa wiotkie i gorące

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam silikonową forme
na babke - swietna. łatwa w myciu, nic nie przywiera...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja mam też na babkę - piekłam ostatnio ciasto marchewkowe w niej i muszę przyznać że jestem pozytywnie zaskoczona - nie przywiera, łatwo wyciągnąć z niej ciasto tylko trzeba uważać przy wyciąganiu z piekarnika bo jest dość giętka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Ewy 33
Widzę Ewa że coraz gorzej Ci idzie nie wiesz do czego służą delikatne foremki ja też ma delikatne a one są po to żeby włożyć je do blaszki przeznaczonej do pieczenia babeczek i wówczas piec przenszenie będzie bez problemu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mądralo z góry -babeczki można
upiec w foremkach silikonowych wyłożonych papierowymi foremkami... wcale silikonu się nie wkłada do wielkiej formy muffinkowej - albo wielka forma, albo silikonowe foremki. Głupoty piszesz, siedź cicho.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Ewy 33
mądralo zabolało już się nie czernisz Ewo 33

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sałatka ser brokuły szynka
o tej mądrali to ja pisałam i nie jestem Ewa 33.... Nie mozesz z niej zejść?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaallllaaa
Ja nie mam problemu z przenoszeniem form, mam chyba wszystkie możliwe rodzaje, nie podsypuje, nie wykładam niczym i piecze się szybciej (mam z tupperware). Tylko mufi nki układam na kratce do pieczenia i z kratką wyjmuję z piekarnika. Jestem bardzo zadowolona bo ciasta szybko wyrastają a dodatkowo można w nich mrozić galaty albo galaretki i tez robić wieńce z ryźu lub z ziemniaków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×